caută:   
 
 

evenimente culturale

 

Pauza de-o pătrime la Biblioteca Națională
22 iunie – 20 iulie 2015

În perioada 22 iunie – 20 iulie 2015, la Biblioteca Națională a României (Atrium, parter) se desfășoară seria de evenimente intitulată Pauza de-o pătrime – Scurte momente muzicale, serie organizată în parteneriat cu Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România – UCIMR, în fiecare luni (de la ora 12:30) și joi (de la ora 18:00). 

Participarea este liberă.

Evenimente de tip flashmob, recitalurile susținute în cadrul seriei Pauza de-o pătrime – Scurte momente muzicale oferă cititorilor Bibliotecii Naționale a României ocazia de a se bucura de aproximativ 15 minute de răgaz muzical, de o selecție variată de lucrări clasice, în interpretarea unor studenți și artiști consacrați.


♦ Luni, 22 iunie 2015, în cadrul seriei Pauza de-o pătrime – Scurte momente muzicale a avut loc recitalul de flaut susținut de Ioana Alexandra Ghioc, studentă în anul I la Universitatea Națională de Muzică din București (în program: Sonata a VI-a de Antonio Vivaldi și partea introductivă din Fantezia pastorală maghiară, Op. 26, de Franz Doppler).

♦ Joi, 25 iunie 2015, artista Iulia Ghinda, membră a Filarmonicii George Enescu din București, a interpretat fragmente din Concertul în Re Major pentru vioară și orchestră de W.A. Mozart și din Sonata I – Adagio de J.S. Bach. 

♦ Luni, 29 iunie, de la ora 12:30, la Biblioteca Națională a României (Atrium, parter) a avut loc cel de-al treilea eveniment de tip flashmob din seria Pauza de-o pătrime – Scurte momente muzicale, realizată în parteneriat cu Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România – UCIMR.
Alexandra Ghioc, studentă în anul I la Universitatea Națională de Muzică din București, a interpretat la flaut: Sonata a VI-a în Sol minor de Antonio Vivaldi; partea introductivă din Fantezia pastorală Maghiară, Op. 26, de Franz Doppler; tema principală a filmului The Godfather; solo-ul de flaut din opera Carmen de Georges Bizet; partea de flaut din Bărbierul din Sevilla de Gioachino Rossini; Take five (jazz) de Paul Desmond; Sonata în sol minor (Allegro) de J.S. Bach.
inapoi

cataloage/baze de date

 
 

Instrumente pentru Editori

 
 

Biblioteca Naţională Digitală

 
 

Programul bibliotecii

 
Spații deschise (parter, mezanin, et. 1-3):
luni, miercuri, vineri: 08:00-18:00; 
marți, joi: 08:00-20:00; 
sâmbătă: 09:00-17:00.

Birou Înscrieri
luni, miercuri, vineri: 10:00-17:45; 
marți, joi: 12:00-19:45.

Săli de lectură (et. I) 
► Sala de Științe filologice „Mihai Eminescu”
► Sala de Științe Economice „Virgil Madgearu”
► Sala de Științe Juridice „Mircea Djuvara”;
► Sala de copii și tineret „Ionel Teodoreanu”;
►Centrul de Resurse și Informare „American Corner București”.
luni, miercuri, vineri: 10:00-18:00; 
marți, joi: 12:00-20:00.

Sala de lectură „Alexandre Saint-Georges” de Colecții Speciale (et. V):
marți-joi: 10:00-18:00.

Ludoteca „Apolodor din Labrador” (mezanin):
luni-vineri:  10.00-13.00 și 16.00-18.00.
 

Sistemul ISIL în România

 
 

CASIDRO

 
 

Voluntar la Biblioteca Naţională

 
Programul Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 

legături

 
 

proiecte europene

 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2019 Biblioteca Naţională a României