caută:   
 
 

evenimente culturale

 

EU Youth Conference – Conferința de Tineret a Uniunii Europene (25-28 martie 2019)
25 martie 2019

În perioada 25-28 martie 2019, la Biblioteca Națională a României și în Aula Ministerului Culturii și Identității Naționale se desfășoară Conferința de Tineret a Uniunii Europene (EU Youth Conference) – cel mai important eveniment european de tineret, în contextul deținerii, de către România, a Președinției Consiliului Uniunii Europene.

Fiecare stat-membru al Uniunii Europene este prezent cu o delegație formată din trei tineri și doi delegați guvernamentali cu atribuții în domeniile tineretului și muncii (al ocupării). La eveniment participă, de asemenea, Forumul European al Tineretului și alte 12 organizații internaționale selectate de această structură, precum și delegați din statele non-UE invitate (state din spațiul economic european, din parteneriatul estic și Balcanii de Vest).

Obiectivele principale ale conferinței:

1. Definirea mai clară a Dialogului Uniunii Europene cu Tinerii (noul mecanism de consultare a tinerilor și de facilitare a dialogului lor cu autoritățile publice sub egida Uniunii Europene – înlocuitor al fostului dialog structurat), a modului în care acesta este conectat la Obiectivele de tineret ale Uniunii Europene;

2. Identificarea modalităților prin care politicile publice din Uniunea Europeană pot stimula capacitatea tinerilor de adaptare la viitorul pieței muncii (și, implicit, identificarea modalităților prin care poate fi atins obiectivul de tineret nr. 7 – locuri de muncă pentru toți).

Consiliul Uniunii Europene urmează să adopte, la propunerea Președinției Române (mai exact, a Ministerului Tineretului și Sportului), concluzii care vizează ambele obiective.

Mai multe informații privind conferința pe: http://ctr.ro/conferinta-de-tineret-ue/.#EUYC #CTR #YouthConf.inapoi

cataloage/baze de date

 
 

Instrumente pentru Editori

 
 

Biblioteca Naţională Digitală

 
 

Programul bibliotecii

 
În data de 24 iunie 2019, Centrul de Resurse și Informare „American Corner” din cadrul Bibliotecii Naționale, etaj I, corp, E va fi închis pentru public.

Înscrieri cititori:
Luni, Miercuri, Vineri : 10.00 – 17.45
Marţi, Joi : 12.00 – 19.45

Accesul cititorilor în spațiile deschise:
Luni, miercuri, vineri: 08.00 – 18.00
Marţi, joi: 08.00 – 20.00
Sâmbătă: 09.00 – 17.00 

Îndrumare şi săli de lectură colecții curente (inclusiv American Corner):
Luni, Miercuri, Vineri : 10.00 – 18.00
Marţi, Joi : 12.00 – 20.00

Săli de lectură colecții speciale:
►Sala „Alexandre Saint Georges” (bibliofilie, manuscrise, fotografii, arhivă istorică etc.), etajul V: marţi – joi, între orele 10.00 – 18.00.

Sala audio-video „George Enescu” este închisă temporar, începând cu 5 iunie 2018. Documentele muzicale de colecţii speciale pot fi consultate la sala „Alexandre Saint Georges", etajul V:  marţi – joi, între orele 10.00 – 18.00.

Luni-Vineri, între orele 10.00-13.00 si 16.00-18.00.

Centrul Național ISBN-ISSN-CIP - relații cu publicul prin telefon:
Luni - vineri: 12.00 - 16.00
 

Sunetul paginilor

 
 

CASIDRO

 
 

Voluntar la Biblioteca Naţională

 
Programul Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 

legături

 
 

proiecte europene

 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2019 Biblioteca Naţională a României