caută:   
 
 

evenimente culturale

 

World Press Photo – expoziţie de fotojurnalism, 17 mai-10 iunie 2012

În perioada 17 mai-10 iunie, Biblioteca Naţională a României va găzdui, în noul său sediu din Bd. Unirii nr. 22, Parter, World Press Photo, cea mai importantă expoziţie internaţională de fotojurnalism.
World Press Photo revine în România după 17 ani de absenţă, la iniţiativa Fundaţiei Culturale EIDOS, fondată de fotograful Cristian Movilă, cunoscut pentru numeroasele colaborări la prestigioase publicaţii precum: Newsweek, The New York Times Magazine, National Geographic.
Cristian Movilă: “Pe lângă faptul că World Press Photo stabileşte an de an standardele fotojurnalismului mondial, cel mai important lucru mi se pare că sunt declicurile interioare şi revelaţiile pe care le ai după ce intri în expoziţie. Înţelegi lumea mai bine, înţelegi mai adânc problemele ei. Înţelegi şi cu sufletul, nu doar cu mintea. E acel gen de cunoaştere care riscă să te schimbe pe dinăuntru. În plus, am readus această expoziţie în România şi pentru că vrem să încurajăm fotojurnalismul românesc executat la standarde internaţional, dar pentru asta trebuie să facem cât mai cunoscute aceste standarde“.

Vizitatorii vor putea admira astfel peste 170 de lucrări premiate în cadrul competiţiei internaţionale World Press Photo. Expoziţia face parte dintr-un turneu internaţional, care include peste 100 de expoziţii, în 45 de ţări. 


Eveniment susţinut de: Enel, Microsoft, Ambasada SUA, The Kingdom of The Netherlands Embassy, The World Bank, Ţuca Zbârcea & Asociaţii, MoneyGram International, British Council, Biblioteca Naţională a României, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional

Partener media principal: Sanoma Hearst România

Parteneri media: Radio Guerrilla, Jurnalul Naţional, ŞapteSeri, BeWhere, Decât O Revistă, Hotnews.ro, Modernism.ro, Romania-insider.com, Metropotam.ro.

Parteneri: Crucea Roşie Română, Institutul Aspen România, RoNewMedia, Headvertising, BORŢUN•OLTEANU.

World Press Photo este susţinut de Loteria Olandeză şi este sponsorizat la nivel internaţional de Canon.

Cea mai importantă expoziţie de fotojurnalism din lume, World Press Photo este o iniţiativă a Fundaţiei World Press Photo, fondată în 1955, în Olanda – Amsterdam. Obiective: stabilirea de standarde ridicate în fotojurnalism şi fotografie documentară, la nivel mondial.
Competiţia a debutat în 1955, când 42 de fotografi din 11 ţări au înscris în concurs peste 300 de fotografii. În 2012, concursul a atras 5.247 de participanţi din 124 de ţări, care au înscris 101.254 de fotografii. Toate lucrările înscrise în concurs sunt prezentate publicului prin intermediul expoziţiei anuale, vizitată de peste 2,5 milioane de oameni.

Având ca obiectiv descătuşarea potenţialului comunităţilor creative din România, a exprimării artistice proaspete, Fundaţia Eidos îşi propune să inspire, să stimuleze şi să îmbunătăţească standardul şi calitatea artei contemporane româneşti, contribuind astfel la dezvoltarea societăţii în ansamblu. 
Evenimentele iniţiate de Fundaţia Eidos au ca miză schimburile intelectuale, ce provoacă deschiderea a noi orizonturi şi stimulează prospeţimea gândirii creative, încrezându-se în rolul de pionierat al artiştilor români, acela de a păstra proaspătă expresia artei, ca instrument de exprimare personală şi schimbare socială. inapoi

cataloage/baze de date

 
 

BIBLIOstand

 

 

Biblioteca Naţională Digitală

 
 


Digitizări recente
 Browser recomandat
Internet Explorer
 

Programul bibliotecii

 
Spații libere pentru lectură
luni - vineri: 08:00-20:00
sâmbătă: 09:00-18:00

Birou Înscrieri
luni, miercuri, vineri: 10:00-17:50
marți, joi: 12:00-19:50

Săli de lectură deschise:

- Sala de științe filologice Mihai Eminescu (etaj I, Corp C): 
luni, miercuri, vineri : 10:00-17:50 / marți, joi : 12:00-19:50

- Sala de copii și tineret Ionel Teodoreanu (etaj I, corp A):
luni, miercuri, vineri: 10:00-17:50 / marți, joi : 12:00-19:50

Sala Ludoteca Apolodor din Labrador (etaj mezanin):
luni, miercuri, vineri: 11.00-13.00 / marți, joi: 12.00-14.00

- Centrul de Resurse și Informare American Corner București (etaj 1, corp E):
luni, vineri: 8:30-16:30; marți, miercuri, joi: 10:00-18:00 (inclusiv împrumut la domiciliu)

- Sala multimedia George Enescu (etaj 6, corp A):
luni - vineri: 09:00-17:00

- Sala de presă Gr. Asachi (etaj 2, corp E):
Programare la adresa comunicarea.colectiilor@bibnat.ro.

- Sala de colecții speciale Alexandre Saint-Georges (etaj 5, corp A):
luni-vineri: 09:00-17:00
 

Instrumente pentru editori

 
 

CASIDRO

 
 

Voluntar la Biblioteca Naţională

 
Programul Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 

legături

 
 

proiecte europene

 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!
Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2023 Biblioteca Naţională a României