caută:   
 
 

evenimente culturale

 

Timpul femeilor. O expoziție de fotografie de Ioana Moldovan și Gabriel George. 12-31 martie 2015
12-31 martie 2015

În perioada 12-31 martie 2015, Coaliția pentru Egalitate de Gen deschide la Biblioteca Națională a României (Scriptorium, parter) expoziția de fotografie Timpul femeilor a artiștilor Ioana Moldovan și Gabriel George. 

Intrarea este liberă.


Prezentând o selecție de fotografii cu femei aflate la locul de muncă, pe stradă, la piață, acasă etc., redând fragmente din discuțiile despre modul în care acestea își împart timpul zi de zi, expoziția Timpul femeilor invită vizitatorii să reflecteze la diversitatea și la complexitatea vieții femeilor din România de astăzi și la ceea ce înseamnă pentru ele resursa „timp”. 
Ce este timpul pentru femeile din România? Cum își împart ele această resursă în viața de zi cu zi? Statisticile ne arată că există diferențe semnificative între femei și bărbați din punctul de vedere al modului în care își petrec timpul, mai ales în ceea ce privește maniera în care își împart activitățile din spațiul privat. Astfel, bărbații au mai mult timp liber (în medie cu peste 1 oră/zi), conform Institutului Național de Statistică, iar femeile alocă mult mai mult timp treburilor gospodărești și familiei (femeile – în medie 4:24 de ore/zi, bărbații – în medie 2:05 ore pe zi). Această distribuire inegală a timpului este o consecință a mentalității tradiționale din România în legătură cu rolurile de gen în familie. Un studiu al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) din 2012 arată faptul că 63% dintre români sunt de acord cu expresia „bărbatul e capul familiei”, iar peste jumătate dintre ei consideră că atât treburile casei, cât și educația și îngrijirea copiilor sunt sarcina exclusivă a femeilor. 

Alcătuită din cinci organizații neguvernamentale active în domeniul drepturilor femeilor (CPE – Centrul Parteneriat pentru Egalitate, A.L.E.G. – Asociația pentru Libertate și Egalitate de Gen, AnA – Societatea de Analize Feministe, Asociația E-Romnja și Asociația Front), Asociația pentru Libertate și Egalitate de Gen desfășoară pe parcursul lunii martie 2015 o campanie privind timpul femeilor din România, în cadrul căreia expoziția Timpul femeilor va fi prezentată în diverse spații publice din București, Călărași, Ploiești și Sibiu. 
În București fotografiile vor fi expuse în următoarele spații: clădirea ASE (exterior, zona coloane), Biblioteca Metropolitană București (exterior), Biblioteca Națională a României (Scriptorium, parter), Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, Universitatea „Nicolae Titulescu” și cafeneaua Dianei Patru. 

Mai multe informații la: tel. 0741.731.424; email: ; website: www.ongen.roinapoi

cataloage/baze de date

 
 

BIBLIOstand

 
Program
Luni-Vineri: 11.00-15.00
 

Biblioteca Naţională Digitală

 
 


Digitizări recente
 Browser recomandat
Internet Explorer
 

Programul bibliotecii

 
Spații libere pentru lectură
luni - vineri: 08:00-20:00
sâmbătă: 09:00-17:00

Birou Înscrieri
luni, miercuri, vineri: 10:00-18:00
marți, joi: 12:00-20:00

Sala de lectură „Mihai Eminescu” (etaj 1)
luni, miercuri, vineri: 10:00-18:00
marți, joi: 12:00-20:00

Sala de lectură „Alexandre Saint-Georges” (etaj 5)
luni - vineri: 09:00-17:00

Sala Ludoteca „Apolodor din Labrador” (mezanin)
luni, miercuri, vineri: 11:00-13:00
marți, joi: 12:00-14:00

Sala de copii și tineret „Ionel Teodoreanu” (etaj 1)
luni, miercuri, vineri: 10:00-18:00
marți, joi: 12:00-20:00
 

Instrumente pentru editori

 
 

CASIDRO

 
 

Voluntar la Biblioteca Naţională

 
Programul Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 

legături

 
 

proiecte europene

 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!
Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2022 Biblioteca Naţională a României