caută:   
 
 

evenimente culturale

 

Locul României pe scena geopolitică. Conferință de Prof. W. R. Mead
10 octombrie 2013

În data de 10 octombrie 2013, de la ora 18.00, profesorul Walter Russell Mead va susține la Biblioteca Națională a României (Sala Mircea Eliade – Parter) prelegerea Romania’s Place on the World Geopolitical Stage (Locul României pe scena geopolitică).
Evenimentul este organizat în colaborare cu American Corner – București, al cărui sediu este deschis la Biblioteca Națională a României.
Sunt așteptați să participe studenți, profesori, specialiști și cercetători din domeniile științe politice, relații internaționale, istorie, jurnalism, precum și toți cei interesați de politica internațională actuală.

Intrarea este liberă.

Walter Russell Mead
Profesor de Relații Internaționale la Bard College din Annandale-on-Hudson, statul New York, și editor al revistei The American Interest, Walter Russell Mead a fost, în perioada 1997-2010, membru în Consiliul pentru Relații Externe al Statelor Unite ale Americii. 
În perioada 2008-2011, Walter Russell Mead a ținut cursuri în cadrul programului International Security Studies la Yale University.
Cartea sa, Special Providence: American Foreign Policy and How It Changed the World (Providență: Politica internațională a SUA și felul în care a schimbat lumea), apărută în anul 2004 la editura new-yorkeză Alfred A. Knopf, a fost primită cu interes de specialiștii în politică internațională, de istorici și diplomați, fiind recompensată, printre altele, cu Lionel Gelber Award pentru cea mai bună lucrare de relații internaționale în limba engleză. 
Cea mai recentă lucrare a profesorului Walter Russell Mead, God and Gold: Britain, America and the Making of the Modern World (Dumnezeu și Aurul: Marea Britanie, America și crearea lumii moderne), apărută la aceeași editură, în anul 2007, este considerată de referință pentru studiul ultimilor 400 de ani de rivalități și conflicte dintre puterile anglosaxone (Marea Britanie și Statele Unite ale Americii) şi monarhiile absolute (precum Spania și Franța) sau, în zilele noastre, nazismul, comunismul și gruparea al-Qaeda.
Walter Russell Mead este extrem de activ și pe blogul său Via Meadia (The-American-Interest.com), unde publică regulat articole și analize pe teme precum: politică internațională, religie, cultură, educație, economie, tehnologie, literatură și mass-media, intervențiile sale fiind urmărite cu interes și comentate de publicații și web-site-uri americane și străine de prestigiu (The New York Times, The Atlantic, Financial Times, The Guardian, Wall Street Journal, Weekly Standard, Harper’s, Washington Post, RealClearPolitics etc.). 
Publică, de asemenea, recenzii în Foreign Affairs și este deseori invitat în emisiuni de radio și televiziune din SUA și din străinătate. 
În anul 1997 a fost finalist al  premiului National Magazine, la categoria eseu și critică. 

Absolvent al prestigiosului colegiu Groton din Massachusetts și al la fel de prestigioasei Yale University, cu numeroase premii în domeniul istoriei, interpretării și traducerii Noului Testament, Walter Russell Mead a întreprins numeroase călătorii în Europa Centrală și Occidentală, în Asia, Africa și America de Sud. Este membru fondator al New America Foundation. 
S-a născut în Carolina de Sud și locuiește, în prezent, în Jackson Heights, New York.inapoi

cataloage/baze de date

 
 

BIBLIOstand

 

 

Biblioteca Naţională Digitală

 
 


Digitizări recente
 Browser recomandat
Internet Explorer
 

Programul bibliotecii

 
Spații libere pentru lectură
luni - vineri: 08:00-20:00
sâmbătă: 09:00-18:00

Birou Înscrieri
luni, miercuri, vineri: 10:00-17:50
marți, joi: 12:00-19:50

Săli de lectură deschise:

- Sala de științe filologice Mihai Eminescu (etaj I, Corp C): 
luni, miercuri, vineri : 10:00-17:50 / marți, joi : 12:00-19:50

- Sala de copii și tineret Ionel Teodoreanu (etaj I, corp A):
luni, miercuri, vineri: 10:00-17:50 / marți, joi : 12:00-19:50

Sala Ludoteca Apolodor din Labrador (etaj mezanin):
luni, miercuri, vineri: 11.00-13.00 / marți, joi: 12.00-14.00

- Centrul de Resurse și Informare American Corner București (etaj 1, corp E):
luni, vineri: 8:30-16:30; marți, miercuri, joi: 10:00-18:00 (inclusiv împrumut la domiciliu)

- Sala multimedia George Enescu (etaj 6, corp A):
luni - vineri: 09:00-17:00

- Sala de presă Gr. Asachi (etaj 2, corp E):
Programare la adresa comunicarea.colectiilor@bibnat.ro.

- Sala de colecții speciale Alexandre Saint-Georges (etaj 5, corp A):
luni-vineri: 09:00-17:00
 

Instrumente pentru editori

 
 

CASIDRO

 
 

Voluntar la Biblioteca Naţională

 
Programul Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 

legături

 
 

proiecte europene

 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!
Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2023 Biblioteca Naţională a României