caută:   
 
 

evenimente culturale

 

Biblioteca Națională a României, în Noaptea Muzeelor
18 mai 2019

Sâmbătă, 18 mai 2019, Biblioteca Națională a României se alătură instituțiilor culturale care participă la programul Noaptea Muzeelor, aflat sub patronajul Consiliului Internațional al Muzeelor (ICOM), al UNESCO și al Consiliului Europei.  

Având ca principală misiune intermedierea cunoașterii, a tuturor formelor de expresie culturală și științifică, gestionând şi valorificând patrimoniul documentar naţional şi participând la formarea unor generații de consumatori de cultură pertinenți, Biblioteca Națională propune, în ediția din acest an a programului Noaptea Muzeelor, sesiuni de lectură, expoziții, concerte și tururi ghidate. 

Agenda evenimentului include de asemenea lansarea proiectului cultural Supliment de lectură, inițiat de Biblioteca Națională a României în Anul cărții, 2019 – programul național România citește. În cadrul proiectului Supliment de lectură, va avea loc, între orele 16:00-18:00, o primă ședință a clubului de lectură organizat la Biblioteca Națională, în parteneriat cu Societatea Culturală Calderon. Ședința clubului de lectură Calderon se oprește, de această dată, asupra povestirii „Josefina sau neamul șoarecilor”, semnată de scriitorul Franz Kafka, text inclus în cel puțin două volume apărute recent în versiune românească: Franz Kafka, „Opera antumă” (Rao, 1996) și Franz Kafka, „Metamorfoza” (Humanitas, 2017).

Evenimentul Biblioteca Națională a României, în Noaptea Muzeelor se desfășoară sâmbătă, 18 mai 2019, în intervalul orar 16:00-22:00. Intrarea este liberă.

Programul evenimentului

Ediția din acest an a programului Noaptea Muzeelor are loc de Ziua Internațională a Muzeelor (18 mai), zi instituită de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM) din 2005.inapoi

cataloage/baze de date

 
 

Instrumente pentru Editori

 
 

Biblioteca Naţională Digitală

 
 

Programul bibliotecii

 
În perioada 1-31 august 2019, publicul va avea acces în spațiile libere (parter, mezanin și etajul I), precum și în sălile de lectură, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-17:00. 

Biroul Înscrieri va funcționa după același program.

Sălile de lectură (etajul I) vor fi deschise prin rotație:
Sala de Științe Filologice „Mihai Eminescu” – 1-14 august
Sala de Științe Juridice „Mircea Djuvara” – 19-23 august
Sala de Științe Economice „Virgil Madgearu” –  26-30 august

Sala de lectură „Alexandre Saint-Georges” (etajul V) de la Colecții Speciale va fi deschisă în perioada 19- 31 august, de marți până joi, în intervalul orar 09:00-17:00.

Ludoteca „Apolodor din Labrador” va fi deschisă în perioada 19-30 august 2019, între orele 09:00-17:00.

Centrul Național ISBN-ISSN-CIP și Serviciul Depozit Legal vor funcționa după programul normal.

Sâmbăta și duminica biblioteca va fi închisă.
 

Sistemul ISIL în România

 
 

CASIDRO

 
 

Voluntar la Biblioteca Naţională

 
Programul Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 

legături

 
 

proiecte europene

 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2019 Biblioteca Naţională a României