caută:   
 
 

schimb internaţional

 

Biroul Schimb Internaţional de publicaţii se află în subordinea serviciului Dezvoltarea colecţiilor. Acesta elaborează şi implementează politica de schimb internaţional de publicaţii ca parte a politicii de dezvoltare a colecţiilor Bibliotecii şi îndeplineşte funcţia de Centru Naţional de Schimb.
Biroul Schimb Internaţional a elaborat o nouă politică de schimb a Bibliotecii Naţionale a României, în concordanţă cu politica documentară deja aprobată în Consiliul Ştiinţific, cu obiective specifice, cu principii de selecţie actualizate, cu titluri alese în funcţie de colecţiile bibliotecii, care să răspundă cât mai bine cerinţelor, evidenţiind domeniilor de interes, criteriile lingvistice şi geografice.
Documentele din categoria Românica reprezintă o prioritate în politica de selecţie.
În calitate de Centru Naţional de Schimb realizează evidenţa centralizată şi statistica schimburilor internaţionale de publicaţii din Sistemul naţional de biblioteci şi coordonează, la nivel naţional, activitatea de schimb internaţional. Activitatea Centrului Naţional de Schimb este reflectată prin evidenţa schimburilor internaţionale realizate de către diferite structuri biblioteconomice din ţară, statisticile aferente, consultanţă şi asistenţă metodologică pentru alte biblioteci care doresc să cunoască posibilităţile de schimb cu diferite instituţii de profil din străinătate.
Prin intermediul Biroului Schimb Internaţional, Biblioteca Naţională sprijină din punct de vedere info-documentar, prin intermediul donaţiilor de carte, atât manifestările culturale şi profesionale din ţară şi străinătate, cât şi comunităţile româneşti. Astfel, în anul 2010 au fost donate 1941 de titluri către structuri info-documentare din Italia, Grecia, Germania şi Republica Moldova.

cataloage/baze de date

 
 

Instrumente pentru Editori

 
 

Biblioteca Naţională Digitală

 
 

Programul bibliotecii

 
În perioada  08.07. – 05.08.2019, Arhiva Istorică din cadrul serviciului Colecţii Speciale va fi închisă pentru public.

Înscrieri cititori:
Luni, Miercuri, Vineri : 10.00 – 17.45
Marţi, Joi : 12.00 – 19.45

Accesul cititorilor în spațiile deschise:
Luni, miercuri, vineri: 08.00 – 18.00
Marţi, joi: 08.00 – 20.00
Sâmbătă: 09.00 – 17.00 

Îndrumare şi săli de lectură colecții curente (inclusiv American Corner):
Luni, Miercuri, Vineri : 10.00 – 18.00
Marţi, Joi : 12.00 – 20.00

Săli de lectură colecții speciale:
►Sala „Alexandre Saint Georges” (bibliofilie, manuscrise, fotografii, arhivă istorică etc.), etajul V: marţi – joi, între orele 10.00 – 18.00.

Sala audio-video „George Enescu” este închisă temporar, începând cu 5 iunie 2018. Documentele muzicale de colecţii speciale pot fi consultate la sala „Alexandre Saint Georges", etajul V:  marţi – joi, între orele 10.00 – 18.00.

Luni-Vineri, între orele 10.00-13.00 si 16.00-18.00.

Centrul Național ISBN-ISSN-CIP - relații cu publicul prin telefon:
Luni - vineri: 12.00 - 16.00
 

Sunetul paginilor

 
 

CASIDRO

 
 

Voluntar la Biblioteca Naţională

 
Programul Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 

legături

 
 

proiecte europene

 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2019 Biblioteca Naţională a României