caută:   
 
 

evenimente culturale

 

Ediţia a 2-a a Conferinţei Naţionale a Managerilor Culturali - în week-end!
31 octombrie - 1 noiembrie 2015

Conferinţa Naţională a Managerilor Culturali – ediţia a 2-a, care se va defăşura sâmbătă (31 octombrie) și duminică (1 noiembrie) la Biblioteca Națională a României, va reuni peste 150 de manageri și antreprenori culturali, ei urmând să dezbată probleme recurente ale domeniului în care activează. Evenimentul este organizat de Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală. 

Conferinţa Naţională a Managerilor Culturali este cea mai importantă reuniune a managerilor din instituțiile publice de cultură, a antreprenorilor culturali din mediul independent din România, a experților în domeniul managementului cultural-artistic, precum şi a reprezentanţilor autorităţilor. 

Scopul întâlnirii este consolidarea unor obiective comune şi a unor direcţii de acţiune pentru dezvoltarea ofertei culturale în România. Evenimentul a fost inițiat în 2014 și a devenit o platformă de dezbateri și dialog asupra problemelor actuale întâlnite în managementul organizațiilor culturale publice și private.

Întrebările la care încearcă să răspundă această ediție a Conferinței Naționale a Managerilor Culturali sunt: „Unde intervenim cultural? Cui oferim cultură? Ce raportăm? Cine ne evaluează? Încotro?” Aceste întrebări se subsumează temei generale: „Profesionalizarea managementului cultural.”

Participanții vor aborda aceste tematici în sesiuni şi discuţii moderate de experți în domeniu, având oportunitatea de a comunica direct, într-un cadru liber, preocupările şi recomandările referitoare la situația actuală a Culturii. Printre invitații care vor lua cuvântul se numără: Alexandru Oprean - Secretar de Stat în Ministerul Culturii, Constantin Chiriac – directorul Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu, Virgil Nițulescu – directorul Muzeului Național al Țăranului Român, Corina Șuteu – expert în politici culturale, Aura Corbeanu – preşedinte executiv al UNITER, Dragoș Neagu – președintele Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), Mihaela Păun – directorul ArCuB - Centrul Cultural al Municipiului București. 

Parteneri: Biblioteca Națională a României și Festivalul Național de Teatru.

Pentru mai multe informații puteți accesa pagina evenimentuluiinapoi

cataloage/baze de date

 
 

Instrumente pentru Editori

 
 

Biblioteca Naţională Digitală

 
 

Programul bibliotecii

 
În perioada 1-31 august 2019, publicul va avea acces în spațiile libere (parter, mezanin și etajul I), precum și în sălile de lectură, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-17:00. 

Biroul Înscrieri va funcționa după același program.

Sălile de lectură (etajul I) vor fi deschise prin rotație:
Sala de Științe Filologice „Mihai Eminescu” – 1-14 august
Sala de Științe Juridice „Mircea Djuvara” – 19-23 august
Sala de Științe Economice „Virgil Madgearu” –  26-30 august

Sala de lectură „Alexandre Saint-Georges” (etajul V) de la Colecții Speciale va fi deschisă în perioada 19- 31 august, de marți până joi, în intervalul orar 09:00-17:00.

Ludoteca „Apolodor din Labrador” va fi deschisă în perioada 19-30 august 2019, între orele 09:00-17:00.

Centrul Național ISBN-ISSN-CIP și Serviciul Depozit Legal vor funcționa după programul normal.

Sâmbăta și duminica biblioteca va fi închisă.
 

Sistemul ISIL în România

 
 

CASIDRO

 
 

Voluntar la Biblioteca Naţională

 
Programul Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 

legături

 
 

proiecte europene

 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2019 Biblioteca Naţională a României