caută:   
 
 

evenimente culturale

 

Club destinat copiilor între 7 și 12 ani în Ludoteca ”Apolodor din Labrador” a Bibliotecii Naționale a României

Activitățile clubului vor debuta sâmbătă, 02 martie 2019, de la ora 11:00, în ludoteca ”Apolodor din Labrador” a Bibliotecii Naționale a României și vor avea scopul de a le inspira celor mici dorința de implicare în viața comunitară, oferindu-le și un cadru de dezvoltare personală bazat pe valorile leadership-ului, de a fi buni cetățeni și de a se obișnui cu lucrul în echipă. Activitățile clubului se desfășoară cu sprijinul Rotary. 

Încurajarea aptitudinilor de leadership constructiv, promovarea valorilor cetățenești, importanța familiei, respectarea drepturilor fiecărui om și recunoașterea meritului tuturor profesiilor, prezența eticii în toate realizările personale, indiferent de vârstă, precum și încurajarea dragostei de natură și necesitatea conservării sale sunt obiectivele principale ale clubului, obiective asumate atât de Biblioteca Națională a României, cât și de Rotary, organizație care a susținut și amenajarea spațiului ”Apolodor din Labrador”.
Conceptul clubului constă în a oferi copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani o modalitate atractivă și distractivă de a-și face prieteni, de a se apropia de carte, lectură și bibliotecă, de a se implica în activități în sprijinul comunității și de a exersa asumarea unor diverse responsabilități pe care le-ar putea avea în viitoarea lor viață socială. 

Încă de la mutarea sa în noul sediu, BIBLIOTECA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI susţine educaţia copiilor și a adolescenților, încurajând lectura și exprimarea liberă, organizând pentru ei activităţi şi evenimente culturale şi educative în scopul dezvoltării sociale, culturale şi economice a ţării.
 
De mai bine de 110 ani, Rotary este o rețea globală care acționează pentru a contribui la dezvoltarea economică și socială a comunităților din întreaga lume, de a inspira oamenii de pretutindeni în susținerea unei societăți durabile. 


inapoi

cataloage/baze de date

 
 

Instrumente pentru Editori

 
 

Biblioteca Naţională Digitală

 
 

Programul bibliotecii

 
În perioada  08.07. – 05.08.2019, Arhiva Istorică din cadrul serviciului Colecţii Speciale va fi închisă pentru public.

Înscrieri cititori:
Luni, Miercuri, Vineri : 10.00 – 17.45
Marţi, Joi : 12.00 – 19.45

Accesul cititorilor în spațiile deschise:
Luni, miercuri, vineri: 08.00 – 18.00
Marţi, joi: 08.00 – 20.00
Sâmbătă: 09.00 – 17.00 

Îndrumare şi săli de lectură colecții curente (inclusiv American Corner):
Luni, Miercuri, Vineri : 10.00 – 18.00
Marţi, Joi : 12.00 – 20.00

Săli de lectură colecții speciale:
►Sala „Alexandre Saint Georges” (bibliofilie, manuscrise, fotografii, arhivă istorică etc.), etajul V: marţi – joi, între orele 10.00 – 18.00.

Sala audio-video „George Enescu” este închisă temporar, începând cu 5 iunie 2018. Documentele muzicale de colecţii speciale pot fi consultate la sala „Alexandre Saint Georges", etajul V:  marţi – joi, între orele 10.00 – 18.00.

Luni-Vineri, între orele 10.00-13.00 si 16.00-18.00.

Centrul Național ISBN-ISSN-CIP - relații cu publicul prin telefon:
Luni - vineri: 12.00 - 16.00
 

Sunetul paginilor

 
 

CASIDRO

 
 

Voluntar la Biblioteca Naţională

 
Programul Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 

legături

 
 

proiecte europene

 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2019 Biblioteca Naţională a României