caută:   
 
 

evenimente culturale

 

G 279. Proiect fotografic. Expoziție de fotografie
30 septembrie 2016

Vineri, 30 septembrie, începând cu ora 19.00, la Biblioteca Națională a României, în sala de conferință „Mircea Vulcănescu”, va avea loc prezentarea proiectului fotografic G279, coordonat de Alfred Schupler, cu participarea tinerilor artiști Tea Zaharia, Teodora Rotaru, Marius Rădulescu. 

Evenimentul este organizat în cadrul programului A DORMI mai puţin, pentru A CITI mai mult. Biblioteca Naţională în Nocturna Bibliotecilor, ediția a VII-a.

Intrarea este liberă.


Oraşul regăsit

Proiectul porneşte de la téchnē ca dispoziţie a omului de a utiliza experienţa şi îndeletnicirea sa în vederea creării de obiecte. Téchnē reprezintă în acest sens interacţiunea dintre om şi mediul înconjurător, vizând lumea vizibilă.
Proiectul are caracter interdisciplinar şi se adresează copiilor din Bucureşti, având ca scop atragerea atenţiei asupra oraşului. Omul este din ce în ce mai înstrăinat de sine şi de ceilalţi, date fiind tergiversările îndelungate în virtual. Această lipsă de comunicare plenară cu spaţiul înconjurător face ca oraşul să devină invizibil simţurilor, favorizând experimentarea virtualului şi îndepărtarea de sine.
Utilizând tocmai mijloacele care dezrădăcinează şi îndepărtează, proiectul încurajează inversarea valorilor. Astfel, instrumentele care în mod obişnuit distorsionează sau fac invizibilă realitatea, devin instrumente de descoperire, asimilare şi conservare. Funcţia elementului tehnologic va fi parţial alterată, pentru că instrumentul de lucru devine tocmai camera foto a telefonului. În drum spre Nocturna Bibliotecilor, copiii sunt încurajaţi să fotografieze elemente ale oraşului, pe care să le facă apoi vizibile în cadrul evenimentului, prin proiectarea fotografiile realizate. Dialogul cu această faţetă vizibilă a realităţii nou descoperită va fi evidenţiată de discuţii pe marginea subiectelor alese. Pasivitatea naturii, anularea sau punerea în evidenţă a sinelui, spaţiul locuit, oraşul ca organism viu şi raportul omului cu peisajele realităţii sunt doar câteva dintre potenţialele teme.
Această activitate îi va familiariza pe copii cu exerciţiul introspecţiei. Drept urmare, proiectul va ilustra atât traseul descoperirii mediului înconjurător, cât şi propria lume interioară, care se reflectă în alegerile fotografice ale elevilor.


inapoi

cataloage/baze de date

 
 

Instrumente pentru Editori

 
 

Biblioteca Naţională Digitală

 
 

Programul bibliotecii

 
În perioada 30 noiembrie - 2 decembrie 2018, Biblioteca va fi închisă pentru public.

Înscrieri cititori:
Luni, Miercuri, Vineri : 10.00 – 17.45
Marţi, Joi : 12.00 – 19.45

Îndrumare şi săli de lectură colecții curente:
Luni, Miercuri, Vineri : 10.00 – 18.00
Marţi, Joi : 12.00 – 20.00

Săli de lectură colecții speciale:
►Sala „Alexandre Saint Georges” (bibliofilie, manuscrise, fotografii, arhivă istorică etc.), etajul V: marţi – joi, între orele 10.00 – 18.00.

Sala audio-video „George Enescu” este închisă temporar, începând cu 5 iunie 2018. Documentele muzicale de colecţii speciale pot fi consultate la sala „Alexandre Saint Georges", etajul V:  marţi – joi, între orele 10.00 – 18.00.

*Sala American Corner este închisă temporar, începând cu 5 martie 2018.
*În perioada 23 mai 2018 - 1 septembrie 2018, cabinetul de manuscrise va fi închis pentru public.

Marți, Miercuri, Joi: 10.00 - 12.30

Accesul cititorilor în spațiile deschise:
Luni, miercuri, vineri: 08.00 – 18.00
Marţi, joi: 08.00 – 20.00
Sîmbătă: 09.00 – 17.00 

Centrul Național ISBN-ISSN-CIP - relații cu publicul prin telefon:
Luni - vineri: 12.00 - 16.00
 

Sunetul paginilor

 
 

CASIDRO

 
 

Voluntar la Biblioteca Naţională

 
Programul Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 

legături

 
 

proiecte europene

 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2018 Biblioteca Naţională a României