caută:   
 
 

evenimente culturale

 

Scriitoarea Alina Purcaru citește copiilor, în cadrul programului „Povești în rame colorate” – Luna Copiilor la Biblioteca Naţională
11 iunie 2018

Vă invităm la lectură. Joi, 14 iunie 2018, de la ora 11:30, scriitoarea și jurnalista Alina Purcaru își dă întâlnire cu copiii, la Biblioteca Națională, pentru a le citi fragmente din cartea sa „Catrina și Marele Domn-Somn”.

Participarea este gratuită. 

Înscrierea se face pe baza permisului de cititor la Biblioteca Națională a României și prin completarea formular de înscriere online.

Spațiu de desfășurare: Buzunar PATRU, parter.


Publicată în 2017 la Editura Cartier și conținând ilustrații de Mihaela Paraschivu, „Catrina și Marele Domn-Somn” a primit premiul pentru Cea mai bună carte pentru copiii cu deficienţe de vedere, acordat la Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret de la Chișinău (aprilie 2018).

Născută în 1982, Alina Purcaru a absolvit Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine din cadrul Universităţii Bucureşti. Scriitoare, jurnalistă și critic literar, ea a lucrat în presa cotidiană şi a publicat constant cronici de carte şi articole în revistele: Observator cultural, Dilema Veche, Dilemateca, Noua literatură şi Suplimentul de cultură. În 2008, a participat la scrierea romanului colectiv „Rubik”, coordonat de Simona Popescu și apărut la Editura Polirom. În 2014, a coordonat un volum colectiv dedicat unui subiect mai puțin abordat, maternitatea: „Povești cu scriitoare și copii”, apărut de asemenea la Editura Polirom. A debutat cu volumul de poeme „rezistență” (Editura Cartea Românească, 2016). În 2017, i-au apărut „Catrina și Marele Domn-Somn” (Editura Cartier) și antologia bilingvă de proză românească „Alte 10.000 de semne/ Otros 10.000 caracters” (Editura Institutul Cultural Român) – volum pentru care a fost coordonator. Alina Purcaru este prezentă cu poeme și eseuri în reviste literare, precum și în două volume colective: „Cum citesc bărbații cărțile femeilor” (Editura Polirom, 2017; volum coordonat de Lia Faur și Șerban Axinte) și „Tu, înainte de toate. O antologie a poeziei contemporane de dragoste” (Editura Paralela 45, 2018; volum coordonat de Cosmin Perța). În prezent, este redactor la revista Observator cultural

Alina Purcaru: „Citesc din reflex literatură română contemporană, de nevoie, orice găsesc că are legătură cu viaţa mea, ritualic romane poliţiste şi thrillere nordice, ocazional tîmpenii şi cu mare plăcere tot ce are legătură cu isprăvi ale unor eroine în viaţă, şi nu numai în cărţi. Mi-aş dori un tricou cu Gertrude Stein şi toate cărţile de bucate scrise de Alice B. Tocklas. Cititul e una din plăcerile majore. Citesc şi în funcţie de anotimpuri, şi ciclic, şi în engleză, singura limbă străină în care îmi face plăcere s-o fac, şi clasici, şi nonficţiuni, şi cărţi cît se poate de practice. Cînd nu pot citi, mă folosesc de internetul pe mobil ca să citesc măcar articole şi cronici. Mă bucur cînd descopăr o carte sau un autor care schimbă ceva în viaţa mea şi mă indispune dureros o carte scrisă din impostură, ignoranţă şi ură (am dat şi peste aşa ceva!). Casa mea se umple de cărţi, lucru care mă şi fericeşte, mă şi angoasează. Îmi place să vorbesc despre cărţi probabil la fel de mult cît îmi place să le citesc. Scrisul despre ele intră în aceeaşi schemă, în care momentan mă simt foarte bine.”

Programul atelierelor de lectură și formularele de înscriere online:

LAVINIA BRANIȘTE (6 - 12 ani)
Marți, 12 iunie, 18:00 - 19:30
Se va citi din cartea „Rostogol și vulcanii noroioși”

ADINA ROSETTI (6 - 12 ani)
Miercuri, 13 iunie, 11:00 - 12:30
Se va citi din cartea „De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?” 

ALINA PURCARU (6 - 12 ani)
Joi, 14 iunie, 11:30 - 13:00 
Se va citi din cartea „Catrina și Marele Domn Somn”


inapoi

cataloage/baze de date

 
 

BIBLIOstand

 

 

Biblioteca Naţională Digitală

 
 


Digitizări recente
 Browser recomandat
Internet Explorer
 

Programul bibliotecii

 
Spații libere pentru lectură
luni - vineri: 08:00-20:00
sâmbătă: 09:00-18:00

Birou Înscrieri
luni, miercuri, vineri: 10:00-17:50
marți, joi: 12:00-19:50

Săli de lectură deschise:

- Sala de științe filologice Mihai Eminescu (etaj I, Corp C): 
luni, miercuri, vineri : 10:00-17:50 / marți, joi : 12:00-19:50

- Sala de copii și tineret Ionel Teodoreanu (etaj I, corp A):
luni, miercuri, vineri: 10:00-17:50 / marți, joi : 12:00-19:50

Sala Ludoteca Apolodor din Labrador (etaj mezanin):
luni, marți, miercuri, joi, vineri: 8.30-14.00 

- Centrul de Resurse și Informare American Corner București (etaj 1, corp E):
luni, vineri: 8:30-16:30; marți, miercuri, joi: 10:00-18:00 (inclusiv împrumut la domiciliu)

- Sala multimedia George Enescu (etaj 6, corp A):
luni - vineri: 09:00-17:00

- Sala de presă Gr. Asachi (etaj 2, corp E):
Programare la adresa comunicarea.colectiilor@bibnat.ro.

- Sala de colecții speciale Alexandre Saint-Georges (etaj 5, corp A):
luni-vineri: 09:00-17:00
 

Instrumente pentru editori

 
 

CASIDRO

 
 

Voluntar la Biblioteca Naţională

 
Programul Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 

legături

 
 

proiecte europene

 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!
Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2023 Biblioteca Naţională a României