caută:   
 
 

evenimente culturale

 

AI CARTE, AI ARTE! Nocturna Bibliotecilor la Biblioteca Națională
29 septembrie 2017

Prilej – ca la fiecare sfârșit de septembrie – de evenimente care se bucură de implicarea a numeroase instituţii de profil din ţară și de participarea unui public numeros și variat, Nocturna Bibliotecilor, ajunsă în 2017 la ediția a VIII-a, este marcată la Biblioteca Națională a României, în data de 29 septembrie, prin programul Ai Carte, ai Arte!, din care nu vor lipsi expozițiile de pictură, grafică, fotografie și carte, atelierele de creativitate pentru copii, dar și pentru oamenii mari, spectacolele de dans contemporan, teatru și poezie, conferințele, concertele de muzică clasică, jazz și pop, proiecţiile de film, întâlnirile și dialogurile cu scriitori etc.

Tema de anul acesta a Nocturnei Bibliotecilor la Biblioteca Națională este CARTEA însăși, văzută ca principală sursă de inspiraţie pentru alte ARTE. Întrupată mai întâi într-o carte, o poveste se desprinde de ea și de autorul ei, participând la cristalizarea altor forme și creații artistice. Prin intermediul momentelor incluse în agenda programului Ai Carte, ai Arte!, vom face trecerea de la carte la muzică, dans, film (artistic și documentar) și spectacol de teatru. Programul Ai Carte, ai Arte! își propune activarea relației dintre cititor, carte și bibliotecă, livrarea unei imagini mai ample asupra fenomenului artistic contemporan, asupra filiațiilor care există între creațiile artistice și cărți.

Nocturna Bibliotecilor la Biblioteca Națională – Ai Carte, ai Arte! se desfășoară vineri, 29 septembrie 2017, în intervalul orar 18.00-24.00

Copiii, alături de părinţii lor, vor avea parte, în 29 septembrie 2017, între orele 10.00-21.00, de un program special, intitulat De dimineaţă până-n seară: un maraton cultural pentru copii, cu ocazia Nocturnei Bibliotecilor. Programul include concerte de pian, ateliere de lectură, robotică, colaj, piese de teatru, storytelling etc.


În ultimii ani, bibliotecile din întreaga lume sunt percepute din ce în ce mai mult ca locuri de unde începe schimbarea, ca actori importanți în dezvoltarea comunităţii în care activează, ca spații de dialog, de schimb de idei, ca parteneri în procesul de educaţie, fără a face însă rabat de la îndeplinirea funcţiilor lor de bază, acelea de conservare, comunicare și promovare a patrimoniului documentar pe care-l dețin în colecții. 

Lansată în 2011 de Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), Nocturna Bibliotecilor este o campanie de activare a instituţiilor biblioteconomice, printr-un program neconvențional, al cărui obiectiv este atragerea, în spaţiile de bibliotecă din întreaga ţară, a unui număr cât mai mare de utilizatori şi crearea unei cât mai firești legături între bibliotecari şi diferitele categorii de public, într-o manieră relaxantă şi prietenoasă. Bibliotecile îşi vor deschide astfel porţile în afara orelor de program şi îşi vor primi oaspeţii cu programe culturale dedicate. Timp de-o noapte, fiecare bibliotecă participantă va încerca să îşi surprindă vizitatorii cu oferte inedite: tururi ghidate, proiecţii de film, concerte, lansări de carte, ateliere de creaţie, întâlniri cu autori, concursuri, expoziţii, demonstraţii de virtuozitate etc.
 
Este cea mai importantă mobilizare nocturnă a bibliotecilor din România.


inapoi

cataloage/baze de date

 
 

BIBLIOstand

 

 

Biblioteca Naţională Digitală

 
 


Digitizări recente
 Browser recomandat
Internet Explorer
 

Programul bibliotecii

 
Spații libere pentru lectură
luni - vineri: 08:00-20:00
sâmbătă: 09:00-18:00

Birou Înscrieri
luni, miercuri, vineri: 10:00-17:50
marți, joi: 12:00-19:50

Săli de lectură deschise:

- Sala de științe filologice Mihai Eminescu (etaj I, Corp C): 
luni, miercuri, vineri : 10:00-17:50 / marți, joi : 12:00-19:50

- Sala de copii și tineret Ionel Teodoreanu (etaj I, corp A):
luni, miercuri, vineri: 10:00-17:50 / marți, joi : 12:00-19:50

Sala Ludoteca Apolodor din Labrador (etaj mezanin):
luni, marți, miercuri, joi, vineri: 9.00-14.00 

- Centrul de Resurse și Informare American Corner București (etaj 1, corp E):
luni, vineri: 8:30-16:30; marți, miercuri, joi: 10:00-18:00 (inclusiv împrumut la domiciliu)

- Sala multimedia George Enescu (etaj 6, corp A):
luni - vineri: 09:00-17:00

- Sala de presă Gr. Asachi (etaj 2, corp E):
Programare la adresa comunicarea.colectiilor@bibnat.ro.

- Sala de colecții speciale Alexandre Saint-Georges (etaj 5, corp A):
luni-vineri: 09:00-17:00
 

Instrumente pentru editori

 
 

CASIDRO

 
 

Voluntar la Biblioteca Naţională

 
Programul Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 

legături

 
 

proiecte europene

 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!
Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2024 Biblioteca Naţională a României