caută:   
 
 

evenimente culturale

 

Storytelling – power to the people in international development. Conferința oficială de lansare a Anului European pentru Dezvoltare 2015 în România
17 februarie 2015

Ministerul Afacerilor Externe, împreună cu Reprezentanța Comisiei Europene în România, Federația ONG pentru Dezvoltare, Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Biblioteca Națională a României și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, organizează marți, 17 februarie 2015, începând cu ora 09.00, la Biblioteca Națională a României (Atrium – Parter), Storytelling – power to the people in international development, eveniment de lansare oficială a Anului European pentru Dezvoltare 2015 în România. 
În prima parte a evenimentului, vor susține alocuțiuni: domnul Bogdan Aurescu, Ministrul Afacerilor Externe; doamna Angela Filote, Șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România; doamna Olivia Baciu, Președintele Federației ONG pentru Dezvoltare. 
De asemenea, Ambasadorii Solidarității Internaționale – Andreea Raicu, Ștefan Mihalache (Connect-R) și Horațiu Țicău (CROS) – își vor prezenta motivația de a se alătura campaniei de promovare a Anului European pentru Dezvoltare 2015 în România. 
Partea a doua a evenimentului va cuprinde discursuri motivaționale susținute de: Lina Ben Mhenni – nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace pentru contribuția la revoluția tunsiană; Laurențiu Colintineanu și Ioana Moldovan – care vor vorbi despre experiențele, în calitate de jurnalişti, în Etiopia, Ucraina și Turcia; Roland Hermann – medic stomatolog român ce oferă asistență medicală în Africa, America Latină și Asia; Libby Powell – CEO și co-fondator al On our radar. 


În cadrul evenimentului, va avea loc și vernisajul expoziției Ioanei Moldovan – Picture Ethiopia (spațiul expozițional Symposium – parter).

Fotojurnalist independent, specializat în documentarea pe teme sociale – proteste,  efecte ale conflictelor armate etc., Ioana Moldovan este colaborator al Al Jazeera English, Vice, Radio France Internationale și Profil. A fost selectată în grupul de 10 fotografi la Noor Masterclass in Documentary Photography și premiată la Superscrieri, categoria fotojurnalism. A realizat proiecte fotojurnalistice în Iordania, Etiopia, Palestina, Ucraina și Turcia.
Expoziția Picture Ethiopia prezintă cadre surprinse în timpul documentării privind impactul fondurilor UE în Ethiopia, în special privitoare la stadiul în care se află țara la 30 de ani de la marea foamete (http://ioanamoldovan.com/gallery/ethiopia-30-years-after-the-great-famine/).

Intrarea la eveniment este liberă. Accesul se face pe baza completării formularului de înscriere.

Pentru mai multe informații: Vera Ularu, coordonator comunicare FDSC (, tel. 0753.220.110)


Primul An European destinat afacerilor externe, Anul European pentru Dezvoltare (AED2015) oferă cetățenilor europeni oportunități fără egal de implicare și arătă angajamentul Uniunii Europene în eradicarea sărăciei globale. 
Motto-ul AED2015 este: Lumea noastră, demnitatea noastră, viitorul nostru.
AED2015 aduce împreună tinerii, factorii de decizie, societatea civilă, sectorul privat, instituțiile academice și publicul larg, pentru a stabili obiective de dezvoltare comune. 
AED2015 creează o serie de oportunități de implicare pentru toate statele membre ale UE, de la proiecte de artă și de dezvoltare, la activități cu școli și universități și la evenimente sportive (http://europa.eu/eyd2015).inapoi

cataloage/baze de date

 
 

BIBLIOstand

 
Program
Luni-Vineri: 11.00-15.00
 

Biblioteca Naţională Digitală

 
 


Digitizări recente
 Browser recomandat
Internet Explorer
 

Programul bibliotecii

 
Spații libere pentru lectură
luni - vineri: 08:00-20:00
sâmbătă: 09:00-17:00

Birou Înscrieri
luni, miercuri, vineri: 10:00-18:00
marți, joi: 12:00-20:00

Sala de lectură „Mihai Eminescu” (etaj 1)
luni, miercuri, vineri: 10:00-18:00
marți, joi: 12:00-20:00

Sala de lectură „Alexandre Saint-Georges” (etaj 5)
luni - vineri: 09:00-17:00

Sala Ludoteca „Apolodor din Labrador” (mezanin)
luni, miercuri, vineri: 11:00-13:00
marți, joi: 12:00-14:00

Sala de copii și tineret „Ionel Teodoreanu” (etaj 1)
luni, miercuri, vineri: 10:00-18:00
marți, joi: 12:00-20:00
 

Instrumente pentru editori

 
 

CASIDRO

 
 

Voluntar la Biblioteca Naţională

 
Programul Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 

legături

 
 

proiecte europene

 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!
Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2022 Biblioteca Naţională a României