Cenzura în perioada comunistă
5 februarie 2016
Fundația Academia Civică, Fundația Hanns Seidel și Institutul de Studii Populare organizează vineri, 5 februarie 2016, ora 13:00, în parteneriat cu Biblioteca Națională a României, dezbaterea cu tema Cenzura în perioada comunistă.
Dezbaterea se axează pe modalitățile de control al informațiilor și opiniilor utilizate de autorități în perioada comunistă.
Cenzura a avut ca scop obținerea controlului total și impunerea ideologiei partidului, în lipsa unor surse de informare reale cetățenii fiind supuși unei îndelungate operațiuni de spălare a creierului. Cenzura a fost, în fapt, o formă instituțională (până în anul 1977 a existat chiar o instituție cu acest „obiect de activitateˮ), iar apoi ocultă, de distrugere a oricărei forme de libertate, încălcându-se astfel unul dintre cele mai importante drepturi ale omului: libertatea de expresie.
Vorbitori: Ciprian Petcu – director al Fundației Hanns Seidel România; Ana Blandiana – președinte al Fundației Academia Civică; Emilia Șercan – jurnalist de investigaţii, lector univ. dr. Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării – Bucureşti; prof. univ. dr. Alexandru Călinescu – istoric și critic literar, fost disident.
Moderator: Răzvan Orășanu, absolvent al London School of Economics, masterand al John F. Kennedy School of Government.
Evenimentul are loc la Biblioteca Națională a României – spațiul Symposium, parter.
Înscrierile pentru a participa la eveniment la adresa:
inapoi