caută:   
 
 

evenimente culturale

 

Jurnal de lectură: Bibliovacanța la Biblioteca Națională, 3-7 august 2015
3 - 7 august 2015

În perioada 3-7 august 2015, între orele 9:00-17:00, Biblioteca Națională a României, în colaborare cu Asociația Bibliotecarilor din Biblioteca Națională a României, propune copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani o tabără de cinci zile intitulată Jurnal de lectură, care se va desfășura în Ludoteca Apolodor din Labrador (Mezanin, Corp F1). 
Structurat tematic, programul debuteaza cu Ziua românească (3 august 2015) și continuă cu Ziua europeană (4 august 2015), Ziua americană (5 august 2015), Ziua asiatică (6 august 2015), ultima etapa a proiectului fiind Ziua legăturii de carte (7 august 2015).
În cadrul taberei, copiii vor participa la ședințe de lectură și la jocuri interactive, vor face rezumate și vor povesti, vor participa la ateliere de pictură și caligrafie, vor viziona filme și se vor antrena în arts and crafts și face painting – activități coordonate de American Corner, vor învăța cum să realizeze copertele, forzaț-urile și paginile de titlu ale albumelor create, iar, la final, vor realiza legătura de carte pentru propriile albume, sub îndrumarea colegilor noștri, în Atelierul de legătorie al Bibliotecii Naționale a României. 

Tabăra Jurnal de lectură se va încheia vineri, 7 august 2015, cu discuții și impresii, precum și cu decernarea diplomelor de participare. 

Echipa de proiect din Biblioteca Națională a României: Dana Panighianț, Daniela Brîncoveanu, Florin Nistor, Irina Nițu, Mihaela Vazzolla.

inapoi

cataloage/baze de date

 
 

Instrumente pentru Editori

 
 

Biblioteca Naţională Digitală

 
 

Programul bibliotecii

 
În perioada 1-31 august 2019, publicul va avea acces în spațiile libere (parter, mezanin și etajul I), precum și în sălile de lectură, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-17:00. 

Biroul Înscrieri va funcționa după același program.

Sălile de lectură (etajul I) vor fi deschise prin rotație:
Sala de Științe Filologice „Mihai Eminescu” – 1-14 august
Sala de Științe Juridice „Mircea Djuvara” – 19-23 august
Sala de Științe Economice „Virgil Madgearu” –  26-30 august

Sala de lectură „Alexandre Saint-Georges” (etajul V) de la Colecții Speciale va fi deschisă în perioada 19- 31 august, de marți până joi, în intervalul orar 09:00-17:00.

Ludoteca „Apolodor din Labrador” va fi închisă în perioada 1-18 august 2019.

Centrul Național ISBN-ISSN-CIP și Serviciul Depozit Legal vor funcționa după programul normal.

Sâmbăta și duminica biblioteca va fi închisă.
 

Sistemul ISIL în România

 
 

CASIDRO

 
 

Voluntar la Biblioteca Naţională

 
Programul Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 

legături

 
 

proiecte europene

 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2019 Biblioteca Naţională a României