caută:   
 
 

evenimente culturale

 

Vizita Directorului Bibliotecii Naţionale a României la British Library
13 ianuarie 2017

Vineri, 13 ianuarie 2017, Domnul Octavian Gordon, Directorul Bibliotecii Naţionale a României, a vizitat British Library, ocazie cu care, în scopul identificării posibilităţilor de colaborare între cele două instituţii, a purtat discuţii cu Domnul Richard Gibby (Head of Governance), Domnul Mark Walton – care a făcut un tur al bibliotecii, inclusiv al spaţiilor  expoziţionale –, precum şi cu Domnul Milan Grba (Conservator-şef al Colecţiilor sud-est europene), care a prezentat colecţiile referitoare la România şi oportunităţile de organizare în parteneriat a unor expoziţii de interes comun. 

În perioada 12-15 ianuarie 2017, Domnul Octavian Gordon s-a aflat la Londra, cu prilejul deschiderii unei Secţiuni de carte românească la Biblioteca Willesden Green din Brent, suburbie din nord-vestul Londrei în care se află cea mai mare comunitate de români din spaţiul britanic. Biblioteca Naţională a României a donat, cu acest prilej, aproximativ 120 de cărţi, care se adresează în special publicului tânăr, publicate în ultimii ani la edituri româneşti de prestigiu (opere ale marilor clasici ai literaturii române, cultură, civilizaţie, cărţi pentru copii, dicţionare şi manuale de limba română, albume de artă, cărţi de călătorie, lucrări de referinţă bilingve – română şi engleză – etc.).

British Library (http://www.bl.uk/) este Biblioteca Națională a Marii Britanii și este a doua ca mărime în lume după numărul documentelor catalogate. Este una dintre cele mai importante biblioteci de cercetare, prin colecțiile sale de peste 150 millioane de exemplare, din titluri provenind din întreaga lume. British Library, ca bibliotecă responsabilă de depozitul legal, primește un exemplar din fiecare publicație produsă în țară (approximativ 8,000 pe zi). Colecțiile bibliotecii sunt în diverse limbi și formate - cărți, manuscrise, ziare, reviste, note muzicale, înregistrări audio și video, hărți, stampe, grafică etc. - și includ în jur de 14 milioane de cărți, dar și manuscrise și alte documente istorice, unele datând din anul 2000 î.Hr.


inapoi

cataloage/baze de date

 
 

BIBLIOstand

 
Program
Luni-Vineri: 11.00-15.00
 

Biblioteca Naţională Digitală

 
 


Digitizări recente
 Browser recomandat
Internet Explorer
 

Programul bibliotecii

 
Spații libere pentru lectură
luni - vineri: 08:00-20:00
sâmbătă: 09:00-17:00

Birou Înscrieri
luni, miercuri, vineri: 10:00-18:00
marți, joi: 12:00-20:00

Sala de lectură „Mihai Eminescu” (etaj 1)
luni, miercuri, vineri: 10:00-18:00
marți, joi: 12:00-20:00

Sala de lectură „Alexandre Saint-Georges” (etaj 5)
luni - vineri: 09:00-17:00

Sala Ludoteca „Apolodor din Labrador” (mezanin)
luni, miercuri, vineri: 11:00-13:00
marți, joi: 12:00-14:00

Sala de copii și tineret „Ionel Teodoreanu” (etaj 1)
luni, miercuri, vineri: 10:00-18:00
marți, joi: 12:00-20:00

American Corner București (etaj 1)
luni - vineri: 08:30-16.30
(inclusiv împrumutul la domiciliu)

Biblioteca Batthyaneum (Filiala Bibliotecii Naționale a României)
Accesul în Biblioteca Batthyaneum se face doar pe bază de programare și cerere aprobată de către Conducerea Bibliotecii Naționale a României.
Programul de consultare pentru cercetători este de luni până joi, între orele 9:00-14:30, accesul fiind posibil printr-o solicitare prealabilă transmisă prin e-mail la adresa batthyaneum@bibnat.ro, care să conțină cât mai multe informații relevante.
 

Instrumente pentru editori

 
 

CASIDRO

 
 

Voluntar la Biblioteca Naţională

 
Programul Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 

legături

 
 

proiecte europene

 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!
Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2022 Biblioteca Naţională a României