caută:   
 
 

evenimente culturale

 

Pauza de-o pătrime la Biblioteca Națională
22 iunie – 20 iulie 2015

În perioada 22 iunie – 20 iulie 2015, la Biblioteca Națională a României (Atrium, parter) se desfășoară seria de evenimente intitulată Pauza de-o pătrime – Scurte momente muzicale, serie organizată în parteneriat cu Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România – UCIMR, în fiecare luni (de la ora 12:30) și joi (de la ora 18:00). 

Participarea este liberă.

Evenimente de tip flashmob, recitalurile susținute în cadrul seriei Pauza de-o pătrime – Scurte momente muzicale oferă cititorilor Bibliotecii Naționale a României ocazia de a se bucura de aproximativ 15 minute de răgaz muzical, de o selecție variată de lucrări clasice, în interpretarea unor studenți și artiști consacrați.


♦ Luni, 22 iunie 2015, în cadrul seriei Pauza de-o pătrime – Scurte momente muzicale a avut loc recitalul de flaut susținut de Ioana Alexandra Ghioc, studentă în anul I la Universitatea Națională de Muzică din București (în program: Sonata a VI-a de Antonio Vivaldi și partea introductivă din Fantezia pastorală maghiară, Op. 26, de Franz Doppler).

♦ Joi, 25 iunie 2015, artista Iulia Ghinda, membră a Filarmonicii George Enescu din București, a interpretat fragmente din Concertul în Re Major pentru vioară și orchestră de W.A. Mozart și din Sonata I – Adagio de J.S. Bach. 

♦ Luni, 29 iunie, de la ora 12:30, la Biblioteca Națională a României (Atrium, parter) a avut loc cel de-al treilea eveniment de tip flashmob din seria Pauza de-o pătrime – Scurte momente muzicale, realizată în parteneriat cu Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România – UCIMR.
Alexandra Ghioc, studentă în anul I la Universitatea Națională de Muzică din București, a interpretat la flaut: Sonata a VI-a în Sol minor de Antonio Vivaldi; partea introductivă din Fantezia pastorală Maghiară, Op. 26, de Franz Doppler; tema principală a filmului The Godfather; solo-ul de flaut din opera Carmen de Georges Bizet; partea de flaut din Bărbierul din Sevilla de Gioachino Rossini; Take five (jazz) de Paul Desmond; Sonata în sol minor (Allegro) de J.S. Bach.
inapoi

cataloage/baze de date

 
 

Instrumente pentru Editori

 
 

Biblioteca Naţională Digitală

 
 

Programul bibliotecii

 
În perioada 1-31 august 2019, publicul va avea acces în spațiile libere (parter, mezanin și etajul I), precum și în sălile de lectură, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-17:00. 

Biroul Înscrieri va funcționa după același program.

Sălile de lectură (etajul I) vor fi deschise prin rotație:
Sala de Științe Filologice „Mihai Eminescu” – 1-14 august
Sala de Științe Juridice „Mircea Djuvara” – 19-23 august
Sala de Științe Economice „Virgil Madgearu” –  26-30 august

Sala de lectură „Alexandre Saint-Georges” (etajul V) de la Colecții Speciale va fi deschisă în perioada 19- 31 august, de marți până joi, în intervalul orar 09:00-17:00.

Ludoteca „Apolodor din Labrador” va fi deschisă în perioada 19-30 august 2019, între orele 09:00-17:00.

Centrul Național ISBN-ISSN-CIP și Serviciul Depozit Legal vor funcționa după programul normal.

Sâmbăta și duminica biblioteca va fi închisă.
 

Sistemul ISIL în România

 
 

CASIDRO

 
 

Voluntar la Biblioteca Naţională

 
Programul Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 

legături

 
 

proiecte europene

 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2019 Biblioteca Naţională a României