caută:   
 
 

evenimente culturale

 

Întâlnire de lucru a Comisiei Tehnice a proiectului EESSI. Eveniment în cadrul Președinției României a Consiliului UE (ianuarie-iunie 2019)
9 aprilie 2019

În perioada 9-10 aprilie 2019, la Biblioteca Națională a României (Sălile de conferințe Mircea Eliade și Mircea Vulcănescu – parter și Sala de conferințe Simion Mehedinți – demisol) are loc Întâlnirea de lucru a Comisiei Tehnice a proiectului EESSI, reuniune tehnică la nivel de experți europeni în securitate socială.

Evenimentul este organizat de Ministerul Muncii și Justiției Sociale și de Casa Națională de Pensii Publice, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe, în cadrul Președinției României a Consiliului UE (ianuarie-iunie 2019).

În conformitate cu prevederile Regulamentelor CE 883/2004 și 987/2009, în vederea asigurării unei colaborări mai strânse și mai eficiente la nivelul Uniunii Europene între instituțiile competente și organismele de legătură dintre statele membre, informațiile și datele specifice domeniului de coordonare a sistemelor de securitate socială vor fi schimbate electronic, în cadrul sistemului informatic EESSI, un mecanism IT dezvoltat de Comisia Europeană prin proiectul EESSI.

Întâlnirea de lucru a Comisiei Tehnice a proiectului EESSI din 9-10 aprilie 2019 este organizată ca un workshop, având ca temă principală stadiul implementării sistemului informatic EESSI, înainte de trecerea sa în producție în 1 iulie 2019.

La eveniment participă reprezentanți ai statelor membre în Comisia Tehnică a proiectului EESSI, reprezentanți ai Comisiei Europene implicați în dezvoltarea proiectului EESSI, precum și reprezentanți ai instituțiilor competente din România – Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS), Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS).inapoi

cataloage/baze de date

 
 

Instrumente pentru Editori

 
 

Biblioteca Naţională Digitală

 
 

Programul bibliotecii

 
În perioada 1-31 august 2019, publicul va avea acces în spațiile libere (parter, mezanin și etajul I), precum și în sălile de lectură, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-17:00. 

Biroul Înscrieri va funcționa după același program.

Sălile de lectură (etajul I) vor fi deschise prin rotație:
Sala de Științe Filologice „Mihai Eminescu” – 1-14 august
Sala de Științe Juridice „Mircea Djuvara” – 19-23 august
Sala de Științe Economice „Virgil Madgearu” –  26-30 august

Sala de lectură „Alexandre Saint-Georges” (etajul V) de la Colecții Speciale va fi deschisă în perioada 19- 31 august, de marți până joi, în intervalul orar 09:00-17:00.

Ludoteca „Apolodor din Labrador” va fi deschisă în perioada 19-30 august 2019, între orele 09:00-17:00.

Centrul Național ISBN-ISSN-CIP și Serviciul Depozit Legal vor funcționa după programul normal.

Sâmbăta și duminica biblioteca va fi închisă.
 

Sistemul ISIL în România

 
 

CASIDRO

 
 

Voluntar la Biblioteca Naţională

 
Programul Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 

legături

 
 

proiecte europene

 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2019 Biblioteca Naţională a României