caută:   
 
 

evenimente culturale

 

ONGFest – Festivalul Naţional al Organizaţiilor Neguvernamentale
08 mai 2015

Cea de-a șasea ediție a ONGFest – Festivalul Naţional al Organizaţiilor Neguvernamentale din România, eveniment anual organizat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, se deschide vineri, 8 mai 2015, printr-un eveniment organizat la Biblioteca Națională a României, începând cu ora 09:30.

Tema centrală a evenimentului o reprezintă comunitățile și modul în care organizațiile neguvernamentale contribuie la dezvoltarea acestora.
Cei 45 de reprezentanți ai unor organizații neguvernamentale din 10 țări europene (Bulgaria, Croația, Grecia, Letonia, Norvegia, Polonia, Slovacia, Slovenia, Spania și Ungaria) vor avea ocazia astfel să se familiarizeze cu sectorul neguvernamental din România, să cunoască oameni și organizații, să împărtășească experiențe și să inițieze parteneriate.


Intitulată Comunități model în Europa, sesiunea de deschidere aduce în prim-plan importanța comunităților în țările europene. 
Invitații vor prezenta modele de succes privind intervenția la nivelul comunităților, atât din România, cât și din alte țări europene.
O serie de ateliere practice vor oferi apoi organizațiilor participante instrumente utile în activitatea curentă, în domenii precum: legislația muncii, strângerea de fonduri, comunicarea și participarea la programe europene de tineret: 
– Cum să inițiezi și să construiești relații de succes cu donatorii corporatiști (atelier susţinut de asociația Bridging the Gap; invitat special: Banca Comercială Română – Bursa Binelui); 
– Seria ONGLex – relațiile de muncă în ONG-uri (atelier ONGLex susținut de Bondoc & Asociații, în parteneriat cu American Corner din cadrul Bibliotecii Naționale a României); 
– ONG-uri prin social media (atelier organizat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile; invitat special: Google România); 
– Learn international! (atelier susţinut de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale – ANPCDEFP); 
– Organizații cu principii (atelier organizat de echipa Fondului ONG în România din cadrul Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile).

Mai multe informații privind programul din 8 mai 2015 pe site-ul ONGfest.

Organizaţie neguvernamentală independentă, înfiinţată în 1994, în cadrul unei iniţiative a Comisiei Europene, Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile este o „organizaţie pentru organizaţii”, care consideră că dezvoltarea sectorului neguvernamental reprezintă un indicator pentru starea comunităţii.inapoi

cataloage/baze de date

 
 

Instrumente pentru Editori

 
 

Biblioteca Naţională Digitală

 
 

Programul bibliotecii

 
În data de 24 iunie 2019, Centrul de Resurse și Informare „American Corner” din cadrul Bibliotecii Naționale, etaj I, corp, E va fi închis pentru public.

Înscrieri cititori:
Luni, Miercuri, Vineri : 10.00 – 17.45
Marţi, Joi : 12.00 – 19.45

Accesul cititorilor în spațiile deschise:
Luni, miercuri, vineri: 08.00 – 18.00
Marţi, joi: 08.00 – 20.00
Sâmbătă: 09.00 – 17.00 

Îndrumare şi săli de lectură colecții curente (inclusiv American Corner):
Luni, Miercuri, Vineri : 10.00 – 18.00
Marţi, Joi : 12.00 – 20.00

Săli de lectură colecții speciale:
►Sala „Alexandre Saint Georges” (bibliofilie, manuscrise, fotografii, arhivă istorică etc.), etajul V: marţi – joi, între orele 10.00 – 18.00.

Sala audio-video „George Enescu” este închisă temporar, începând cu 5 iunie 2018. Documentele muzicale de colecţii speciale pot fi consultate la sala „Alexandre Saint Georges", etajul V:  marţi – joi, între orele 10.00 – 18.00.

Luni-Vineri, între orele 10.00-13.00 si 16.00-18.00.

Centrul Național ISBN-ISSN-CIP - relații cu publicul prin telefon:
Luni - vineri: 12.00 - 16.00
 

Sunetul paginilor

 
 

CASIDRO

 
 

Voluntar la Biblioteca Naţională

 
Programul Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 

legături

 
 

proiecte europene

 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2019 Biblioteca Naţională a României