caută:   
 
 

săli de lectură

 
American Corner

Sală deschisă din: 2013.
Proiectul este rezultatul parteneriatului dintre Biblioteca Națională a României și Ambasada Statelor Unite ale Americii la București, constituindu-se într-una dintre cele mai importante platforme de informare și dialog despre cultura și civilizația americană. American Corner este finanțat de Departamentul de Stat al SUA şi are drept scop o mai bună înțelegere a stilului de viață, a culturii și a problemelor prioritare pentru ambele țări, promovând valorile americane și creând punți de legătură și de dialog între România și Statele Unite ale Americii.
American Corner cuprinde o impresionantă colecție de documente, care oferă utilizatorilor posibilitatea să afle informații legate de cultura și civilizația americană. Aria de cunoaștere include mai multe domenii: literatură, istorie, geografie, artă, cultură și civilizație, jurnalism, sport, literatură pentru copii şi tineri, suport didactic de învățare a limbii engleze americane, economie, sistem politic, juridic și electoral, lucrări de referințe (dicționare, enciclopedii, tratate, dar și resurse multimedia ca CD-uri, DVD-uri și echipamente IT, conectate la internet, tablete Kindle și iPad-uri). 
În cadrul American Corner se derulează o serie de evenimente – proiecte pe teme educaționale, culturale și sociale; întâlniri cu profesori şi consultanți care pot oferi informații persoanelor care doresc să studieze în Statele Unite ale Americii sau să obțină burse de studii postuniversitare (ex. Fulbright). Evenimentele – desfășurate conform direcției date de diplomația americană – includ conferințe, dezbateri, ateliere, tabere etc., la care participă elevi, studenți, masteranzi, doctoranzi, procurori, judecători, profesori, diplomați, reprezentanți guvernamentali și ai ONG-urilor, antreprenori, artiști etc. 

Servicii oferite:
- acces la colecția American Corner;
- acces la colecția curentă a Bibliotecii Naționale a României din depozitul general, pe baza buletinelor de împrumut;
- acces gratuit la internet, 7 calculatoare disponibile (maximum 1 h);
- acces gratuit la baze de date full-text și descărcare online (eLibraryUSA); 
- acces la baza de date a Bibliotecii Naționale a României și la baze de date științifice la care Biblioteca Naţională a României este abonată (CAIRN, EBRARY, EBSCO, EMERALD, SPRINGER);
- consultanță de specialitate;
- instruirea utilizatorilor în procesul de regăsire a informației și a resurselor;
- acces la evenimente cu caracter educațional, social, de consiliere și orientare profesională etc., organizate fie de Biblioteca Naționale a României, fie de parteneri ai Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București; accesul se face pe bază de înscriere sau pe bază de invitație;
- cursuri de limba engleză americană.

Program:
- Luni, Miercuri, Vineri: 10.00-18.00
- Marți, Joi: 12.00-20.00

Coordonate: Etaj I, corp E, cam. 104
Suprafața sălii: 158,80 m²
Numărul de locuri: 27, cu posibilitate de suplimentare.
Email:

Informaţii utile:
- Accesul în sală, pentru studiu, se face pe baza permisului de utilizator;
- Accesul la evenimente se face pe bază de înscriere sau de invitație;
- Copiii, însoțiți de un adult, pentru a participa la diferite acțiuni organizate de American Corner, se pot înregistra ca utilizatori ai Bibliotecii Naționale a României, conform Regulamentului privind accesul utilizatorilor la colecțiile și serviciile Bibliotecii Naționale a României (http://www.bibnat.ro/Regulamente-pentru-utilizatori-s17-ro.htm).
- Utilizatorii trebuie să respecte Regulamentul privind accesul utilizatorilor la colecțiile și serviciile Bibliotecii Naționale a României;
- Documentele solicitate pot fi consultate numai la sala de lectură;
- Utilizatorii pot fotografia, cu dispozitive proprii, scurte pasaje, în limita a 30 de pagini dintr-un titlu, în scop de studiu și cercetare, fără a prejudicia drepturile intelectuale ale autorilor lucrărilor.

cataloage/baze de date

 
 

Instrumente pentru Editori

 
 

Biblioteca Naţională Digitală

 
 

Programul bibliotecii

 
În perioada 30 noiembrie - 2 decembrie 2018, Biblioteca va fi închisă pentru public.

Înscrieri cititori:
Luni, Miercuri, Vineri : 10.00 – 17.45
Marţi, Joi : 12.00 – 19.45

Îndrumare şi săli de lectură colecții curente:
Luni, Miercuri, Vineri : 10.00 – 18.00
Marţi, Joi : 12.00 – 20.00

Săli de lectură colecții speciale:
►Sala „Alexandre Saint Georges” (bibliofilie, manuscrise, fotografii, arhivă istorică etc.), etajul V: marţi – joi, între orele 10.00 – 18.00.

Sala audio-video „George Enescu” este închisă temporar, începând cu 5 iunie 2018. Documentele muzicale de colecţii speciale pot fi consultate la sala „Alexandre Saint Georges", etajul V:  marţi – joi, între orele 10.00 – 18.00.

*Sala American Corner este închisă temporar, începând cu 5 martie 2018.
*În perioada 23 mai 2018 - 1 septembrie 2018, cabinetul de manuscrise va fi închis pentru public.

Marți, Miercuri, Joi: 10.00 - 12.30

Accesul cititorilor în spațiile deschise:
Luni, miercuri, vineri: 08.00 – 18.00
Marţi, joi: 08.00 – 20.00
Sîmbătă: 09.00 – 17.00 

Centrul Național ISBN-ISSN-CIP - relații cu publicul prin telefon:
Luni - vineri: 12.00 - 16.00
 

Sunetul paginilor

 
 

CASIDRO

 
 

Voluntar la Biblioteca Naţională

 
Programul Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 

legături

 
 

proiecte europene

 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2018 Biblioteca Naţională a României