caută:   
 
 

evenimente în parteneriat

 
Matricea. Expoziție de carte-obiect

Biblioteca Naţională a României găzduieşte  în perioada 05 septembrie - 15 octombrie 2014 (L-V, 08.00-18.00), în spațiile expoziționale Alfa – Beta, situate la parter (Aripa Tribunalul București), expoziţia personală de carte-obiect MATRICEA, purtând semnătura artistei Daniela Frumuşeanu.

 
,,Expoziția MATRICEA de la Biblioteca Națională a României aduce în atenția publicului cărțile-obiect care au fost create de artista Daniela Frumuşeanu, din 2008 până în 2014. Expoziţia înmănunchează cărțile-simboluri ale gesturilor, cuvintelor, timpului, spațiului, identității.  
Artista caută să descopere legile încifrate după care funcționează universul, observând cu atenție Creația. Cartea peisajului deschide seria de cărți-obiect prin observarea naturii, astfel că reîntoarcerea la Creator se face prin Creația sa. Textura tactilă a materialului nețesut (netex) invită privitorul la cunoașterea obiectului. Acuratețea monocromă a limbajului vizual trimite către arta suprematistă a lui Kazimir Malevici, adică spre acea supremație a sensibilității pure în arta plastică, degajată de însemnele vizibile, epurată de decorativism și elemente descriptive.  
Cărțile Danielei Frumușeanu sunt adevărate inițieri, în care simbolurile se transformă în chei alchimice: „vâscul” este simbolul regenerării, al nemuririi, cheia alchimică așa cum apare în romanul lui Mihail Sadoveanu, „Creanga de aur”. Cărțile au nuanțe alchimice - auriu, verde, roșu etc. Întreaga expoziție are ca laitmotiv legea de bază a alchimiștilor: „Lege, lege, relege, ora, labora et invenies.” (Raluca Băloiu, critic şi istoric de artă) 

Vernisajul:  5 septembrie 2014,  ora 11.00.
Prezintă criticul şi istoricul de artă Raluca Băloiu.


Parteneri: Uniunea Artiştilor Plastici din România, Fundaţia Ileana Mustatza, Jubilé The Ballroom. 
Sponsor: Rembrandt Art Centre. 
Parteneri media: MODERNISM – tabloid de artă şi stil, Art Out, Dialog Textil, Agenţia de carte, Vreau Arta.ro, Top Business, Piaţa de artă. 
Grafică afiş: Sonia Frumuşeanu.

cataloage/baze de date

 
 

Instrumente pentru Editori

 
 

Strategie. Dezvoltare

 
Comentariile și propunerile dumneavoastră pot fi trimise la adresa strategie@bibnat.ro

 

Programul bibliotecii

 
În perioada  27-31 martie 2017, Biblioteca Națională a României propune, în cadrul programului național Școala Altfel, o serie de evenimente și ateliere organizate sub deviza De ALTFEL, la Biblioteca Naţională a României.

Sala American Corner și Sala de copii și tineret „Ionel Teodoreanu”, în care vor avea loc atelierele dedicate copiilor și tinerilor în Săptămâna Altfel, vor fi închise pentru publicul cititor.

Pentru studiu, vă invităm în celelalte săli de lectură ale Bibliotecii Naționale, care vor fi deschise după programul normal de funcționare.

Înscrieri cititori:
Luni, Miercuri, Vineri : 10.00 – 17.45
Marţi, Joi : 12.00 – 19.45

Îndrumare şi săli de lectură:
Luni, Miercuri, Vineri : 10.00 – 18.00
Marţi, Joi : 12.00 – 20.00

Marți, Miercuri, Joi: 10.00 - 12.30

Accesul cititorilor în spațiile deschise:
Luni, miercuri, vineri: 08.00 – 18.00
Marţi, joi: 08.00 – 20.00

Centrul Național ISBN-ISSN-CIP - relații cu publicul prin telefon:
Luni - vineri: 12.00 - 16.00
 

Biblioteca Digitală Naţională

 

 

CASIDRO

 
 

Voluntar la Biblioteca Naţională

 
Programul „Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 

legături

 
 

proiecte europene

 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2017 Biblioteca Naţională a României