caută:   
 
 

evenimente culturale

 

MusicalFest 2022Motto: Descoperă sunetul muzicii !

Festival de muzică clasică pentru copii și tineri
MusicalFest 2022
Concurs de interpretare muzicală

LA BIBLIOTECA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI
3 - 5 octombrie 2022


Vă invităm la Biblioteca Națională a României pentru a sărbători împreună Ziua Internațională a Muzicii și pentru a marca Ziua Mondială a Educaţiei.  
Festivalul de muzică clasică pentru copii și tineri „MusicalFest” 2022 și Concursul de Interpretare Muzicală, desfăşurate în perioada 3 - 5 octombrie 2022, cu ocazia Zilei Internaționale a Muzicii - 1 octombrie 2022 și a Zilei Mondiale a Educaţiei -  5 octombrie, sunt organizate de Biblioteca Națională a României și Teatrul Muzical Ambasadorii, în parteneriat cu Universitatea Națională București și Inspectoratul Școlar al Municipiului Bucureşti, și cu susținerea Operei Naționale București, Operei Comice pentru Copii, Filarmonicii „Ion Dumitrescu” Râmnicu Vâlcea, Filarmonicii „Paul Constantinescu" Ploiești și a mai multor personalități ale pedagogiei şi artei muzicale. 
Evenimentul reprezintă o campanie de susținere și de promovare a tinerilor interpreți și a actului artistic muzical. Este creat anume să ofere atât publicului de specialitate, cât și publicului general o perspectivă cuprinzătoare asupra educației muzicale din școlile și liceele cu caracter vocațional și teoretic și să stimuleze interesul elevilor din școlile teoretice pentru domeniul muzical. În același timp, sperăm ca spectacolul oferit de interpretările muzicale ale copiilor să însuflețească lumea cărților găzduită de Bibliotecă și să contribuie la formarea unui public avizat. Dorința noastră este de a ieși în întâmpinarea nevoilor copiilor și tinerilor de a cânta în fața unui public specializat și în prezența unor personalități marcante ale culturii. Considerăm că prin aceste manifestări putem contribui la susținerea educației muzicale din școli și licee și la susținerea activității interpretative a tinerilor muzicieni. 

Tema centrală a acestei ediții va fi: „Armonie, Experiență, Interacțiuni”.
Evenimentul se bucură de sprijinul mai multor instituții de cultură cu profil muzical reprezentative, din București și din țară. Invitaţi în cadrul evenimentului vor fi: elevi din cadrul școlilor și liceelor de muzică și teoretice, studenți muzicieni, Corul de copii al Operei Naționale București, Corul de copii al Operei Comice pentru Copii București, alți invitați. 

Prima ediție a acestui eveniment se va desfăşura la sediul central al  Bibliotecii Naţionale a României, în perioada 3 – 5 octombrie 2022, și va cuprinde momente muzicale instrumentale, vocale și corale; prezentări de instrumente mai puțin cunoscute publicului și de instrumente mai puțin solicitate pentru studiu de către elevii care se înscriu la școlile și liceele de muzică. De asemenea, vă invităm să vizionați expoziția de documente muzicale de la parterul Bibliotecii.

Festivalul:
Programul* festivalului se va derula pe parcursul a două zile, 3 - 4 octombrie, şi va cuprinde următoarele secțiuni: Interpretare instrumentală; Interpretare Instrumentală - instrument complementar; Ansamblu instrumental; Interpretare vocală; Interpretare corală; Secțiunea destinată elevilor din cadrul școlilor teoretice, care studiază muzică – „Muzica, a doua pasiune”; Secțiunea Maestru – discipol/ Părinte – urmaș.
Înscrierea la Festival se face completând următorul Formular de înscriere on-line
Participanții la festival sunt rugați să trimită la adresa: , odată cu înscrierea, o fotografie reprezentativă, un CV (5 - 7 rânduri, caracter Times New Roman, 12) și un link către o piesă muzicală înregistrată pe YouTube, cu subiectul MusicalFest 2022 – pliant festival
Data limită a înscrierilor: 18 septembrie 2022, ora 24:00.
     
