caută:   
 
 

evenimente în parteneriat

 
Trei teme – o expoziție de pictură de Mihai Sârbul

Luni, 20 octombrie 2014, ora 19:00, la Biblioteca Națională a României, spațiul expozițional Symposium, parter, va avea loc vernisajul expoziției Trei teme – pictură de Mihai Sârbulescu, propusă de Asociația Făuritori – Proiectul Contemporanii.

Expoziția Trei teme cuprinde aproximativ 40 de lucrări despre triada Vas – Clopot – Grădină (Vas și Clopot – simetrie, simbolism, monocromie, mecanicitate a gestului; Grădină – sonoritate și cromatism, exuberanță, libertate a gestului), la care se adaugă tema Trunchiului (stabilitate, abstractizare, gest intuitiv). 

În deschidere vor lua cuvântul criticul și istoricul literar Dan C. Mihăilescu și curatorul expoziției – Maria Pașc.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 20 octombrie – 12 noiembrie 2014, de luni până vineri, între orele 10:00-18:00. Intrarea este liberă.


Unul dintre cei mai importanți artiști români contemporani, membru co-fondator al Grupului Prolog, doctor al Universității Naționale de Arte București și cadru didactic al aceleiași instituții – Secția Pictură, Mihai Sârbulescu a fost decorat în 2006, ca recunoaștere a meritelor sale, cu Ordinul Național Serviciul Credincios în Grad de Cavaler.

Expoziția Trei teme marchează o nouă direcție de dezvoltare a Proiectului Contemporanii: organizarea, în paralel cu taberele de pictură și cu expozițiile de grup, a unor serii de expoziții personale semnate de artiști români reprezentativi, formatori ai culturii plastice actuale. 


În perioada 17 iunie – 31 iulie 2014, Asociația Făuritori a organizat la Biblioteca Națională a României, în cadrul aceluiași proiect, expoziţia de pictură Insula Eternei Primăveri, care a reunit 70 de lucrări semnate de nume importante ale artei plastice contemporane – Dorin Coltofeanu, Teodora Coltofean, Ion Grigorescu, Ruxandra Grigorescu, Christian Paraschiv și Mihai Sârbulescu.

cataloage/baze de date

 
 

Instrumente pentru Editori

 
 

Strategie. Dezvoltare

 
Comentariile și propunerile dumneavoastră pot fi trimise la adresa strategie@bibnat.ro

 

Programul bibliotecii

 
În perioada  27-31 martie 2017, Biblioteca Națională a României propune, în cadrul programului național Școala Altfel, o serie de evenimente și ateliere organizate sub deviza De ALTFEL, la Biblioteca Naţională a României.

Sala American Corner și Sala de copii și tineret „Ionel Teodoreanu”, în care vor avea loc atelierele dedicate copiilor și tinerilor în Săptămâna Altfel, vor fi închise pentru publicul cititor.

Pentru studiu, vă invităm în celelalte săli de lectură ale Bibliotecii Naționale, care vor fi deschise după programul normal de funcționare.

Înscrieri cititori:
Luni, Miercuri, Vineri : 10.00 – 17.45
Marţi, Joi : 12.00 – 19.45

Îndrumare şi săli de lectură:
Luni, Miercuri, Vineri : 10.00 – 18.00
Marţi, Joi : 12.00 – 20.00

Marți, Miercuri, Joi: 10.00 - 12.30

Accesul cititorilor în spațiile deschise:
Luni, miercuri, vineri: 08.00 – 18.00
Marţi, joi: 08.00 – 20.00

Centrul Național ISBN-ISSN-CIP - relații cu publicul prin telefon:
Luni - vineri: 12.00 - 16.00
 

Biblioteca Digitală Naţională

 

 

CASIDRO

 
 

Voluntar la Biblioteca Naţională

 
Programul „Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 

legături

 
 

proiecte europene

 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2017 Biblioteca Naţională a României