caută:   
 
 

evenimente culturale

 

Conferința „Părinți reali pentru copii digitali”
16 iunie 2017

ActiveWatch, în parteneriat cu Biblioteca Naţională a României, organizează vineri, 16 iunie, de la ora 10:00, conferința „Părinți reali pentru copii digitali” ce va avea loc în sala Simion Mehedinți (Demisol, Aripa Dâmbovița).
 
Sistemele educaționale formale și informale din România au de înfruntat o problemă dificilă, generată de dezvoltarea accelerată a tehnologiei informației (TI): decalajele de competențe între părinți și copii în navigarea în spațiul virtual.

Părinții care au pierdut startul în domeniul TI întâmpină dificultăți în a-și împlini misiunea parentală față de copiii lor pe care nu-i mai pot asista eficient atunci când aceștia hoinăresc în spațiul digital.

Pot fi ajutați acești părinți să își reintre în rolul parental și în raport cu această activitate a minorilor internauți? Există câteva inițiative în acest domeniu – naționale și internaționale – pe care conferința „Părinți reali pentru copii digitali” își propune să vi le împărtășească. Participanții vor recomanda răspunsuri pentru următoarele întrebări (și nu numai):

- cine sunt protagoniștii care se află în poziția cea mai favorabilă pentru a interveni – profesorii, bibliotecarii, experții din organizații neguvernamentale, înșiși părinții care sunt experți în domeniu?
- care este cadrul instituțional optim – școala, biblioteca publică, biserica?
- care ar trebui să fie structura unui instrument pedagogic eficient dedicat acestei misiuni?

Conferința este organizată de ActiveWatch, la inițiativa unui consorțiu de organizații din Italia, Marea Britanie și România, sub coordonarea asociației Mira Media (Olanda) și în parteneriat cu Salvați Copiii România și Rețeaua de Biblioteci EduCaB România. Reprezentanții acestor organizații își vor prezenta experiențele de pionierat acumulate pe parcursul ultimilor ani în acest domeniu. Comunicările lor vor permite tuturor participanților să evalueze potențialul de dezvoltare, la nivel național, a unor programe de intervenție care să ofere copiilor internauți condiții de navigare sigure și eficiente.

Vor contribui la identificarea resurselor necesare acestor programe, în calitate de invitați speciali, directori ai unor importante biblioteci din Italia, Marea Britanie și Olanda.DigitalParents este un program de educație media dedicat părinților, prin care li se antrenează competențele de bază în utilizarea Internetului și li se oferă informații despre universul digital, pentru a înțelege mai bine care sunt oportunitățile, dar și riscurile la care sunt expuși copiii lor. 
Digital Generation Gap in Migrant and Low Educated Families (DGGMLF) este un consorțiu transnațional de organizații și experți în domeniul media, alfabetizare digitală și drepturile omului. Inițiat în septembrie 2014, proiectul a fost dezvoltat și gestionat de Mira Media, ERVET - Agenția de Dezvoltare Teritorială din Regiunea Emilia-Romagna, ActiveWatch și Centrul de Resurse pentru Migranți. 

ActiveWatch este o organizație de drepturile omului care militează pentru comunicare liberă în interes public. Prin programele de educație media promovează dezvoltarea gândirii critice a copiilor, tinerilor și adulților, ca aceștia să poată evalua calitatea mesajelor și a materialelor media pentru o mai bună comunicare și participare la viața comunității.


inapoi

cataloage/baze de date

 
 

Instrumente pentru Editori

 
 

Biblioteca Naţională Digitală

 
 

Programul bibliotecii

 
În perioada  08.07. – 05.08.2019, Arhiva Istorică din cadrul serviciului Colecţii Speciale va fi închisă pentru public.

Înscrieri cititori:
Luni, Miercuri, Vineri : 10.00 – 17.45
Marţi, Joi : 12.00 – 19.45

Accesul cititorilor în spațiile deschise:
Luni, miercuri, vineri: 08.00 – 18.00
Marţi, joi: 08.00 – 20.00
Sâmbătă: 09.00 – 17.00 

Îndrumare şi săli de lectură colecții curente (inclusiv American Corner):
Luni, Miercuri, Vineri : 10.00 – 18.00
Marţi, Joi : 12.00 – 20.00

Săli de lectură colecții speciale:
►Sala „Alexandre Saint Georges” (bibliofilie, manuscrise, fotografii, arhivă istorică etc.), etajul V: marţi – joi, între orele 10.00 – 18.00.

Sala audio-video „George Enescu” este închisă temporar, începând cu 5 iunie 2018. Documentele muzicale de colecţii speciale pot fi consultate la sala „Alexandre Saint Georges", etajul V:  marţi – joi, între orele 10.00 – 18.00.

Luni-Vineri, între orele 10.00-13.00 si 16.00-18.00.

Centrul Național ISBN-ISSN-CIP - relații cu publicul prin telefon:
Luni - vineri: 12.00 - 16.00
 

Sunetul paginilor

 
 

CASIDRO

 
 

Voluntar la Biblioteca Naţională

 
Programul Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 

legături

 
 

proiecte europene

 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2019 Biblioteca Naţională a României