caută:   
 
 

evenimente culturale

 

Poveste de Crăciun. Proiecție de film în Sala de copii și tineret „Ionel Teodoreanu”
14 decembrie 2016

Miercuri, 14 decembrie 2016, începând cu orele 16.00, Biblioteca Națională a României vă invită în Sala de copii și tineret „Ionel Teodoreanu”, la proiecția filmului de animație pentru copii “Poveste de Crăciun”, inspirat din povestea clasică a lui Charles Dickens. 

O producție a casei de filme Walt Disney din anul 2009, filmul „Poveste de Crăciun”, în regia lui Robert Zemeckis, este o fantezie în care Jim Carey interpretează strălucit mai multe roluri (atât personajul principal – Ebenezer Scrooge, bătrânul ursuz și cu inima înghețată, în trei perioade ale vieții sale –, cât și cele trei fantome care îl bântuie pe acesta). În alte roluri îi regăsim pe Gary Oldman,Colin Firth, Bob Hoskins, Robin Wright Penn.
 
Publicată pentru prima dată în 1843, Poveste de Crăciun (titlul original: A Christmas Carol) elogiază spiritul acestei sărbători. Este povestea lui Ebenezer Scrooge, care într-o noapte de Ajun, la fel de îngheţată ca inima bătrânului, primeşte trei vizitatori fantomatici: Spiritul Crăciunului-Trecut, al Crăciunului-de-Acum şi al Crăciunului-Ce Va Să Vină. Aceștia îl poartă într-o călătorie uimitoare şi pe alocuri înfricoşătoare, în urma căreia bătrânul descoperă bunătatea, frumusețea și generozitatea. 

„Aș îndrăzni să spun că sunt foarte multe lucruri care ar fi putut să-mi facă bine, dar de care nu am profitat, răspunse nepotul lui Scrooge. Iar Crăciunul este unul dintre ele. De un fapt sunt sigur, însă: ca de fiecare dată când se apropie, mă gândesc la el - dincolo de cuvenita cinstire a lui, datorită originii și numelui său sfânt - ca la o perioadă de fericire: o perioada de bunătate, de iertare, de milostenie și de bucurii”.

Intrarea este liberă!inapoi

cataloage/baze de date

 
 

Instrumente pentru Editori

 
 

Biblioteca Naţională Digitală

 
 

Programul bibliotecii

 
În perioada 1-31 august 2019, publicul va avea acces în spațiile libere (parter, mezanin și etajul I), precum și în sălile de lectură, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-17:00. 

Biroul Înscrieri va funcționa după același program.

Sălile de lectură (etajul I) vor fi deschise prin rotație:
Sala de Științe Filologice „Mihai Eminescu” – 1-14 august
Sala de Științe Juridice „Mircea Djuvara” – 19-23 august
Sala de Științe Economice „Virgil Madgearu” –  26-30 august

Sala de lectură „Alexandre Saint-Georges” (etajul V) de la Colecții Speciale va fi deschisă în perioada 19- 31 august, de marți până joi, în intervalul orar 09:00-17:00.

Ludoteca „Apolodor din Labrador” va fi deschisă în perioada 19-30 august 2019, între orele 09:00-17:00.

Centrul Național ISBN-ISSN-CIP și Serviciul Depozit Legal vor funcționa după programul normal.

Sâmbăta și duminica biblioteca va fi închisă.
 

Sistemul ISIL în România

 
 

CASIDRO

 
 

Voluntar la Biblioteca Naţională

 
Programul Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 

legături

 
 

proiecte europene

 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2019 Biblioteca Naţională a României