caută:   
 
 

arhivă

 

Zilele Bibliotecii Naţionale a României
11-12 decembrie 2008

Cu ocazia celei de a XI-a ediţii a Zilelor Bibliotecii Naţionale a României (11-12 decembrie 2008) Rotonda Bibliotecii Naţionale a găzduit desfăşurarea unei manifestări cultural-ştiinţifice intitulată “Sub semnul lui Macarie” urmată de vernisarea unei expoziţii de carte veche românească. Expoziţia din Rotonda Bibliotecii Naţionale a fost prilejuită de împlinirea a 500 de ani de la apariţia, la 10 noiembrie 1508, a “Liturghierului” lui Macarie. Academicianul Gabriel Ştrempel, dr-ul în filologie Doru Bădără, Elena-Maria Schatz şi Dana-Silvia Ţilică au susţinut comunicări despre cei 500 de ani de tipar românesc, despre Macarie şi urmaşii săi în arta tiparului, precum şi despre soarta tipăriturilor lui Macarie în era digitală. “Liturghierul lui Macarie în Colecţiile Speciale ale BNR” a constituit subiectul unei ample prezentări a specialiştilor Bibliotecii, în condiţiile în care a fost expus originalul lucrării în cadrul expoziţiei. Vernisarea expoziţiei a fost urmată de lansarea publicaţiilor Bibliotecii Naţionale a României, tipărite în anul 2008, precum şi a numărului 3-4/2006-2007 a “Revistei Române de Istorie a Cărţii”. Decernarea Diplomelor de Excelenţă ale Bibliotecii Naţionale a fost urmată de susţinerea de către formaţia de muzică veche “Anton Pann” a unui concert de muzică veche şi a “Suitei I” de Johann Sebastian Bach la violoncel, în interpretarea lui Alexandru Gorneanu. Zilele Bibliotecii Naţionale a României au fost inaugurate, în cursul zilei de 11 decembrie, prin desfăşurarea unui workshop profesional dedicat drepturilor de proprietate intelectuală şi drepturilor conexe, desfăşurat cu sprijinul OSIM ŞI ORDA.inapoi

cataloage/baze de date

 
 

Instrumente pentru Editori

 
 

Strategie. Dezvoltare

 
Comentariile și propunerile dumneavoastră pot fi trimise la adresa strategie@bibnat.ro

 

Programul bibliotecii

 
În perioada  27-31 martie 2017, Biblioteca Națională a României propune, în cadrul programului național Școala Altfel, o serie de evenimente și ateliere organizate sub deviza De ALTFEL, la Biblioteca Naţională a României.

Sala American Corner și Sala de copii și tineret „Ionel Teodoreanu”, în care vor avea loc atelierele dedicate copiilor și tinerilor în Săptămâna Altfel, vor fi închise pentru publicul cititor.

Pentru studiu, vă invităm în celelalte săli de lectură ale Bibliotecii Naționale, care vor fi deschise după programul normal de funcționare.

Înscrieri cititori:
Luni, Miercuri, Vineri : 10.00 – 17.45
Marţi, Joi : 12.00 – 19.45

Îndrumare şi săli de lectură:
Luni, Miercuri, Vineri : 10.00 – 18.00
Marţi, Joi : 12.00 – 20.00

Marți, Miercuri, Joi: 10.00 - 12.30

Accesul cititorilor în spațiile deschise:
Luni, miercuri, vineri: 08.00 – 18.00
Marţi, joi: 08.00 – 20.00

Centrul Național ISBN-ISSN-CIP - relații cu publicul prin telefon:
Luni - vineri: 12.00 - 16.00
 

Biblioteca Digitală Naţională

 

 

CASIDRO

 
 

Voluntar la Biblioteca Naţională

 
Programul „Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 

legături

 
 

proiecte europene

 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2017 Biblioteca Naţională a României