caută:   
 
 

evenimente culturale

 

Sesiunea de toamnă a Grupului de lucru CENL pe probleme de copyright

Marți, 29 septembrie 2015, la Biblioteca Națională a României (Sala Mircea Vulcănescu, parter) va avea loc Sesiunea de toamnă a Grupului de lucru al CENL pe probleme de copyright.
Grupul se reunește de două ori pe an pentru discuții cu reprezentanți ai bibliotecilor naționale, legate de implementarea legislației europene în materie de proprietate intelectuală, de bune practici privind contractele de licențe și parteneriatele public-privat. Întocmește recomandări și declarații de principii pe care le înaintează Comitetului Executiv.

Structura grupului de lucru pe probleme de copyright: Ben White (UK) – Președinte; Jerker Rydén (Suedia) – Vicepreședinte; Patrick Lefèvre (Belgia); Marc Dhoore (Belgia); Søren Clausen (Danemarca); Hanne Johansen (Danemarca); Pekka Heikkinen (Finlanda); Harold Codant (Franța); Dorothea Zechmann (Germania); Annemarie Beunen (Olanda); Nicoleta Rahme (România); Fuensanta Salvador (Spania); Cyrille Nolin (Norvegia).

Biblioteca Naţională a României are un membru permanent în grup începând cu anul 2012. 
The Conference of European National Librarians (CENL) are ca scop creşterea şi revigorarea rolului bibliotecilor naţionale europene, în special în ceea ce priveşte responsabilităţile legate de prezervarea patrimoniului cultural naţional şi asigurarea accesului la cunoaştere. Susţine efortul bibliotecilor naţionale europene de a crea vizibilitate pentru colecţiile lor de patrimoniu, de a promova sentimentul unei moşteniri comune europene, de a pune colecţiile la dispoziţia noilor generaţii de utilizatori, prin servicii inovative.
Membrii CENL sunt bibliotecile naţionale ale statelor membre ale Consiliului Europei (49 de membri din 46 de ţări europene). 
CENL are în prezent două grupuri de lucru: CENL/FEP WORKING GROUP ON DIGITAL PUBLICATIONS – dedicat problemelor comune bibliotecilor și editorilor – și CENL WORKING GROUP ON COPYRIGHT – dedicat problemelor de copyright.

inapoi

cataloage/baze de date

 
 

Instrumente pentru Editori

 
 

Biblioteca Naţională Digitală

 
 

Programul bibliotecii

 
În perioada 1-31 august 2019, publicul va avea acces în spațiile libere (parter, mezanin și etajul I), precum și în sălile de lectură, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-17:00. 

Biroul Înscrieri va funcționa după același program.

Sălile de lectură (etajul I) vor fi deschise prin rotație:
Sala de Științe Filologice „Mihai Eminescu” – 1-14 august
Sala de Științe Juridice „Mircea Djuvara” – 19-23 august
Sala de Științe Economice „Virgil Madgearu” –  26-30 august

Sala de lectură „Alexandre Saint-Georges” (etajul V) de la Colecții Speciale va fi deschisă în perioada 19- 31 august, de marți până joi, în intervalul orar 09:00-17:00.

Ludoteca „Apolodor din Labrador” va fi deschisă în perioada 19-30 august 2019, între orele 09:00-17:00.

Centrul Național ISBN-ISSN-CIP și Serviciul Depozit Legal vor funcționa după programul normal.

Sâmbăta și duminica biblioteca va fi închisă.
 

Sistemul ISIL în România

 
 

CASIDRO

 
 

Voluntar la Biblioteca Naţională

 
Programul Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 

legături

 
 

proiecte europene

 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2019 Biblioteca Naţională a României