caută:   
 
 

evenimente culturale

 

Contemporanii lansează aplicaţia Ateliere pentru Smartphone, în deschiderea Salonului de Sculptură Mică – Bucureşti
11 octombrie 2016

Asociația Făuritori lansează, în cadrul Proiectului Cultural Contemporani, aplicația Ateliere pentru Smartphone, pe platformele IOS și Android, extensie a paginii web cu același nume (www.ateliere.net) – prima aplicație din România care oferă gratuit acces direct și ghidat către atelierele unor artiști importanți din domeniul sculpturii şi al artelor decorative din București.
Toţi cei interesaţi sunt invitaţi marţi, 11 octombrie 2016, la Salonul de Sculptură Mică, deschis la Sala Tipografia – Combinatul Fondului Plastic, să se bucure de regalul sculpturii oferit de Uniunea Artiștilor Plastici din România, să fie părtaşi la primul eveniment care propune o serie de ateliere de sculptură în două weekend-uri consecutive: între 15-16 și 22-23 octombrie 2016.


Rod al colaborării dintre Asociația Făuritori şi Gemini Solutions, aplicația Ateliere a fost concepută cu scopul de a oferi posibilitatea şi experiența conectării directe cu Artistul, cu Arta și Atelierul său, cu spațiul și modalitățile prin care ideile prind viață, cu metodele prin care ele sunt transpuse în formă, culoare, textură. Pictor, Sculptor, Ceramist, Sticlar, Metalist, Tapiser, fiecare artist are individualitate în exprimare și, în același timp, poate surprinde prin modul în care stăpânește sau în care reinventează tainele meşteșugului îmbrățișat. 
Acest instrument de conectare la atelierele artiștilor va face posibile cât mai multe întâlniri care să completeze în mod fericit participările la expozițiile organizate de galeriile de artă, în cadrul programelor Zilele Atelierelor Deschise de Sculptură, desfăşurate în luna octombrie, și Zilele Artelor Focului, ediţia a doua, desfăşurate în luna noiembrie 2016. 

Detalii privind participarea la: tel. +40/723/825 800, email şi pe www.ateliere.net.

Iniţiat de Asociația Făuritori, Proiectul Cultural Contemporani promovează cultura românească actuală, prin încurajarea actului de creaţie, abordat unitar, într-o manieră care să-l aibă în vedere inclusiv pe făuritorul de artă. Proiectul Contemporani are ca principale obiective inițierea și derularea unor programe artistice, socioculturale şi de educare a sensibilităţii estetice a publicului larg. 


inapoi

cataloage/baze de date

 
 

BIBLIOstand

 
Program
Luni-Vineri: 11.00-15.00
 

Biblioteca Naţională Digitală

 
 


Digitizări recente
 Browser recomandat
Internet Explorer
 

Programul bibliotecii

 
Spații libere pentru lectură
luni - vineri: 08:00-20:00
sâmbătă: 09:00-17:00

Birou Înscrieri
luni, miercuri, vineri: 10:00-18:00
marți, joi: 12:00-20:00

Sala de lectură „Mihai Eminescu” (etaj 1)
luni, miercuri, vineri: 10:00-18:00
marți, joi: 12:00-20:00

Sala de lectură „Alexandre Saint-Georges” (etaj 5)
luni - vineri: 09:00-17:00

Sala Ludoteca „Apolodor din Labrador” (mezanin)
luni, miercuri, vineri: 11:00-13:00
marți, joi: 12:00-14:00

Sala de copii și tineret „Ionel Teodoreanu” (etaj 1)
luni, miercuri, vineri: 10:00-18:00
marți, joi: 12:00-20:00
 

Instrumente pentru editori

 
 

CASIDRO

 
 

Voluntar la Biblioteca Naţională

 
Programul Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 

legături

 
 

proiecte europene

 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!
Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2022 Biblioteca Naţională a României