caută:   
 
 

evenimente culturale

 

După datini, colindăm! Concert de colinde cu scop caritabil
12 decembrie 2016

Asociația Studenților Teologi Ortodocși (ASTO), în parteneriat cu Biblioteca Națională a României, organizează a şasea ediție a concertului de colinde cu scop caritabil După datini, colindăm! 
Evenimentul se va desfăşura la Biblioteca Naţionale a României, în Atrium (parter), în ziua de miercuri, 14 decembrie 2016, începând cu orele 18:00.

Intrarea este liberă. 

Devenit emblematic pentru asociaţia noastră, acest concert va fi susținut de trei coruri recunoscute la nivel internațional, atât prin concursurile de specialitate la care au participat, cât și prin mulțimea de premii obținute:
Grupul Psaltic Tronos al Patriarhiei Române – Protopsalt Arhid. Mihail BUCĂ; 
Corala Nicolae Lungu a Patriarhiei Române - Dirijor Pr. Lect. Dr. Stelian IONAȘCU;
Corul de copii şi tineret Symbol al Patriarhiei Române – Dirijor Diac. Prof. Jean LUPU, Dirijor principal Lect. Univ. Dr. Luminiţa GUŢANU STOIAN.


Mihai Paraschiv, Președintele ASTO, declară despre acest eveniment: „Asociaţia Studenţilor Teologi Ortodocşi organizează acest concert începând cu anul 2011, la final de an, în perioada postului Naşterii Domnului. Suma obţinută cu această ocazie a fost folosită de către asociaţia noastră pentru a oferi diverse bunuri (alimente, jucării, haine) unor asociaţii social-filantropice care au ca scop ajutorarea femeilor şi copiilor proveniţi din medii defavorizate, dar şi pentru a ajuta persoane cu probleme medicale.
Spectatorii vor putea dona banii, folosind urnele mobile aflate în sala concertului. Suma de bani strânsă va fi transformată în bunuri, ce vor fi apoi direcționate către Centrul de zi pentru copii Sfânta Muceniță Sofia. De asemenea, îl vom ajuta pe David, în vârstă de 4 ani, care are nevoie de o proteză pentru a putea merge din nou (proteza costă aproximativ 3000 de lei - caz medical prezentat de Asociației P.A.V.E.L.).
De fiecare dată, ASTO pune piatra de temelie la ajutorarea acestor copii, dar eforturile noastre ar fi zadarnice fără ajutorul celor prezenți. Acestora le vom darui, ca simbol al aprecierii noastre, în seara de 14 decembrie, câte un mic magnet de frigider confecționat de voluntarii ASTO și o iconiță cu Nașterea Domnului.” 
Având în vedere că la ediţia anterioară au fost prezenţi aproximativ 2000 de spectatori, iar de la an la an am constatat o creştere considerabilă a numărului de auditori, anul acesta aşteptăm un număr de aproximativ 2500 de spectatori pe parcursul celor 2 ore ale concertului. Atriumul Bibliotecii Naţionale este un loc îndrăgit de auditoriul nostru şi cel mai potrivit pentru desfăşurarea acestui eveniment muzical şi cultural deopotrivă.  
Evenimentul se desfășoară în perioada postului, atunci când nevoia de cânt şi rugăciune este simţită de fiecare om în parte. Concertul După datini, colindăm! , devenit deja o tradiție în inima Capitalei, se dorește a fi atât un eveniment de atragere de fonduri, cât și un moment de comuniune, în care colindul românesc și tradițiile populare din străbuni să rămână vii în sufletele noastre. 
Mai mult, acest concert își propune să familiarizeze publicul cu semnificația sărbătorii Naşterii Domnului prin intermediul colindelor specifice din repertoriul religios coral şi psaltic.
Voluntarii ASTO vă invită să vă alăturați acestei cauze prin participarea la eveniment și donații. Ei vor avea grijă să distribuie la timp cadourile, în speranța că vor reuși să aducă un strop de bucurie acestor copii și mame, în preajma Sfintelor Sărbători.
Vă așteptăm cu drag!

Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați pe:
Mihai Paraschiv 
Președinte ASTO
Telefon: 0740 897 303
e-mail:


inapoi

cataloage/baze de date

 
 

BIBLIOstand

 
Program
Luni-Vineri: 11.00-15.00
 

Biblioteca Naţională Digitală

 
 


Digitizări recente
 Browser recomandat
Internet Explorer
 

Programul bibliotecii

 
Spații libere pentru lectură
luni - vineri: 08:00-20:00
sâmbătă: 09:00-17:00

Birou Înscrieri
luni, miercuri, vineri: 10:00-18:00
marți, joi: 12:00-20:00

Sala de lectură „Mihai Eminescu” (etaj 1)
luni, miercuri, vineri: 10:00-18:00
marți, joi: 12:00-20:00

Sala de lectură „Alexandre Saint-Georges” (etaj 5)
luni - vineri: 09:00-17:00

Sala Ludoteca „Apolodor din Labrador” (mezanin)
luni, miercuri, vineri: 11:00-13:00
marți, joi: 12:00-14:00

Sala de copii și tineret „Ionel Teodoreanu” (etaj 1)
luni, miercuri, vineri: 10:00-18:00
marți, joi: 12:00-20:00
 

Instrumente pentru editori

 
 

CASIDRO

 
 

Voluntar la Biblioteca Naţională

 
Programul Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 

legături

 
 

proiecte europene

 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!
Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2022 Biblioteca Naţională a României