caută:   
 
 

evenimente culturale

 

Mâini cuminți. Copilul meu autist. Întâlnire cu scriitoarea Ana Dragu. Fragmente în lectura autoarei
20 aprilie 2015

Luni, 20 aprilie, între orele 19.00 – 20.00, Biblioteca Națională (Sala Symposium) găzduiește un eveniment încărcat de sensibilitate și emoție: jurnalista și scriitoarea Ana Dragu vorbește despre cum este să fii părinte de copil cu autism, prin intermediul cărții sale intitulate Mâini cuminți. Copilul meu autist, apărută în primăvara acestui an la editura Polirom. 
Publicul – părinți de copii cu autism, public bucureștean, jurnaliști – va intra în universul comunicării-care-se-deprinde, al incertitudinilor, al greutăților unui părinte singur în lupta cu afecțiunea, dar și al bucuriilor fiecărui pas spre relaționare și comunicare funcțională. Fragmente din carte vor fi citite de autoare și discutate.

Seara se va încheia cu un minirecital de pian susținut de Eduard Sălăgean, băiatul cu autism al Anei Dragu, astăzi elev în clasa a IV-a.
Întâlnirea marchează, de asemenea, finalul Expoziției Minte și culoare – picturi și desene ale copiilor cu autism, găzduită luna aceasta de Biblioteca Națională.

Mâini cuminți. Copilul meu autist „este o carte profund altruistă, care își poartă cititorul din cea mai neagră depresie spre hohotele de rîs cele mai autentice și mai sănătoase, un dar pe care Ana Dragu îl face celor care trec prin aceeași experiență.” (Bogdan-Alexandru Stănescu)

Intrarea la eveniment este liberă.


Evenimentul este organizat de Federația Pentru Drepturi și Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist (FEDRA) în parteneriat cu Biblioteca Națională a României.

Pentru detalii, contactați:
Costinela Caraene, Coordonator PR
Tel: tel.: 0721.151.187 , e-mail :inapoi

cataloage/baze de date

 
 

Instrumente pentru Editori

 
 

Biblioteca Naţională Digitală

 
 

Programul bibliotecii

 
În perioada 12-13 iunie 2019 Centrul de Resurse și Informare „American Corner” din cadrul Bibliotecii Naționale, etaj I, corp E, va fi închis pentru public. 

Înscrieri cititori:
Luni, Miercuri, Vineri : 10.00 – 17.45
Marţi, Joi : 12.00 – 19.45

Accesul cititorilor în spațiile deschise:
Luni, miercuri, vineri: 08.00 – 18.00
Marţi, joi: 08.00 – 20.00
Sâmbătă: 09.00 – 17.00 

Îndrumare şi săli de lectură colecții curente (inclusiv American Corner):
Luni, Miercuri, Vineri : 10.00 – 18.00
Marţi, Joi : 12.00 – 20.00

Săli de lectură colecții speciale:
►Sala „Alexandre Saint Georges” (bibliofilie, manuscrise, fotografii, arhivă istorică etc.), etajul V: marţi – joi, între orele 10.00 – 18.00.

Sala audio-video „George Enescu” este închisă temporar, începând cu 5 iunie 2018. Documentele muzicale de colecţii speciale pot fi consultate la sala „Alexandre Saint Georges", etajul V:  marţi – joi, între orele 10.00 – 18.00.

Marți, Miercuri, Joi: 10.00 - 12.30

Centrul Național ISBN-ISSN-CIP - relații cu publicul prin telefon:
Luni - vineri: 12.00 - 16.00
 

Sunetul paginilor

 
 

CASIDRO

 
 

Voluntar la Biblioteca Naţională

 
Programul Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 

legături

 
 

proiecte europene

 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2019 Biblioteca Naţională a României