caută:   
 
 

evenimente în parteneriat

 
Trei teme – o expoziție de pictură de Mihai Sârbul

Luni, 20 octombrie 2014, ora 19:00, la Biblioteca Națională a României, spațiul expozițional Symposium, parter, va avea loc vernisajul expoziției Trei teme – pictură de Mihai Sârbulescu, propusă de Asociația Făuritori – Proiectul Contemporanii.

Expoziția Trei teme cuprinde aproximativ 40 de lucrări despre triada Vas – Clopot – Grădină (Vas și Clopot – simetrie, simbolism, monocromie, mecanicitate a gestului; Grădină – sonoritate și cromatism, exuberanță, libertate a gestului), la care se adaugă tema Trunchiului (stabilitate, abstractizare, gest intuitiv). 

În deschidere vor lua cuvântul criticul și istoricul literar Dan C. Mihăilescu și curatorul expoziției – Maria Pașc.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 20 octombrie – 12 noiembrie 2014, de luni până vineri, între orele 10:00-18:00. Intrarea este liberă.


Unul dintre cei mai importanți artiști români contemporani, membru co-fondator al Grupului Prolog, doctor al Universității Naționale de Arte București și cadru didactic al aceleiași instituții – Secția Pictură, Mihai Sârbulescu a fost decorat în 2006, ca recunoaștere a meritelor sale, cu Ordinul Național Serviciul Credincios în Grad de Cavaler.

Expoziția Trei teme marchează o nouă direcție de dezvoltare a Proiectului Contemporanii: organizarea, în paralel cu taberele de pictură și cu expozițiile de grup, a unor serii de expoziții personale semnate de artiști români reprezentativi, formatori ai culturii plastice actuale. 


În perioada 17 iunie – 31 iulie 2014, Asociația Făuritori a organizat la Biblioteca Națională a României, în cadrul aceluiași proiect, expoziţia de pictură Insula Eternei Primăveri, care a reunit 70 de lucrări semnate de nume importante ale artei plastice contemporane – Dorin Coltofeanu, Teodora Coltofean, Ion Grigorescu, Ruxandra Grigorescu, Christian Paraschiv și Mihai Sârbulescu.

cataloage/baze de date

 
 

Instrumente pentru Editori

 
 

Strategie. Dezvoltare

 
Comentariile și propunerile dumneavoastră pot fi trimise la adresa strategie@bibnat.ro

 

Programul bibliotecii

 
În perioada 01-31 august 2017 sălile de lectură vor fi închise pentru public.

Utilizatorii vor avea acces doar in spaţiile special amenajate pentru studiu de la parter, mezanin, etajele I şi II.

Programul de acces în spațiile libere:

Luni, Miercuri, Vineri: 08.00 – 18.00
Marţi, Joi: 08.00 – 20.00
Sâmbătă: 09.00 – 17.00
 

Biblioteca Digitală Naţională

 

 

CASIDRO

 
 

Voluntar la Biblioteca Naţională

 
Programul „Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 

legături

 
 

proiecte europene

 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2017 Biblioteca Naţională a României