caută:   
 
 

evenimente culturale

 

Ediţia a 2-a a Conferinţei Naţionale a Managerilor Culturali - în week-end!
31 octombrie - 1 noiembrie 2015

Conferinţa Naţională a Managerilor Culturali – ediţia a 2-a, care se va defăşura sâmbătă (31 octombrie) și duminică (1 noiembrie) la Biblioteca Națională a României, va reuni peste 150 de manageri și antreprenori culturali, ei urmând să dezbată probleme recurente ale domeniului în care activează. Evenimentul este organizat de Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală. 

Conferinţa Naţională a Managerilor Culturali este cea mai importantă reuniune a managerilor din instituțiile publice de cultură, a antreprenorilor culturali din mediul independent din România, a experților în domeniul managementului cultural-artistic, precum şi a reprezentanţilor autorităţilor. 

Scopul întâlnirii este consolidarea unor obiective comune şi a unor direcţii de acţiune pentru dezvoltarea ofertei culturale în România. Evenimentul a fost inițiat în 2014 și a devenit o platformă de dezbateri și dialog asupra problemelor actuale întâlnite în managementul organizațiilor culturale publice și private.

Întrebările la care încearcă să răspundă această ediție a Conferinței Naționale a Managerilor Culturali sunt: „Unde intervenim cultural? Cui oferim cultură? Ce raportăm? Cine ne evaluează? Încotro?” Aceste întrebări se subsumează temei generale: „Profesionalizarea managementului cultural.”

Participanții vor aborda aceste tematici în sesiuni şi discuţii moderate de experți în domeniu, având oportunitatea de a comunica direct, într-un cadru liber, preocupările şi recomandările referitoare la situația actuală a Culturii. Printre invitații care vor lua cuvântul se numără: Alexandru Oprean - Secretar de Stat în Ministerul Culturii, Constantin Chiriac – directorul Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu, Virgil Nițulescu – directorul Muzeului Național al Țăranului Român, Corina Șuteu – expert în politici culturale, Aura Corbeanu – preşedinte executiv al UNITER, Dragoș Neagu – președintele Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), Mihaela Păun – directorul ArCuB - Centrul Cultural al Municipiului București. 

Parteneri: Biblioteca Națională a României și Festivalul Național de Teatru.

Pentru mai multe informații puteți accesa pagina evenimentuluiinapoi

cataloage/baze de date

 
 

Instrumente pentru Editori

 
 

Biblioteca Naţională Digitală

 
 

Programul bibliotecii

 
În perioada 12-13 iunie 2019 Centrul de Resurse și Informare „American Corner” din cadrul Bibliotecii Naționale, etaj I, corp E, va fi închis pentru public. 

Înscrieri cititori:
Luni, Miercuri, Vineri : 10.00 – 17.45
Marţi, Joi : 12.00 – 19.45

Accesul cititorilor în spațiile deschise:
Luni, miercuri, vineri: 08.00 – 18.00
Marţi, joi: 08.00 – 20.00
Sâmbătă: 09.00 – 17.00 

Îndrumare şi săli de lectură colecții curente (inclusiv American Corner):
Luni, Miercuri, Vineri : 10.00 – 18.00
Marţi, Joi : 12.00 – 20.00

Săli de lectură colecții speciale:
►Sala „Alexandre Saint Georges” (bibliofilie, manuscrise, fotografii, arhivă istorică etc.), etajul V: marţi – joi, între orele 10.00 – 18.00.

Sala audio-video „George Enescu” este închisă temporar, începând cu 5 iunie 2018. Documentele muzicale de colecţii speciale pot fi consultate la sala „Alexandre Saint Georges", etajul V:  marţi – joi, între orele 10.00 – 18.00.

Marți, Miercuri, Joi: 10.00 - 12.30

Centrul Național ISBN-ISSN-CIP - relații cu publicul prin telefon:
Luni - vineri: 12.00 - 16.00
 

Sunetul paginilor

 
 

CASIDRO

 
 

Voluntar la Biblioteca Naţională

 
Programul Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 

legături

 
 

proiecte europene

 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2019 Biblioteca Naţională a României