caută:   
 
 

evenimente culturale

 

Impresii din Copilărie – expoziție de pictură de Dorin Coltofeanu
8-30 septembrie 2015

Marți, 8 septembrie 2015, de la ora 19:00, la Biblioteca Națională a României (Symposium şi Euphoria, parter) va avea loc vernisajul expoziției artistului Dorin Coltofeanu, intitulată Impresii din Copilărie.
Expoziția prezintă 40 de lucrări de pictură, printre care și seria de 10 lucrări care povestesc în imagini de basm cele 10 părți ale Suitei pentru vioară și pian – „Impresii din Copilărieˮ a maestrului George Enescu: Lăutarul, Bătrânul cerşetor, Pârâiaşul din fundul grădinii, Pasărea din colivie şi cucul din perete, Cântec de leagăn, Greierul, Luna prin fereastră, Vântul în horn, Furtună în noapte, Răsărit de soare.

În deschiderea expoziției vor lua cuvântul: Corneliu Antim, critic de artă, Liviu Jicman, vicepreședintele al Institutul Cultural Român și Maria Pașc, curatorul expoziției. 

Corneliu Antim: „Pictura lui Dorin Coltofeanu transmite puritate, solemnitate, linişte. Din culorile diafane, aproape transparente, transpuse pe pânză ia naştere o lume onirică, plină de mister, dar guvernată de o perfectă ordineˮ.

Impresii din Copilărie poate fi vizitată la Biblioteca Națională a României (spațiile expoziționale Symposium şi Euphoria, parter) în perioada 08 septembrie-30 septembrie 2015, luni, miercuri, vineri – între orele 08:00-18:00, marți și joi – între orele 08.00-20.00. 

Intrarea este liberă.


Evenimentul este organizat de Contemporanii și Institutul Cultural Român, în colaborare cu Biblioteca Națională a României, și face parte din proiectul Bucureștiul Creativ, desfășurat în cadrul Festivalului Internațional George Enescu. 

În ediția din 2015 a Festivalului George Enescu, evenimentele tematice din proiectul Bucureștiul Creativ pornesc de la compoziția Impresii din copilărie de George Enescu. Au fost încurajate abordările interactive, în care publicul este implicat activ în procesul de descoperire a lui George Enescu și a muzicii sale prin orice mijloace creative, fiind binevenite și proiectele în care publicul este spectator la această descoperire. Pe lângă evenimentele tematice, pe harta Bucureștiului – transformat de magia Festivalului Enescu – intră și o serie de evenimente care au loc în piețe, inclusiv în Piața Festivalului, în galerii de artă și în săli de spectacol.


inapoi

cataloage/baze de date

 
 

Instrumente pentru Editori

 
 

Biblioteca Naţională Digitală

 
 

Programul bibliotecii

 
În perioada 12-13 iunie 2019 Centrul de Resurse și Informare „American Corner” din cadrul Bibliotecii Naționale, etaj I, corp E, va fi închis pentru public. 

Înscrieri cititori:
Luni, Miercuri, Vineri : 10.00 – 17.45
Marţi, Joi : 12.00 – 19.45

Accesul cititorilor în spațiile deschise:
Luni, miercuri, vineri: 08.00 – 18.00
Marţi, joi: 08.00 – 20.00
Sâmbătă: 09.00 – 17.00 

Îndrumare şi săli de lectură colecții curente (inclusiv American Corner):
Luni, Miercuri, Vineri : 10.00 – 18.00
Marţi, Joi : 12.00 – 20.00

Săli de lectură colecții speciale:
►Sala „Alexandre Saint Georges” (bibliofilie, manuscrise, fotografii, arhivă istorică etc.), etajul V: marţi – joi, între orele 10.00 – 18.00.

Sala audio-video „George Enescu” este închisă temporar, începând cu 5 iunie 2018. Documentele muzicale de colecţii speciale pot fi consultate la sala „Alexandre Saint Georges", etajul V:  marţi – joi, între orele 10.00 – 18.00.

Marți, Miercuri, Joi: 10.00 - 12.30

Centrul Național ISBN-ISSN-CIP - relații cu publicul prin telefon:
Luni - vineri: 12.00 - 16.00
 

Sunetul paginilor

 
 

CASIDRO

 
 

Voluntar la Biblioteca Naţională

 
Programul Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 

legături

 
 

proiecte europene

 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2019 Biblioteca Naţională a României