caută:   
 
 

baze de date ştiinţifice

 
Biblioteca Națională a României oferă acces gratuit utilizatorilor săi la baze de date renumite la nivel academic datorită calităţii informaţiilor pe care le oferă. Accesul este permis prin autentificarea reţelei de calculatoare (pe bază de IP-uri publice) aparţinând reţelei Bibliotecii Naționale a României.


Cairn Bouquet EcoSocPol oferă cea mai cuprinzătoare colecție online de publicații în limba franceză din domeniul științelor umane și sociale, acoperind domeniile sociologie, economie, politică, geografie și drept de la editori importanți din Franța, Belgia și Elveția. Revistele disponibile pe paltformă oferă posibilitatea studenților, profesorilor, cercetătorilor, bibliotecarilor și altor tipuri de utilizatori de a avea acces online la publicații prestigioase în format full text, care au actualizare zilnică.


Central and Eastern European Online Library (C.E.E.O.L.) este o baza de date unică în domeniu, care ofera publicații academice și culturale de profil socio-umanist, din țările Europei Centrale și de Est. Lider in acest sector, C.E.E.O.L. oferă în prezent 1,152 de publicații în format full text PDF, care au actualizare zilnică online. 
Revistele acoperă întreg spectrul social, politic și cultural, și sunt publicate de prestigioase instituții academice si culturale, între care din Romania: Centre for Political Analysis – Cluj, Studia Universitatis "Vasile Goldiş" Arad - Seria Ştiinţe Economice, Studia Universitatis Babes- Bolyai, editurile universităților din Iași, Cluj, Brașov, Constanța, Târgu Mureș, Arad, Timișoara, Craiova. Numărul revistelor din România se ridică în prezent la 264 de titluri!


Biblioteca Naţională a României oferă acces gratuit şi permanent la un număr de 42 de enciclopedii de pe platforma Ebrary ProQuest, lider de piaţă pe segmentul de furnizare de carte în format electronic pentru mediul academic şi de cercetare.
Cărţile electronice acoperă domeniile istorie contemporană, istorie militară, cultură şi civilizaţie europeană şi americană, ştiinţe politice, filosofie, medicină şi au apărut la edituri de prestigiu precum ABC-CLIO, SAGE Publications,  McFarland & Company, Academic Press,  University of California Press.


Biblioteca Naţională a României oferă acces gratuit şi permanent la colecţii de carte în format electronic şi audio disponibile pe platforma EBSCOhost. Sunt prezente peste 125 de titluri apărute la edituri străine de prestigiu, precum Scarecrow Press, Taylor and Francis, English Press, John Wiley & Sons, Routledge, Wiley-Blackwell, Oxford University, Brill, Cambridge University, Palgrave Macmillan, Peter Lang AG, AudioCO. 
Cărţile acoperă domeniile artă, arhitectură, sociologie, literatură şi critică, literatură pentru copii, afaceri şi economie, sănătate şi medicină, psihologie, ştiinţe politice, istorie, ştiinţe sociale.
Documentele sunt disponibile în format PDF, pot fi accesate, descărcate, salvate pe platforma EBSCOhost.


Platforma Emerald Group Publishing oferă acces cu text integral la reviste străine științifice de cercetare în format online. Scopul editurii EMERALD (una din cele mai importante edituri de literatură economică din lume) este să reducă distanța dintre cercetarea academică și practica de zi cu zi în domeniul economic. Pe lângă subiectele din diversele specializări din domeniul economic - management, marketing, finanțe-bănci, resurse umane, afaceri etc. - sunt abordate subiecte importante în activitatea de cercetare și educație: Management educațional, Management de bibliotecă, Managementul cercetării și inovației.
Emerald Management Journals 200 este una dintre cele mai mari și importante colecții de reviste de management peer-review din lume și propune o nouă abordare a utilizării resurselor electronice pentru documentare. Astfel, pe lângă colecția de jurnale sunt oferite o serie de extra resurse personalizate pentru bibliotecari, profesori, cercetători, studenți etc.
Emerald Management Journals conține:
- 200 de reviste în text integral;
- recenzii de la peste 300 de reviste de management de top;
- acces la peste 100,000 articole de management;
- acces la interviuri cu bibliotecari din toată lumea despre managementul și marketingul bibliotecii, la peste 800 studii de caz în domeniul afacerilor, 700 recenzii de cărți de specialitate, informații despre conferințe de profil, cursuri introductive pentru studenți, etc.

Vă invităm să consultați lista titlurilor periodicelor la care vă oferim acces.


Platforma SpringerLink s-a înfiinţat în anul 1996 şi a continuat sa evolueze în funcţie de cerinţele cercetătorilor şi mediului academic. Considerată una dintre cele mai importante colecţii din cadrul platformei Springerlink, "Humanities, Social Sciences & Law 2012" este cea mai utilizată resursă electronică de documentare ştiinţifică din lume şi de la noi din tara, cu un număr de peste 515 titluri.
Documentele sunt disponibile în format PDF, pot fi accesate simultan de mai mulţi utilizatori, pot fi descărcate şi salvate prin crearea unui cont pe platforma Springerlink.

cataloage/baze de date

 
 

Instrumente pentru Editori

 
 

Biblioteca Naţională Digitală

 
 

Programul bibliotecii

 
Spații deschise (parter, mezanin, et. 1-3):
luni, miercuri, vineri: 08:00-18:00; 
marți, joi: 08:00-20:00; 
sâmbătă: 09:00-17:00.

Birou Înscrieri
luni, miercuri, vineri: 10:00-17:45; 
marți, joi: 12:00-19:45.

Săli de lectură (et. I) 
► Sala de Științe filologice „Mihai Eminescu”
► Sala de Științe Economice „Virgil Madgearu”
► Sala de Științe Juridice „Mircea Djuvara”;
► Sala de copii și tineret „Ionel Teodoreanu”;
►Centrul de Resurse și Informare „American Corner București”.
luni, miercuri, vineri: 10:00-18:00; 
marți, joi: 12:00-20:00.

Sala de lectură „Alexandre Saint-Georges” de Colecții Speciale (et. V):
marți-joi: 10:00-18:00.

Ludoteca „Apolodor din Labrador” (mezanin):
luni-vineri:  10.00-13.00 și 16.00-18.00.
 

Sistemul ISIL în România

 
 

CASIDRO

 
 

Voluntar la Biblioteca Naţională

 
Programul Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 

legături

 
 

proiecte europene

 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2019 Biblioteca Naţională a României