caută:   
 
 

evenimente culturale

 

Bune practici în prevenirea corupţiei, în promovarea integrităţii şi a transparenţei. Ministerul Justiției – Conferința Anuală Anticorupție. Ediția a II-a
6-7 octombrie 2014

În zilele de 6-7 octombrie 2014, la Biblioteca Națională a României (parter, Sala Mircea Eliade și Atrium) va avea loc ediția a doua a Conferinţei Anuale Anticorupţie, cu tema: Bune practici în prevenirea corupţiei, în promovarea integrităţii şi a transparenţei.
Organizat de Ministerul Justiției, în colaborare cu Direcţia Servicii Online şi Design din cadrul Cancelariei Primului Ministru, evenimentul este parte a proiectului Măsuri suplimentare în vederea realizării obiectivelor de referinţă din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, finanţat de Ministerul Justiţiei din România şi de Ministerul Afacerilor Externe din Olanda, proiect ce are drept scop consolidarea capacităţii autorităţilor române de a implementa măsurile adoptate în vederea îndeplinirii angajamentelor asumate în contextul Mecanismului de Cooperare şi Verificare. 
Obiectivul general al Conferinţei Anuale Anticorupţie – Bune practici în prevenirea corupţiei, promovarea integrităţii şi a transparenţei este creşterea gradului de cunoaştere şi de vizibilitate a măsurilor de prevenire a corupţiei, de consolidare a integrităţii în sectorul public şi privat. 

Lucrările vor fi deschise de Ministrul Justiţiei, domnul Robert Marius Cazanciuc.
Sunt așteptați să participe reprezentanţi ai tuturor instituţiilor publice românești implicate în implementarea Strategiei Naţionale Anticorupţie (SNA) – Parlament, Guvern, sistem judiciar –, parteneri instituţionali din mediului de afaceri, membri ai societății civile.  

Vor avea loc dezbateri privind bunele practici dezvoltate în implementarea Strategiei Naţionale Anticorupţie 2012-2015, măsurile de prevenire şi combatere a conflictelor de interese şi a fraudelor în achiziţiile publice, campanii de informare, creşterea transparenţei instituţionale prin sporirea gradului de disponibilitate a datelor publice deschise (open data) puse la dispoziţie de autorităţile publice, dar şi iniţiative de succes în implementarea angajamentelor Parteneriatului pentru o Guvernare Deschisă.

În cadrul conferinţei, va fi deschisă o expoziţie de proiecte şi programe anticorupţie, în care instituţiile şi organizaţiile participante vor prezenta bunele practici dezvoltate, rezultatele celor mai recente campanii de conştientizare derulate, materiale de promovare.

Pe durata evenimentului, Biblioteca Naţională a României va găzdui, în spațiul expozițional AvanGarden II, parter, și o expoziţie de machete ale Cartierului de Justiţie, parte dintr-un proiect mai amplu iniţiat de Ministerul Justiţiei, în cooperare cu Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti.

Jurnaliștii care doresc să participe la deschiderea evenimentului sunt așteptați luni, 6 octombrie 2014, până la ora 09.20, la sediul Bibliotecii Naționale a României (intrarea dinspre Bulevardul Mircea Vodă).inapoi

cataloage/baze de date

 
 

BIBLIOstand

 
Program
Luni-Vineri: 11.00-15.00
 

Biblioteca Naţională Digitală

 
 


Digitizări recente
 Browser recomandat
Internet Explorer
 

Programul bibliotecii

 
Spații deschise (parter, mezanin, et. 1-3):
luni - vineri: 08:00-20:00; 
sâmbătă: 09:00-18:00.

Birou Înscrieri
luni, miercuri, vineri: 10:00-18:00; 
marți, joi: 12:00-20:00.

Sala de lectură „Alexandre Saint-Georges” pentru colecții speciale (et. V):
luni - vineri: 10:00-18:00.

Sala de lectură „Gh. Brătianu”, pentru colecții curente și retrospective și consultarea tezelor de doctorat (et. III)
luni, miercuri, vineri: 10:00-18:00
marți, joi: 12:00-20:00

Celelalte săli de lectură se vor menține închise pe perioada stării de alertă.

Săli de lectură (et. I) 
► Sala de Științe filologice „Mihai Eminescu”
► Sala de Științe Economice „Virgil Madgearu”
► Sala de Științe Juridice „Mircea Djuvara”
► Sala de copii și tineret „Ionel Teodoreanu”
►Centrul de Resurse și Informare „American Corner București”
►Sala multimedia „George Enescu”

Săli de lectură (mezanin)
Ludoteca „Apolodor din Labrador” 
 

Instrumente pentru editori

 
 

CASIDRO

 
 

Voluntar la Biblioteca Naţională

 
Programul Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 

legături

 
 

proiecte europene

 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!
Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2020 Biblioteca Naţională a României