caută:   
 
 

evenimente culturale

 

Romanians Love Romanian Books: Fond donat de Biblioteca Naţională Secţiunii româneşti de la Biblioteca din Brent (Londra), inaugurată cu ocazia Zilei Culturii Naţionale
14 ianuarie 2017

Sâmbătă, 14 ianuarie 2017, Institutul Cultural Român din Londra celebrează Ziua Culturii Naţionale (15 ianuarie) prin inaugurarea unei Secţiuni de carte românească la Biblioteca Willesden Green din Brent, suburbie din nord-vestul Londrei în care se află cea mai mare comunitate de români din spațiul britanic. 
Evenimentul este organizat în colaborare cu Ambasada României, Biblioteca Națională a României, Consiliul din Brent, Biblioteca Willesden Green şi Romanians Love Books.

Fondul de carte românească donat de Biblioteca Naţională a României noii Secţiuni româneşti deschise la Biblioteca Willesden Green cuprinde o selecţie de aproximativ 120 de volume care se adresează în special publicului tânăr, apărute în ultimii ani la edituri româneşti de prestigiu – opere ale marilor clasici ai literaturii române, cultură, civilizaţie, cărţi pentru copii, dicționare şi manuale de limba română, albume de artă, cărţi de călătorie, lucrări bilingve (română şi engleză) de referinţă (beletristică, istorie etc.). Cărţile provin din fondurile Schimb Internaţional de Publicaţii şi Rezerva Naţională de Publicaţii, din cadrul Bibliotecii Naţionale a României.

Cărţi donate de Biblioteca Naţională a României Secţiunii de carte românească - Biblioteca Willesden Green din Brent (Londra)

Inaugurată în 14 ianuarie 2017, ora 14:00, în cadrul unei ceremonii la care vor participa Domnul Bhagwanji Chohan – Vice-Primar Brent Council, însărcinat cu relația cu minoritățile, Domnul Dorian Branea – Directorul Institutului Cultural Român din Londra şi Domnul Octavian Gordon – Directorul General al Bibliotecii Naționale a României, Secțiunea de carte românească va ocupa un loc distinct în spaţiul Bibliotecii Willesden Green din Brent. 

Ceremonia de deschidere va fi urmată de un eveniment destinat celor mici, organizat de grupul de voluntari Romanians Love Books. Evenimentul va include un atelier pentru copiii românilor din Brent, în cadrul căruia cei mici vor crea figurine inspirate din binecunoscute cărți româneşti, precum şi o sesiune de lectură, ocazie cu care îndrăgita poveste „Ursul păcălit de vulpe” de Ion Creangă va fi citită în română şi engleză, pentru a-i familiariza pe copiii altor comunități, prezenți la eveniment, cu poveştile româneşti.


Biblioteca Willesden Green (95 High Road, Willesden NW10 2SF) este una dintre cele şase biblioteci publice ale cartierului Brent (Willesden Green, Harlesden, Kingsbury, Kilburn, Wembley şi Ealing Road). 
Evenimentul din 14 ianuarie 2017, privind inaugurarea Secţiunii de carte românească, este anunţat pe blogul Bibliotecii Willesden Green cu titlul Romanian Culture Day.


inapoi

cataloage/baze de date

 
 

Instrumente pentru Editori

 
 

Biblioteca Naţională Digitală

 
 

Programul bibliotecii

 
Înscrieri cititori:
Luni, Miercuri, Vineri : 10.00 – 17.45
Marţi, Joi : 12.00 – 19.45

Îndrumare şi săli de lectură colecții curente:
Luni, Miercuri, Vineri : 10.00 – 18.00
Marţi, Joi : 12.00 – 20.00

Săli de lectură colecții speciale:
►Sala „Alexandre Saint Georges” (bibliofilie, manuscrise, fotografii, arhivă istorică etc.), etajul V: marţi – joi, între orele 10.00 – 18.00.

Sala audio-video „George Enescu” este închisă temporar, începând cu 5 iunie 2018. Documentele muzicale de colecţii speciale pot fi consultate la sala „Alexandre Saint Georges", etajul V:  marţi – joi, între orele 10.00 – 18.00.

*Sala American Corner este închisă temporar, începând cu 5 martie 2018.
*În perioada 23 mai 2018 - 1 septembrie 2018, cabinetul de manuscrise va fi închis pentru public.

Marți, Miercuri, Joi: 10.00 - 12.30

Accesul cititorilor în spațiile deschise:
Luni, miercuri, vineri: 08.00 – 18.00
Marţi, joi: 08.00 – 20.00
Sîmbătă: 09.00 – 17.00 

Centrul Național ISBN-ISSN-CIP - relații cu publicul prin telefon:
Luni - vineri: 12.00 - 16.00
 

Sunetul paginilor

 
 

CASIDRO

 
 

Voluntar la Biblioteca Naţională

 
Programul Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 

legături

 
 

proiecte europene

 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2018 Biblioteca Naţională a României