Concursul:
Programul* concursului se va derula pe parcursul a trei zile, 3 - 5 octombrie, şi va cuprinde următoarele secțiuni: Interpretare instrumentală; Interpretare Instrumentală - instrument complementar; Ansamblu instrumental; Interpretare vocală; Interpretare corală; Compoziție; Secțiunea destinată elevilor din cadrul școlilor teoretice, care studiază muzica suplimentar – „Muzica, a doua pasiune”.
Înscrierea la Concurs se face completând următorul Formular de înscriere on-line
Data limită a înscrierilor: 26 septembrie 2022, ora 24:00.
Vă rugăm să citiți cu atenție Regulamentul de participare la Concurs. 
Participanții la concurs sunt rugați să trimită la adresa: , odată cu înscrierea la concurs, o fotografie reprezentativă și un CV (5 - 7 rânduri, caracter Times New Roman, 12), cu subiectul MusicalFest 2022 – pliant concurs.


Concursul – Program*: 

Luni, 3 OCT.  |  10:00 |  Program
Marți, 4 OCT.  |  10:00 |  Program
Miercuri, 5 OCT. |  10:00 |  Program      

Festivalul – Program*:

Luni, 3 OCT.  |  18:00 – 20:00 |  Program
Marți, 4 OCT.  |  18:00 – 20:00 |  Program
Miercuri, 5 OCT. |  18:00 – 20:00 |  Gala       Mențiuni : 
    Vă aducem în atenție faptul că intrarea este liberă, iar înscrierea participanților la cele două manifestări din cadrul evenimentului este gratuită. 
 
* Veți putea consulta Programul după încheierea perioadei de înscriere. Vă mulțumim pentru înțelegere !

Vă invităm așadar, să ne bucurăm de armoniile muzicii clasice și să susținem împreună cultura și tinerele valori ale țării!


Drumul spre viitor trece prin Bibliotecă!

Organizatori:

  

Parteneri:

  

Colaboratori:

   

Sponsor:
inapoi

cataloage/baze de date

 
 

BIBLIOstand

 

 

Biblioteca Naţională Digitală

 
 


Digitizări recente
 Browser recomandat
Internet Explorer
 

Programul bibliotecii

 
Spații libere pentru lectură
luni - vineri: 08:00-20:00
sâmbătă: 09:00-18:00

Birou Înscrieri
luni, miercuri, vineri: 10:00-17:50
marți, joi: 12:00-19:50

Săli de lectură deschise:

- Sala de științe filologice Mihai Eminescu (etaj I, Corp C): 
luni, miercuri, vineri : 10:00-17:50 / marți, joi : 12:00-19:50

- Sala de copii și tineret Ionel Teodoreanu (etaj I, corp A):
luni, miercuri, vineri: 10:00-17:50 / marți, joi : 12:00-19:50

Sala Ludoteca Apolodor din Labrador (etaj mezanin):
luni, marți, miercuri, joi, vineri: 8.30-14.00 

- Centrul de Resurse și Informare American Corner București (etaj 1, corp E):
luni, vineri: 8:30-16:30; marți, miercuri, joi: 10:00-18:00 (inclusiv împrumut la domiciliu)

- Sala multimedia George Enescu (etaj 6, corp A):
luni - vineri: 09:00-17:00

- Sala de presă Gr. Asachi (etaj 2, corp E):
Programare la adresa comunicarea.colectiilor@bibnat.ro.

- Sala de colecții speciale Alexandre Saint-Georges (etaj 5, corp A):
luni-vineri: 09:00-17:00
 

Instrumente pentru editori

 
 

CASIDRO

 
 

Voluntar la Biblioteca Naţională

 
Programul Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 

legături

 
 

proiecte europene

 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!
Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2023 Biblioteca Naţională a României