caută:   
 
 

evenimente culturale

 

Capitalele Unirii: Primul concert susținut de Corul Regal, în cadrul turneului dedicat Centenarului Marii Uniri
28 iunie 2018

Duminică, 1 iulie 2018, de la ora 19:00, în Atrium-ul Bibliotecii Naționale (parter), va avea loc concertul de lansare a turneului aniversar Capitalele Unirii. Evenimentul reprezintă debutul noii formule de concert a Corului Regal, precum și al dirijorului Andrei Stănculescu, la pupitrul ansamblului. 

Invitat special: Corul condus de Andrei Stănculescu, ansamblu inedit în peisajul muzical românesc, înființat în cadrul proiectului european Playing for Philharmonie va susține, în luna decembrie a acestui an, un concert vocal-simfonic alături de Filarmonica din Paris.

Acompaniament la pian: Vlad Gînța.

Amfitrionul serii: tânăra și talentata actriță și cântăreață Irina Bucescu.

Intrarea este liberă.


Evenimentul este dedicat și celor șase ani de existență a Corului Regal (înființat în 6 iulie 2012), precum și celor 109 ani de la nașterea marelui compozitor Paul Constantinescu (30 iunie 1909).

Ansamblu cameral de tineret aflat sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României, Corul Regal va desfășura, în perioada iulie-noiembrie 2018, turneul aniversar Capitalele Unirii, dedicat Centenarului Marii Uniri, evoluând atât în orașe din țară (București, Râmnicu Vâlcea, Cluj, Iași, Alba Iulia), cât și de peste graniță (Chișinău, Cernăuți).

Proiectul Capitalele Unirii marchează aniversarea definitorie pentru națiunea română prin ceea ce are ea mai de preț: artă, cultură și spiritualitate, propunându-și, în același timp, să realizeze o reparație istorică, prin reunirea simbolică, din punct de vedere muzical și artistic, a tuturor provinciilor istorice românești, aflate în prezent în componența a trei state suverane: România, Republica Moldova și Ucraina.

Pe parcursul turneului, Corul Regal va evolua alături de diferite ansambluri corale care își desfășoară activitatea în cele șapte orașe ale itinerariului. Repertoriul ales cuprinde creații ale unora dintre cei mai importanți compozitori români de ieri și de azi, din toate provinciile istorice ale țării.

Corul Regal își propune să implice în mod activ generația tânără în seria de manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri, cu scopul de a afirma și dovedi că tinerii își asumă valorile și idealurile naționale. Centenarul Marii Uniri este despre trecut, despre prezent, dar, mai ales, despre viitor. Proiectul Capitalele Unirii se dorește a fi astfel un preambul al unei campanii de promovare a vieții corale românești, în anii care vor urma.

Turneul Capitalele Unirii se află sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României și aduce un omagiu Familiei Regale a României, cea care a contribuit decisiv la realizarea Marii Uniri.

Parteneri: Casa Regală a României, Biblioteca Națională a României, Asociația Națională Corală din România, Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei, Școala Gimnazială de Artă nr. 3 București, Casa de Cultură a Studenților din București, Cosmovici și Asociații.

Parteneri media: Radio România Muzical, HypTV.inapoi

cataloage/baze de date

 
 

BIBLIOstand

 

 

Biblioteca Naţională Digitală

 
 


Digitizări recente
 Browser recomandat
Internet Explorer
 

Programul bibliotecii

 
Spații libere pentru lectură
luni - vineri: 08:00-20:00
sâmbătă: 09:00-18:00

Birou Înscrieri
luni, miercuri, vineri: 10:00-17:50
marți, joi: 12:00-19:50

Săli de lectură deschise:

- Sala de științe filologice Mihai Eminescu (etaj I, Corp C): 
luni, miercuri, vineri : 10:00-17:50 / marți, joi : 12:00-19:50

- Sala de copii și tineret Ionel Teodoreanu (etaj I, corp A):
luni, miercuri, vineri: 10:00-17:50 / marți, joi : 12:00-19:50

Sala Ludoteca Apolodor din Labrador (etaj mezanin):
luni, marți, miercuri, joi, vineri: 8.30-14.00 

- Centrul de Resurse și Informare American Corner București (etaj 1, corp E):
luni, vineri: 8:30-16:30; marți, miercuri, joi: 10:00-18:00 (inclusiv împrumut la domiciliu)

- Sala multimedia George Enescu (etaj 6, corp A):
luni - vineri: 09:00-17:00

- Sala de presă Gr. Asachi (etaj 2, corp E):
Programare la adresa comunicarea.colectiilor@bibnat.ro.

- Sala de colecții speciale Alexandre Saint-Georges (etaj 5, corp A):
luni-vineri: 09:00-17:00
 

Instrumente pentru editori

 
 

CASIDRO

 
 

Voluntar la Biblioteca Naţională

 
Programul Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 

legături

 
 

proiecte europene

 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!
Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2023 Biblioteca Naţională a României