caută:   
 
 

evenimente culturale

 

FameLab 2013
23 mai 2013

Cel mai talentat comunicator de stiinta din Romania va fi desemnat saptamana aceasta la Bucuresti

British Council organizeaza finala nationala a competitiei internationale FameLab 2013, in data de 23 mai, incepand cu ora 15:00, la Biblioteca Nationala a Romaniei, sala Atrium.

Accesul publicului este liber.Cei doisprezece finalisti care vor intra in acest concurs vor avea la dispozitie doar 3 minute pentru a impresiona publicul si juriul cu prezentarea unei teme din stiinta si tehnologie. 
Candidatii au fot selectati in urma preselectiilor regionale organizate in Bucuresti, Cluj-Napoca si Iasi, si a preselectiei online adresate tinerilor din toata tara care au postat prezentari video pe o platforma dedicata acestui proiect realizata de compania Intel, partener principal al proiectului FameLab.

Castigatorul FameLab Romania va reprezenta tara noastra la finala internationala ce se va desfasura in cadrul Festivalului de Stiinta de la Cheltenham, Marea Britanie, in perioada
4 – 8 iunie 2013. El va concura cu castigatorii competitiilor desfasurate in alte 20 de tari participante in acest proiect aflat la a sasea editie in Romania.

Concurentii selectionati pentru finala nationala au participat la un training sustinut de o echipa de experti in comunicarea stiintei si media, din Marea Britanie si Romania, in cadrul caruia au incercat sa isi perfectioneze aptitudinile de comunicare, prezenta scenica si atitudinea in fata camerei de filmat. 

Finala FameLab Romania va fi filmata si difuzata de catre TVR2, co-producator al acestei competitii de la prima editie si pana in prezent.  

Temele cu care cei 12 finalisti au connvins juriul ca merita sa intre in finala nationala au fost foarte diverse – de la Ochelarii cu realitate augmentata, Sisteme haotice si Modul de functionare al unui robot „linefollower”, pana la subiecte precum Cum demonstram ca exercitiul fizic ajuta memoria?,   Oxitocina- hormonul atasamentului, Energia regenerabilă – viitorul durabil al omenirii, Cimentul cu autoreparare, Ce inseamna “Wireless”?, „Quorum Sensing”: cum vorbesc bacteriile intre ele, Sangele artificial, Bariera hematoencefalica si Legatura dintre celula si calculator.

Intel Romania va oferi un premiu special pentru cea mai buna prezentare a unui proiect tehnologic, iar ocupantii locurilor I, II si III vor fi premiati de catre firma Xerox. Toti concurentii din finala de la Bucuresti vor primi premii din partea revistei National Geographic Romania si a Editurii Humanitas.

FameLab este organizat de British Council in asociere cu The Times Cheltenham Science Festival din Marea Britanie si se desfasoara simultan in 20 tari din Europa, SUA, Orientul Mijlociu, Asia si Africa de Sud. Proiectul se adreseaza tinerilor cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani, pasionati de stiinta, care au talentul si abilitatile necesare comunicarii subiectelor stiintifice catre publicul larg.

Anul acesta FameLab este realizat in Romania cu sprijinul partenerilor Biblioteca Nationala a Romaniei, Asociatia pentru Educatie si Stiinta Hermann Oberth, Universitatea Politehnica Bucuresti, Societatea Nationala de Neurostiinte, Organizatia Studentilor Medicinisti cu Activitate Stiintifica, Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj,  Universitatea "Al. I. Cuza" Iasi, Universitatea Bucuresti, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, UEFISCDI si Ad Astra.

De asemenea, proiectul este sustinut si de partenerii media Zon@, Ziarul Stiintelor, Hotnews, 24FUN si edu-news.ro.

Pentru detalii suplimentare, va rugam sa contactati:

Luise Vuiu
Head Strategic Partnerships and Marketing 

British Council Romania
Calea Dorobantilor nr. 14, Bucuresti
Tel:  021 307 9600 / 0724 288 881


Notă pentru editori:

FameLab este o componentă a programului Beautiful Science, o iniţiativă British Council care uneşte domenii ca ştiinţa, educaţia şi arta, cu scopul de a inspira tinerii să ia în considerare posibilitatea unei cariere în ştiinţa şi să-i încurajeze să comunice cu publicul larg într-o manieră deschisă, clară, inspirată şi interactivă. FameLab este o competiţie incitantă, menită să găsească vocile noi ale ştiinţei şi ingineriei din întreaga lume. Până în prezent, la evenimentele din cadrul programului FameLab International au concurat peste 5000 de persoane din întreaga lume.

British Council este organizaţia internaţională a Marii Britanii pentru relaţii culturale şi educaţionale ce oferă oamenilor de pretutindeni o deschidere către creativitatea şi realizările britanice şi stabileşte relaţii durabile între Marea Britanie şi alte ţări. Activitatea sa este axată în special pe domeniile educaţie, limba engleză şi artă. British Council este o organizaţie apolitică ce se bucură de o strânsă colaborare cu guvernul britanic. Pentru mai multe informaţii despre activitatea British Council în România, vizitaţi: www.britishcouncil.ro.

British Council                   
Calea Dorobanţilor 14                    
Bucureşti 010572                              
România
Telefon  +4 021 307 9600
Fax        +4 021 307  9601
E-mail     
Web       www.britishcouncil.ro inapoi

cataloage/baze de date

 
 

BIBLIOstand

 

 

Biblioteca Naţională Digitală

 
 


Digitizări recente
 Browser recomandat
Internet Explorer
 

Programul bibliotecii

 
Spații libere pentru lectură
luni - vineri: 08:00-20:00
sâmbătă: 09:00-18:00

Birou Înscrieri
luni, miercuri, vineri: 10:00-17:50
marți, joi: 12:00-19:50

Săli de lectură deschise:

- Sala de științe filologice Mihai Eminescu (etaj I, Corp C): 
luni, miercuri, vineri : 10:00-17:50 / marți, joi : 12:00-19:50

- Sala de copii și tineret Ionel Teodoreanu (etaj I, corp A):
luni, miercuri, vineri: 10:00-17:50 / marți, joi : 12:00-19:50

Sala Ludoteca Apolodor din Labrador (etaj mezanin):
luni, miercuri, vineri: 11.00-13.00 / marți, joi: 12.00-14.00

- Centrul de Resurse și Informare American Corner București (etaj 1, corp E):
luni, vineri: 8:30-16:30; marți, miercuri, joi: 10:00-18:00 (inclusiv împrumut la domiciliu)

- Sala multimedia George Enescu (etaj 6, corp A):
luni - vineri: 09:00-17:00

- Sala de presă Gr. Asachi (etaj 2, corp E):
Programare la adresa comunicarea.colectiilor@bibnat.ro.

- Sala de colecții speciale Alexandre Saint-Georges (etaj 5, corp A):
luni-vineri: 09:00-17:00
 

Instrumente pentru editori

 
 

CASIDRO

 
 

Voluntar la Biblioteca Naţională

 
Programul Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 

legături

 
 

proiecte europene

 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!
Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2023 Biblioteca Naţională a României