caută:   
 
 

evenimente culturale

 

BibliotecAdolescenţilor. Cea de-a treia ediție a Expoziției Anuale de Fotografii a bibliotecilor publice din România
02 august 2017

Vineri, 4 august 2017, de la ora 14.00, la Biblioteca Națională va avea loc vernisajul expoziției organizate de Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” din Braşov şi Biblioteca Naţională a României. 

Având ca temă „BibliotecAdolescenţilor”, cea de-a treia ediție a Expoziţiei Anuale de Fotografii coordonate de ANBPR oglindeşte activităţile şi proiectele desfăşurate de bibliotecile publice din România pentru şi cu adolescenţi. 

Se spune că o fotografie face mai mult decât o mie de cuvinte. Prin Expoziţia Anuală de Fotografii, ANBPR își propune să pună în lumină activitatea complexă desfășurată de bibliotecile publice din România, să descrie în imagini contribuţia lor la viaţa utilizatorilor şi a comunităţilor, să ajute bibliotecile să-și găsească vocea distinctă, să devină mult mai vizibile și mai relevante pentru comunitățile în care funcționează. 
În ultimii ani, bibliotecile publice din România au devenit din ce în ce mai active, inițiind proiecte şi propunând noi servicii pentru diferitele categorii de public, inclusiv pentru adolescenți. În acest sens, menționăm înfiinţarea Centrului de excelenţă pentru servicii de bibliotecă destinate adolescenţilor din cadrul Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” din Cluj-Napoca, precum și eforturile multora dintre bibliotecile publice din țară de a crea spaţii de exprimare pentru tineri.
Gândită ca un „port-drapel” al ANBPR, Expoziţia Anuală de Fotografii este deschisă participării tuturor bibliotecilor publice, de la cele judeţene până la cele municipale, orăşeneşti și comunale. De la an la an, bibliotecarii au devenit tot mai implicaţi şi mai receptivi, răspunzând la apelul de colectare de fotografii şi respectând cerinţele tehnice şi tematica edițiilor.  
Anul acesta, dintre cele 35 de biblioteci respondente au fost selectate 32, prezente cu fotografii despre activitatea lor cu adolescenţii. Participanţii sunt atât vechi, cât şi noi: bibliotecile judeţene din Argeş, Brăila, Caraş Severin, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Hunedoara, Iaşi, Neamţ, Prahova, Sălaj, Sibiu, Vrancea. 
Expoziția „BibliotecAdolescenţilor” reflectă varietatea intereselor acestei categorii de public deschise spre inovaţie, pline de energie şi dinamism, aflate în curs de definire, dar și varietatea programelor pe care bibliotecile le propun. Fotografiile vorbesc despre efortul bibliotecilor și bibliotecarilor de a veni în întâmpinarea năzuințelor tinerilor, de a le crea spaţii de exprimare, de a-i inspira să viseze, dar și să se formeze ca adulţi responsabili. 

 „BibliotecAdolescenţilor” este deschisă la Biblioteca Națională (parter – Buzunarul PATRU) în perioada 4 august – 5 septembrie 2017. Intrarea este liberă. Expoziția este disponibilă şi în format virtual, la adresa: https://expozitiaanbpr.wordpress.com/2017/07/20/galerie-foto-2017/.

În perioada 29 iunie – 29 iulie 2016, Biblioteca Națională a găzduit și cea de-a doua ediție a Expoziției Anuale de Fotografii a ABBNR, care a avut ca temă: „Cititul pentru toți – Campanii de lectură în bibliotecile publice din România”. 
inapoi

cataloage/baze de date

 
 

BIBLIOstand

 

 

Biblioteca Naţională Digitală

 
 


Digitizări recente
 Browser recomandat
Internet Explorer
 

Programul bibliotecii

 
Spații libere pentru lectură
luni - vineri: 08:00-20:00
sâmbătă: 09:00-18:00

Birou Înscrieri
luni, miercuri, vineri: 10:00-17:50
marți, joi: 12:00-19:50

Săli de lectură deschise:

- Sala de științe filologice Mihai Eminescu (etaj I, Corp C): 
luni, miercuri, vineri : 10:00-17:50 / marți, joi : 12:00-19:50

- Sala de copii și tineret Ionel Teodoreanu (etaj I, corp A):
luni, miercuri, vineri: 10:00-17:50 / marți, joi : 12:00-19:50

Sala Ludoteca Apolodor din Labrador (etaj mezanin):
luni, marți, miercuri, joi, vineri: 8.30-14.00 

- Centrul de Resurse și Informare American Corner București (etaj 1, corp E):
luni, vineri: 8:30-16:30; marți, miercuri, joi: 10:00-18:00 (inclusiv împrumut la domiciliu)

- Sala multimedia George Enescu (etaj 6, corp A):
luni - vineri: 09:00-17:00

- Sala de presă Gr. Asachi (etaj 2, corp E):
Programare la adresa comunicarea.colectiilor@bibnat.ro.

- Sala de colecții speciale Alexandre Saint-Georges (etaj 5, corp A):
luni-vineri: 09:00-17:00
 

Instrumente pentru editori

 
 

CASIDRO

 
 

Voluntar la Biblioteca Naţională

 
Programul Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 

legături

 
 

proiecte europene

 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!
Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2023 Biblioteca Naţională a României