caută:   
 
 

evenimente culturale

 

De Altfel, la Biblioteca Națională (15-19 mai 2017)
4 mai 2017

În perioada  15-19 mai 2017, Biblioteca Națională a României propune, în cadrul programului național Școala Altfel, o serie de evenimente și ateliere organizate sub deviza De ALTFEL, la Biblioteca Naţională a României.

Sala de copii și tineret „Ionel Teodoreanu” vă propune două ateliere pentru copii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani.

Copacul cu povești este un atelier interactiv de lectură, care se adresează copiilor cu vârsta între 6 şi 10 ani, menit să le stârnească imaginaţia şi să le dezvolte abilităţile de comunicare. 
În cadrul atelierului copiii vor citi și vor asculta povești, iar apoi vor fi invitați să aleagă întrebări-surpriză din copacul cu povești. 

Fascinanta lume a cunoașterii este un atelier dedicat copiilor cu vârste între 10 şi 14 ani, care propune o serie de documentare instructiv-educative. Proiecţia va fi urmată de o sesiune interactivă de întrebări şi răspunsuri pe tema filmului vizionat. 

Coordonator activități: Corina Cristea
Programările se fac pe adresa de e-mail  

AMERICAN CORNER vă invită la atelierul American Culture Club, care constă într-o serie de dezbateri educative. Elevii de liceu (15-19 ani) vor avea oportunitatea unui schimb liber de idei, perfecţionându-şi, astfel, abilităţile conversaţionale şi gândirea critică. Dezbaterile vor aborda subiecte diferite, la alegere, dintre următoarele: Comic Books, Street Art, American Presidents, Jazz and Mardi Gras şi altele.  
Tinerii îşi vor activa cunoştinţele de limbă engleză, printr-un exerciţiu al unei atitudini deschise privind aspecte importante ale societăţii americane. Dezbaterile, ca instrument educaţional antrenant al exprimării în public, vor oferi participanţilor şansa de a dezvolta competenţe oratorice şi de argumentare. 

Toate discuţiile se vor purta în limba engleză.

Coordonator activități: Irina Nițu
Programările se fac pe adresa de e-mail

Ludoteca „Apolodor din Labrador” vă oferă un program de ateliere de lectură și de creație pentru copii preșcolari (4-6 ani): Ateliere de lectură „Citim și povestim cu Apolodor”, Ateliere de educație plastică „Desenăm cu Apolodor”, Ateliere de audiţie „Povești într-o ureche”, Videoateliere „CineApolodor”.

Pentru informaţii suplimentare şi programări, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de email:
Persoană de contact: Dana Panighianț


inapoi

cataloage/baze de date

 
 

Instrumente pentru Editori

 
 

Biblioteca Naţională Digitală

 
 

Programul bibliotecii

 
În perioada 12-13 iunie 2019 Centrul de Resurse și Informare „American Corner” din cadrul Bibliotecii Naționale, etaj I, corp E, va fi închis pentru public. 

Înscrieri cititori:
Luni, Miercuri, Vineri : 10.00 – 17.45
Marţi, Joi : 12.00 – 19.45

Accesul cititorilor în spațiile deschise:
Luni, miercuri, vineri: 08.00 – 18.00
Marţi, joi: 08.00 – 20.00
Sâmbătă: 09.00 – 17.00 

Îndrumare şi săli de lectură colecții curente (inclusiv American Corner):
Luni, Miercuri, Vineri : 10.00 – 18.00
Marţi, Joi : 12.00 – 20.00

Săli de lectură colecții speciale:
►Sala „Alexandre Saint Georges” (bibliofilie, manuscrise, fotografii, arhivă istorică etc.), etajul V: marţi – joi, între orele 10.00 – 18.00.

Sala audio-video „George Enescu” este închisă temporar, începând cu 5 iunie 2018. Documentele muzicale de colecţii speciale pot fi consultate la sala „Alexandre Saint Georges", etajul V:  marţi – joi, între orele 10.00 – 18.00.

Marți, Miercuri, Joi: 10.00 - 12.30

Centrul Național ISBN-ISSN-CIP - relații cu publicul prin telefon:
Luni - vineri: 12.00 - 16.00
 

Sunetul paginilor

 
 

CASIDRO

 
 

Voluntar la Biblioteca Naţională

 
Programul Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 

legături

 
 

proiecte europene

 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2019 Biblioteca Naţională a României