caută:   
 
 

evenimente culturale

 

Orange la Biblioteca Naţională, în Săptămâna Voluntariatului, 3-7 noiembrie 2014
3 - 7 noiembrie 2014

În perioada 3-7 noiembrie 2014, Compania Orange România va desfăşura, în cadrul Săptămânii Voluntariatului, un program de digitizare şi de prelucrare a unor documente din Colecţiile Speciale ale Bibliotecii Naţionale a României (cărți poștale vechi și cărți românești bibliofile). 


Acțiunea are loc în cadrul Platformei Orange de responsabilizare socială corporativă, proiect care își propune să mobilizeze angajații companiei în activităţi de voluntariat cu impact social. 

În cadrul ediției din acest an a Săptămânii Voluntariatului, angajații Orange vor participa la transpunerea unor documente din colecțiile Bibliotecii Naționale a României și din colecțiile Bibliotecii Județene „Octavian Goga” din Cluj, în format electronic – pentru publicul larg, și în format audio – pentru persoanele cu dizabilități de vedere. 

Compania se va implica în procesul de digitalizare și de accesibilizare a documentelor atât prin resursele umane puse la dispoziție, prin implicarea voluntarilor, cât și prin know-how-ul și prin sprijinul tehnologic oferit. 
Documentele vor fi accesibile publicului pe site-urile celor două biblioteci.

Pentru derularea în condiții optime a programului de digitizare în cadrul Săptămânii Voluntariatului Orange 2014, Biblioteca Națională a României beneficiază și de sprijinul Bibliotecii Metropolitane București, care a pus la dispoziție, în acest scop, un scanner performant.

Prin cele patru direcţii strategice ale programului de responsabilizare socială (implicare în comunitate, incluziune digitală, protecția mediului și siguranța copiilor în mediul digital), Orange sprijină constant în România, de mai bine de 12 ani, cauze sociale, cultural-educative și de mediu. Prin acțiunile de voluntariat întreprinse, compania își propune să creeze un impact pozitiv în comunitate, facilitând implicarea angajaţilor în astfel de activităţi, încurajându-i să susţină proiecte sociale de interes. 

Veronica Dogaru, Corporate Communications Manager Orange România – „Am lansat primul program de voluntariat intern la Orange în urmă cu 12 ani. De atunci, mii de angajați Orange s-au implicat în proiecte comunitare și de la an la an ne-am propus inițiative mai îndrăznețe. Anul acesta, în Săptămâna Voluntariatului, am ales să ne concentrăm pe două proiecte strâns legate de inițiativele de digitalizare ale Orange și sperăm să ni se alăture și alți membri ai comunității”.

Claudia Șerbănuță, Manager al Bibliotecii Naționale a României – „Biblioteca Națională a României s-a implicat, în ultimii ani, în programe și proiecte de digitizare care să mărească semnificativ accesul publicului la informare, educație și cultură. Am răspuns cu interes inițiativei Companiei Orange de digitalizare a unor documente din colecțiile noastre speciale – cărți poștale vechi și cărți românești bibliofile –, în cadrul ediției din acest an a Săptămânii Voluntariatului. Considerăm că acest parteneriat este un prilej de a promova în societatea românească ideea de voluntariat, de implicare și responsabilizare socială în ceea ce privește cultura și educația”.inapoi

cataloage/baze de date

 
 

BIBLIOstand

 
Program
Luni-Vineri: 11.00-15.00
 

Biblioteca Naţională Digitală

 
 


Digitizări recente
 Browser recomandat
Internet Explorer
 

Programul bibliotecii

 
Spații libere pentru lectură
luni - vineri: 08:00-20:00
sâmbătă: 09:00-17:00

Birou Înscrieri
luni, miercuri, vineri: 10:00-18:00
marți, joi: 12:00-20:00

Sala de lectură „Mihai Eminescu” (etaj 1)
luni, miercuri, vineri: 10:00-18:00
marți, joi: 12:00-20:00

Sala de lectură „Alexandre Saint-Georges” (etaj 5)
luni - vineri: 09:00-17:00

Sala Ludoteca „Apolodor din Labrador” (mezanin)
luni, miercuri, vineri: 11:00-13:00
marți, joi: 12:00-14:00

Sala de copii și tineret „Ionel Teodoreanu” (etaj 1)
luni, miercuri, vineri: 10:00-18:00
marți, joi: 12:00-20:00
 

Instrumente pentru editori

 
 

CASIDRO

 
 

Voluntar la Biblioteca Naţională

 
Programul Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 

legături

 
 

proiecte europene

 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!
Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2022 Biblioteca Naţională a României