caută:   
 
 

evenimente culturale

 

Filmul ca artă: O introducere în istoria și receptarea filmului. Atelier. 12 septembrie 2013

Unde și cum au început filmele? Atelierul “FILMUL  CA ARTĂ” va oferi o introducere în arta și istoria filmelor – de la iniţiatorii săi, perioade istorice, stiluri naționale și genuri. 

Vă așteptăm în data de 12 septembrie 2013, începând cu ora 16.00, la American Corner București (Biblioteca Națională a României, Bd. Unirii nr. 22)

Programul va include o discuție despre filmul narativ, animație, documentar și avangardă, precum și o discuție despre "limbajul" de film (mizanscenă, imagine, editare, sunet și actorie de film). În această prezentare informativă şi plină de viață vor fi incluse demonstrații de lucru, broşuri și clipuri din filme.

Intrarea este liberă.


Leslie J. Taubman 
Leslie J. Taubmanare un master în studii de cinema la New York University şi un doctorat în Comunicare şi Cinema la Universitatea din California de Sud. În perioada 2008-2009, Leslie a fost bursier Fulbright în Barbados, unde a dezvoltat programul de studii de film la Universitatea din Indiile de Vest. În 2010, ea a făcut o vizită  post-doctorală la Universitatea Harvard.
În afară de calitatea de profesor asociat la Universitatea Fordham din New York, Dr. Taubman a susţinut conferinţe profesionale  în India, Canada, Germania, Scoția, Irlanda, Franța, Venezuela, El Salvador, Columbia, Nicaragua, Israel, Spania și Vietnam . Ea scrie articole în publicaţii precum Los Angeles Times, The Hollywood Reporter, Films in Review, and Magill's Survey of Cinema. Profesoara Taubman a fost, de asemenea, membru  al juriului în festivalurile internaţionale de film din Barbados, Brooklyn și Bermuda. Ea locuiește în prezent în New Jersey, SUA.inapoi

cataloage/baze de date

 
 

BIBLIOstand

 
Program
Luni-Vineri: 11.00-15.00
 

Biblioteca Naţională Digitală

 
 


Digitizări recente
 Browser recomandat
Internet Explorer
 

Programul bibliotecii

 
Spații libere pentru lectură
luni - vineri: 08:00-20:00
sâmbătă: 09:00-18:00

Birou Înscrieri
luni, miercuri, vineri: 10:00-18:00
marți, joi: 12:00-20:00

Sala de lectură „Mihai Eminescu” (etaj 1)
luni, miercuri, vineri: 10:00-18:00
marți, joi: 12:00-20:00

Sala de lectură „Alexandre Saint-Georges” (etaj 5)
luni - vineri: 09:00-17:00

Dragi utilizatori,
Vă anunţăm inchiderea pentru public a Arhivei Istorice din cadrul Colecţiilor Speciale în perioada 16.08.2021 – 27.08. 2021
 

Instrumente pentru editori

 
 

CASIDRO

 
 

Voluntar la Biblioteca Naţională

 
Programul Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 

legături

 
 

proiecte europene

 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!
Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2021 Biblioteca Naţională a României