caută:   
 
 

evenimente culturale

 

„Dor cu dor să se cuprindă./ Drag cu drag.” Ilustraţie de carte şi poezie din Colecţiile Speciale. „Dragobete”, „Mărțișor”, „Cap de Primăvară” în volumele de etnografie și folclor. Expoziție
24 februarie 2019

Asociată reprezentării mitice a dragostei şi a bunei dispoziţii și vestind apropierea primăverii, sărbătoarea populară Dragobete (24 februarie) este întâmpinată la Biblioteca Naţională prin expoziția intitulată „Dor cu dor să se cuprindă./ Drag cu drag.”: ilustraţie de carte şi poezie din Colecţiile Speciale; „Dragobete”, „Mărțișor”, „Cap de Primăvară” în volumele de etnografie și folclor.

Selecția propusă cu acest prilej de Colecţiile Speciale ale Bibliotecii Naţionale a României conține imagini care reproduc fragmente din operele lui Mihai Eminescu şi George Coşbuc, în ediţii de lux, ilustrate, cu exemplare numerotate, imprimate pe hârtie specială, ocupând un loc însemnat în bibliofilia românească de secol XX şi chiar de secol XXI.

Îngrijite de Perpessicius, George Murnu sau Menny Toneghin şi beneficiind de colaborarea unor artişti plastici de seamă, precum Ary Murnu, Aurel Bordenache, Jules Perahim, Ligia Macovei ori Marcel Chirnoagă, volumele impresionează prin paginile de text elegant tipărite şi prin bogatul aparat iconografic (acuarele, desene, gravuri), farmecul poeziei şi valoarea estetică a ilustraţiilor dând expresie frumoasei porniri sufleteşti a dragostei, pentru ca „Dor cu dor să se cuprindă./ Drag cu drag”.
Expoziția include și o serie de cărți de etnografie și folclor din colecțiile curente ale Bibliotecii Naţionale a României, dedicate sărbătorii numite Dragobete, Mărțișor, Cap de Primăvară – „povestaşii primăverii”, publicate de editurile românești în ultimii ani.

„Dor cu dor să se cuprindă./ Drag cu drag.”: ilustraţie de carte şi poezie din Colecţiile Speciale; „Dragobete”, „Mărțișor”, „Cap de Primăvară” în volumele de etnografie și folclor poate fi văzută la Biblioteca Națională în perioada 24 februarie – 30 aprilie 2019, în Buzunarul UNU, parter.

Intrarea este liberă.
inapoi

cataloage/baze de date

 
 

BIBLIOstand

 
Program
Luni-Vineri: 11.00-15.00
 

Biblioteca Naţională Digitală

 
 
   Browser recomandat
Internet Explorer
 

Programul bibliotecii

 
Spații deschise (parter, mezanin, et. 1-3):
luni, miercuri, vineri: 08:00-18:00; 
marți, joi: 08:00-20:00; 
sâmbătă: 09:00-17:00.

Birou Înscrieri
luni, miercuri, vineri: 10:00-17:45; 
marți, joi: 12:00-19:45.

Săli de lectură (et. I) 
► Sala de Științe filologice „Mihai Eminescu”
► Sala de Științe Economice „Virgil Madgearu”
► Sala de Științe Juridice „Mircea Djuvara”;
► Sala de copii și tineret „Ionel Teodoreanu”;
►Centrul de Resurse și Informare „American Corner București”.
luni, miercuri, vineri: 10:00-18:00; 
marți, joi: 12:00-20:00.

Sala de lectură „Alexandre Saint-Georges” de la Colecții Speciale (et. V):
luni - vineri: 10:00-18:00.

Ludoteca „Apolodor din Labrador” (mezanin):
luni-vineri:  10.00-13.00 și 16.00-18.00.
 

Instrumente pentru editori

 
 

CASIDRO

 
 

Voluntar la Biblioteca Naţională

 
Programul Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 

legături

 
 

proiecte europene

 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2020 Biblioteca Naţională a României