caută:   
 
 

evenimente culturale

 

Humanitas în licee. Ediția a III-a
7 iunie 2014

Sâmbătă 7 iunie 2014, la Biblioteca Națională a României (Aula – et. 1) va avea loc, de la ora 10.00, finala concursului Humanitas în licee, proiect al Editurii Humanitas ajuns la a treia ediție. 
În etapa finală a prezentei ediții se vor înfrunta echipa Colegiului Național ”Dr. I. Meșotă” din Brașov și echipa Colegiului Național ”C.D. Loga” din Timișoara. 
Moderator: Victor Rebengiuc. Invitat special: Andi Moisescu. Trofeul şi premiul cel mare vor fi înmânate de Gabriel Liiceanu.

Intrarea este liberă.


Evenimentul beneficiază de susținerea Ministerului Culturii.

Și edițiile anterioare ale concursului Humanitas în licee au avut loc la Biblioteca Națională a României.

Competiţia din anul școlar 2013-2014, la care s-au înscris 30 de licee importante din 11 orașe, a avut ca teme: Cele mai frumoase povestiri din Biblie (etapa I); Numerele naturii (etapa a II-a); Mozart (etapa a III-a); În faţa unei picturi (etapa finală).
Întrebările pentru tema finalei – În faţa unei picturi – au fost concepute de Victor Ieronim Stoichiţă, profesor de istoria artei la Universitatea din Fribourg, pe baza cărții sale O scurtă istorie a umbrei, publicată la editura londoneză Reaktion Books în anul 1997 (A Short History of the Shadow) și apărută în versiune românească la Humanitas în 2000 (cu mai multe reeditări).

În Seria de autor Victor Ieronim Stoichiţă a editurii Humanitas au apărut: Creatorul şi umbra lui (2007), Vezi? Despre privire în pictura impresionistă (2007), Ultimul carnaval. Goya, Sade şi lumea răsturnată (2007), Pontormo şi manierismul (2008), Scurtă istorie a umbrei (2008), Experienţa vizionară în arta spaniolă a Secolului de Aur (2011), Efectul Pygmalion. De la Ovidiu la Hitchcock (2011), Instaurarea Tabloului. Metapictura în zorii Timpurilor Moderne (2012), Efectul Sherlock Holmes. Trei intrigi cinematografice (2013).inapoi

cataloage/baze de date

 
 

Instrumente pentru Editori

 
 

Biblioteca Naţională Digitală

 
 

Programul bibliotecii

 
În perioada 1-31 august 2019, publicul va avea acces în spațiile libere (parter, mezanin și etajul I), precum și în sălile de lectură, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-17:00. 

Biroul Înscrieri va funcționa după același program.

Sălile de lectură (etajul I) vor fi deschise prin rotație:
Sala de Științe Filologice „Mihai Eminescu” – 1-14 august
Sala de Științe Juridice „Mircea Djuvara” – 19-23 august
Sala de Științe Economice „Virgil Madgearu” –  26-30 august

Sala de lectură „Alexandre Saint-Georges” (etajul V) de la Colecții Speciale va fi deschisă în perioada 19- 31 august, de marți până joi, în intervalul orar 09:00-17:00.

Ludoteca „Apolodor din Labrador” va fi deschisă în perioada 19-30 august 2019, între orele 09:00-17:00.

Centrul Național ISBN-ISSN-CIP și Serviciul Depozit Legal vor funcționa după programul normal.

Sâmbăta și duminica biblioteca va fi închisă.
 

Sistemul ISIL în România

 
 

CASIDRO

 
 

Voluntar la Biblioteca Naţională

 
Programul Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 

legături

 
 

proiecte europene

 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2019 Biblioteca Naţională a României