caută:   
 
 

arhivă

 

Manuscriptorium şi Enrich
Acces la documente de patrimoniu

Workshop, 6 -7 februarie 2008

În zilele de 6-7 februarie 2008, la Biblioteca Naţională a României – Cabinetul Bibliologic, a avut loc un workshop la care domnul Adolf Knoll, director-adjunct al Bibliotecii Naţionale a Cehiei, a făcut o prezentare a Bibliotecii Naţionale a Cehiei şi a proiectelor Manuscriptorium şi Enric.

În expunerea sa, domnul Knoll a vorbit despre istoricul, organizarea şi modalităţile de finanţare ale Bibliotecii Naţionale a Cehiei.

Biblioteca Naţională a Cehiei are posibilitatea de a obţine venituri extrabugetare (10% din bugetul total), pe care le poate gestiona independent de bugetul de bază.

De mai mulţi ani, biblioteca îşi concentrează atenţia pe mărirea vizibilităţii, pe implicarea în proiecte naţionale şi europene.

Participarea la aceste proiecte este importantă pentru dezvoltarea bibliotecii pe termen lung şi pe direcţiile noi, ambele dificil de susţinut din bugetul propriu.

Biblioteca nu are un departament special de proiecte. Coordonarea şi activităţile efective din cadrul acestor proiecte sunt realizate prin implicarea directă a oamenilor din diverse servicii ale bibliotecii.Subiectul principal a fost prezentarea proiectelor Manuscriptorium şi Enrich, privind accesul la documentele de patrimoniu.

Biblioteca Naţională a României a fost invitată să fie parteneră la aceste proiecte, contribuind periodic cu manuscrise şi cărţi rare digitizate din colecţiile sale speciale.

Pentru mai multe informaţii privind aceste proiecte, puteţi accesa www.manuscriptorium.com şi enrich.manuscriptorium.com.

Biblioteca Naţională a Cehiei a înţeles că în această lume în schimbare trebuie să se descurce singură şi să-şi găsească modalităţi noi de finanţare – o atitudine pe care ar trebui să o aibă şi BNR.

La întâlnire au participat 15 bibliotecari din mai multe servicii ale BNR (Informatizare, Colecţii Speciale, Bibliografia Naţională, Achiziţii, Catalogare. Clasificare, Cataloage Colective, Laborator Patologic, Referinţe şi Cercetare. Dezvoltare).

Cu această ocazie, BNR a pregătit o expoziţie intitulată Cultura Cehă în colecţiile Bibliotecii Naţionale a României. La realizarea ei au contribuit serviciile: Cercetare. Dezvoltare, Referinţe, Informatizare, Colecţii Speciale, Achiziţii, Comunicarea Colecţiilor.
inapoi

cataloage/baze de date

 
 

Instrumente pentru Editori

 
 

Strategie. Dezvoltare

 
Comentariile și propunerile dumneavoastră pot fi trimise la adresa strategie@bibnat.ro

 

Programul bibliotecii

 
În perioada  27-31 martie 2017, Biblioteca Națională a României propune, în cadrul programului național Școala Altfel, o serie de evenimente și ateliere organizate sub deviza De ALTFEL, la Biblioteca Naţională a României.

Sala American Corner și Sala de copii și tineret „Ionel Teodoreanu”, în care vor avea loc atelierele dedicate copiilor și tinerilor în Săptămâna Altfel, vor fi închise pentru publicul cititor.

Pentru studiu, vă invităm în celelalte săli de lectură ale Bibliotecii Naționale, care vor fi deschise după programul normal de funcționare.

Înscrieri cititori:
Luni, Miercuri, Vineri : 10.00 – 17.45
Marţi, Joi : 12.00 – 19.45

Îndrumare şi săli de lectură:
Luni, Miercuri, Vineri : 10.00 – 18.00
Marţi, Joi : 12.00 – 20.00

Marți, Miercuri, Joi: 10.00 - 12.30

Accesul cititorilor în spațiile deschise:
Luni, miercuri, vineri: 08.00 – 18.00
Marţi, joi: 08.00 – 20.00

Centrul Național ISBN-ISSN-CIP - relații cu publicul prin telefon:
Luni - vineri: 12.00 - 16.00
 

Biblioteca Digitală Naţională

 

 

CASIDRO

 
 

Voluntar la Biblioteca Naţională

 
Programul „Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 

legături

 
 

proiecte europene

 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2017 Biblioteca Naţională a României