caută:   
 
 

evenimente culturale

 

84 de tineri dau startul schimbării sociale în proiectul Excepționalii
12 martie 2015

Joi, 12 martie 2015, între orele 14.00-20.30, la Biblioteca Naţională a României (Sala Mircea Eliade, parter) va avea loc lansarea proiectului Excepţionalii, iniţiat de Şcoala de Valori, proiect de educaţie non-formală care pune bazele unei comunităţi de tineri ce pot schimba viitorul cu puterea minţii.

Conferinţa de lansare a proiectului va pune în dialog 84 de adolescenţi talentaţi din Bucureşti, Argeş, Arad, Braşov, Bacău, Brăila, Covasna, Dolj, Prahova, Mureş şi Sălaj, care excelează prin reuşite şcolare, voluntariat, artă, sport, antreprenoriat și IT, cu 20 de speakeri – personalități care sunt un model pentru adolescenţi.


Începând cu 12 martie 2015, timp de 4 zile (12-15 martie), 84 de elevi de clasele a 10-a şi a 11-a vor lua parte la acţiunile desfăşurate în cadrul proiectului. 
Dimensiunea teoretică a învăţării se va îmbina cu cea practică, astfel încât tinerii să fie cu adevărat convinşi şi determinaţi să depună efort în a-şi construi o carieră din ceea ce acum este doar pasiune. Ei vor interacţiona cu 20 de speakeri, oameni-model din România, în cadrul unor discuţii deschise, şi vor afla mai multe despre parcursul lor profesional, cu ocazia întâlnirilor din Biblioteca Vie. Plecând de la premiza că fiecare om este o carte care merită citită, tinerii vor putea comunica deschis cu o serie de lideri de opinie şi de antreprenori: Marius Ghenea, Zoli Tóth, Adriana Alionte, Felix Pătrăşcanu, Liliana Preoteasa, Ionuţ Budişteanu, Andrei Roşu, Mihaela Reese, Maria Dermengiu, Vlad Mixich şi Liana Buzea, oameni care şi-au construit drumul către succes prin talent, pasiune şi determinare.
Aventura Excepţionalilor continuă pe 13 martie 2015 prin vizite la companii, instituţii şi ONG-uri, printre acestea numărându-se: Teatrul Naţional Bucureşti, Muzeul de Artă, Viitor Plus, CROS, pentru o privire de ansamblu asupra unei zile de muncă în diferite medii. 
Zilele de 14 şi 15 martie 2015 vor fi alocate interacţiunii cu trainerii Şcolii de Valori. Prin dialogul cu oameni de succes, dar şi prin exerciţiile din cadrul atelierelor, tinerii îşi vor descoperi valori, îşi vor dezvolta abilităţi utile pentru viitor. În cadrul atelierelor, adolescenţii vor învăţa cum să îşi fructifice, prin muncă, talentele înnăscute, astfel încât să reuşească în viaţă.

Pornită din dorinţa de a oferi tinerilor şansa de a-şi urma pasiunile, proiectul Şcolii de Valori îi ajută pe aceștia să-și găsească drumul potrivit personalităţii şi preocupărilor proprii. 
Mediul social se schimbă prin intervenţia celor tineri ambiţioşi, conştienţi de propria persoană, de lumea din jur. Scopul proiectului Excepţionalii este de a promova poveştile de succes ale liceenilor, astfel încât exemplul şi energia lor să-i motiveze pe cei din aceeaşi generaţie. 

Fondurile necesare desfăşurării proiectului sunt asigurate de organizatori, prin donaţiile strânse în cadrul proiectului Transmaraton.

Pentru mai multe informații:
www.scoaladevalori.ro și https://ro-ro.facebook.com/ScoaladeValori


Proiectul Excepţionalii este susţinut de SIEMENS, C&A, BCR Erste Bank, Connect Hub, Biblioteca Naţională a României, Autonom rent a car, City Grill, Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive PROEDUS, Primăria Municipiului Bucureşti, InSide Bistro Cafe, GIGANT Media, Editura Publica, Miramont Hostel, Peaches Hostel şi Friends Hostel.

Organizaţie non-guvernamentală ce are ca obiectiv dezvoltarea unei societăţi bazate pe valori obținute prin educaţie inovativă, Şcoala de Valori își propune să depășească graniţele educaţiei tradiţionale şi să creeze oportunități de accesare a unor informaţii de valoare, a unor experienţe de formare a caracterului, de interacţionare cu modele pozitive şi de expunere internaţională, cu scopul de a creşte responsabilitatea personală şi controlul fiecăruia asupra alegerilor făcute.inapoi

cataloage/baze de date

 
 

BIBLIOstand

 
Program
Luni-Vineri: 11.00-15.00
 

Biblioteca Naţională Digitală

 
 


Digitizări recente
 Browser recomandat
Internet Explorer
 

Programul bibliotecii

 
Spații libere pentru lectură
luni - vineri: 08:00-20:00
sâmbătă: 09:00-17:00

Birou Înscrieri
luni, miercuri, vineri: 10:00-18:00
marți, joi: 12:00-20:00

Sala de lectură „Mihai Eminescu” (etaj 1)
luni, miercuri, vineri: 10:00-18:00
marți, joi: 12:00-20:00

Sala de lectură „Alexandre Saint-Georges” (etaj 5)
luni - vineri: 09:00-17:00

Sala Ludoteca „Apolodor din Labrador” (mezanin)
luni, miercuri, vineri: 11:00-13:00
marți, joi: 12:00-14:00

Sala de copii și tineret „Ionel Teodoreanu” (etaj 1)
luni, miercuri, vineri: 10:00-18:00
marți, joi: 12:00-20:00
 

Instrumente pentru editori

 
 

CASIDRO

 
 

Voluntar la Biblioteca Naţională

 
Programul Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 

legături

 
 

proiecte europene

 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!
Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2022 Biblioteca Naţională a României