caută:   
 
 

evenimente culturale

 

Generaţii între Tradiţie şi Inovaţie. Expoziție de sculptură. Lucrări de licenţă şi master – UNARTE. Departamentul Sculptură, Promoţia 2015
26 iunie 2015

Vineri, 26 iunie 2015, de la ora 16:00, la Biblioteca Națională a României (Atrium, parter) va fi deschisă, pentru al doilea an consecutiv, expoziţia tinerilor absolvenţi ai Departamentului de Sculptură din cadrul Universității Naționale de Arte din Bucureşti (UNARTE), expoziție care reprezintă rodul muncii anilor de ucenicie în lumea inefabilă a artei, reunind aproximativ 20 de lucrări de licență și master.

Expoziția Generaţii între Tradiţie şi Inovaţie rămâne deschisă până în data de 15 august 2015. 

Intrarea este liberă.


Conf. Univ. Dr. Adrian Pîrvu, director al Departamentului Sculptură – UNARTE:

„Trăim într-o lume dinamică ce-şi caută noi modalităţi de exprimare într-o atmosferă marcată de ritmul alert al dezvoltării tehnologice, iar sensibilitatea artistică este supusă, la rândul ei, acestui vârtej. Inevitabil, această stare de fapt se repercutează şi asupra Universității Naționale de Arte din Bucureşti, ce pendulează elegant între cei doi vectori ai creaţiei artistice, reconsiderându-şi personalitatea între valorile tradiţionale – reperele consacrate şi sigure ale istoriei artei – şi noile tendinţe de reprezentare plastică ale lumii contemporane. 
De altfel, cum nimic nu este întâmplător, expoziția pe care o propunem se desfăşoară într-un spaţiu care, la rândul său, constituie un răspuns arhitectural şi interactiv la problematica intersecţie dintre scopul tradiţional al bibliotecii, cel de păstrător al valorilor culturii scrise, şi întrebările prezentului, ce-şi caută mijloace ferme de exprimare, punând în tipare noi limitele şi convenţiile lumii actuale.
Pornind de la aceste două direcţii care în mod miraculos sau îngemănat într-un ecosistem necesar (Universitatea Națională de Arte şi Biblioteca Națională a României), se poate formula ideea principală care guvernează această expoziţie, şi anume modul în care gramatica realizării formelor sculpturale primeşte noile informaţii ale culturii plastice actuale.
Aceste inevitabile ciocniri ideatice sunt transformate de sensibilul uman în noi modalităţi de exprimare. Din această perspectivă privind, expoziţia de faţă nu îşi propune etalarea unui program ideatic comun tinerilor artişti şi nici reprezentarea unei unităţi stilistice impuse de materialele folosite, ci este o ideogramă sinceră a laboratorului şcolii de sculptură din Bucureşti, introducând spectatorul într-o lume a întrebărilor şi răspunsurilor oferite de studenții săi”.


inapoi

cataloage/baze de date

 
 

BIBLIOstand

 
Program
Luni-Vineri: 11.00-15.00
 

Biblioteca Naţională Digitală

 
 


Digitizări recente
 Browser recomandat
Internet Explorer
 

Programul bibliotecii

 
Spații libere pentru lectură
luni - vineri: 08:00-20:00
sâmbătă: 09:00-17:00

Birou Înscrieri
luni, miercuri, vineri: 10:00-18:00
marți, joi: 12:00-20:00

Sala de lectură „Mihai Eminescu” (etaj 1)
luni, miercuri, vineri: 10:00-18:00
marți, joi: 12:00-20:00

Sala de lectură „Alexandre Saint-Georges” (etaj 5)
luni - vineri: 09:00-17:00

Sala Ludoteca „Apolodor din Labrador” (mezanin)
luni, miercuri, vineri: 11:00-13:00
marți, joi: 12:00-14:00

Sala de copii și tineret „Ionel Teodoreanu” (etaj 1)
luni, miercuri, vineri: 10:00-18:00
marți, joi: 12:00-20:00
 

Instrumente pentru editori

 
 

CASIDRO

 
 

Voluntar la Biblioteca Naţională

 
Programul Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 

legături

 
 

proiecte europene

 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!
Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2022 Biblioteca Naţională a României