caută:   
 
 

evenimente culturale

 

Musicalfest / Ediția a II-a s-a încheiat

Concursul de interpretare muzicală instrumentală, vocală și compoziție integrat Festivalului de muzică clasică „Musicalfest 2023” s-a încheiat cu momente muzicale memorabile susținute de copiii premianți și de artiștii lirici ai Teatrului Muzical Ambasadorii.

Felicitări tuturor concurenților!

„Fiecare dintre voi merită aplauzele noastre pentru efortul și curajul de a fi rezistat emoțiilor implicate într-o competiție … indiferent de rezultatele finale, fiecare dintre voi este un învingător în propria sa călătorie către excelență.” (Gala Musicalfest 2023, fragment din discursul baritonului Silviu Mihăilă). 
Vă mulțumim, Domnule Mihăilă, pentru prezentarea Galei și pentru cuvintele călduroase adresate micilor muzicieni!

În perioada 18 – 20 octombrie 2023, Biblioteca Națională a României a fost gazda a peste 200 de tineri interpreți, copii iubitori de muzică, remarcabili și talentați, care ne-au făcut bucuria de a participa la Concursul „Musicalfest 2023”. Le mulțumim că ne-au ajutat prin prezența și energia lor creatoare să însuflețim lumea cărților găzduită de Bibliotecă. Le mulțumim tuturor celor care au contribuit la inspirata desfășurare a Musicalfest: tinerilor muzicieni, profesorilor și părinților, publicului meloman, utilizatorilor noștri! Mulțumim membrilor Comisiei de jurizare și invitaților speciali ai Galei Musicalfest 2023 – artiștii lirici ai Teatrului Muzical Ambasadorii: Mihaela Vîrban, Silviu Mihăilă, Andreea Bucur, Octavian Ene, Sergiu Neamțu, Andrei Racu (pian)!

Biblioteca Națională dorește să-și exprime în mod deosebit aprecierea și recunoștința pentru contribuția pe care au avut-o la reușita evenimentului membrii Comisiei de jurizare din cadrul Concursului de Interpretare muzicală – instrumentală, vocală și compoziție personalități culturale cu valoroase contribuții în sfera educației muzicale și identificarea și promovarea tinerelor talente: • Prof. univ. dr. Verona Maier – prorector Universitatea Națională de Muzică București – Președintele Juriului; • Conf. univ. dr. Cristina-Anca Popescu-Stănești – Decan Facultatea de Interpretare Muzicală – UNMB; • Prof. Andra Mihaela APOSTU - Inspector pentru specialitatea Arte – muzică, arta actorului și coregrafie - Inspectoratul Școlar al Municipiului Bucureşti ; • Mihaela Tomescu – Profesor de vioară și Președintele Fundației Culturale „Remember Enescu”; • Silviu-Alexandru Mihăilă – Bariton, Teatrul Muzical Ambasadorii. 

Prezentarea juriului 

Juriul a acordat anul acesta Marele premiu și Trofeul Musicalfest 2023 Trioului din Timișoara, de la Liceul de Artă „Ion Vidu”: Trio TMS: MARIA PÎRVULESCU (pian), clasa a VIII-a; SEBASTIAN MANNING (vioară), clasa a VIII-a; TUDOR IONESCU (violoncel), clasa a VII-a. 
Alături de Trio TMS, în Gală au cântat DAMIAN CIORTAN (pian), clasa a VI-a, Colegiul Național „George Enescu” București; SEBASTIAN MANNING (vioară), clasa a VIII-a, Liceul de Artă „Ion Vidu” Timișoara. La pian: VICTOR PĂRĂU; CORUL „LOS LORCANTANTES”, elevi din clasele V – VIII, Școala Gimnazială „Federico Garcia Lorca” București. Dirijor: MARIA-ELISA GHIZELEA.

Programul Galei

Acest eveniment a fost posibil cu sprijinul partenerilor noștri – Universitatea Națională București, Inspectoratul Școlar al Municipiului Bucureşti, Universitatea Națională de Muzică București, Teatrul Muzical Ambasadorii și cu susținerea mai multor personalități ale pedagogiei şi artei muzicale, cărora dorim să le mulțumim pentru profesionalismul și căldura cu care au răspuns invitației noastre.

Le mulțumim pentru realizarea Trofeului Musicalfest 2023 studenţilor din cadrul Departamentului de Ceramică, de la Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, clasa Conf. univ. dr. Ovidiu Ionescu, Ana Flesner! Grafica diplomelor a fost concepută de studenți de la Facultatea de Grafică, UNArte, clasa professor Ovidiu Croitoru, și Aurelian Constantin Popovici, grafician în cadrul Serviciului Editorial al Bibliotecii Naționale a României. 

De asemenea, pe această cale, dorim să adresăm mulțumiri sponsorilor noștri, Leonidas, Cremeria Matei și Aqua Carpatica pentru că ne-au susținut în demersul nostru, dorind să-i încurajeze pe tinerii muzicieni. 
Sperăm ca acest concurs a fost un bun catalizator emoțional și intelectual pentru toți participanții și că vor folosi experiența dobândită în cariera lor viitoare. 

Iubitorii muzicii sunt așteptați de luni până vineri la Sala multimedia „George Enescu”, unde pot consulta peste 100.000 de documente muzicale, partituri și pot face audiții ale înregistrărilor din colecțiilor noastre.inapoi

cataloage/baze de date

 
 

BIBLIOstand

 

 

Biblioteca Naţională Digitală

 
 


Digitizări recente
 Browser recomandat
Internet Explorer
 

Programul bibliotecii

 
Spații libere pentru lectură
luni - vineri: 08:00-20:00
sâmbătă: 09:00-18:00

Birou Înscrieri
luni, miercuri, vineri: 10:00-17:50
marți, joi: 12:00-19:50

Săli de lectură deschise:

- Sala de științe filologice Mihai Eminescu (etaj I, Corp C): 
luni, miercuri, vineri : 10:00-17:50 / marți, joi : 12:00-19:50

- Sala de copii și tineret Ionel Teodoreanu (etaj I, corp A):
luni, miercuri, vineri: 10:00-17:50 / marți, joi : 12:00-19:50

Sala Ludoteca Apolodor din Labrador (etaj mezanin):
luni, marți, miercuri, joi, vineri: 8.30-14.00 

- Centrul de Resurse și Informare American Corner București (etaj 1, corp E):
luni, vineri: 8:30-16:30; marți, miercuri, joi: 10:00-18:00 (inclusiv împrumut la domiciliu)

- Sala multimedia George Enescu (etaj 6, corp A):
luni - vineri: 09:00-17:00

- Sala de presă Gr. Asachi (etaj 2, corp E):
Programare la adresa comunicarea.colectiilor@bibnat.ro.

- Sala de colecții speciale Alexandre Saint-Georges (etaj 5, corp A):
luni-vineri: 09:00-17:00
 

Instrumente pentru editori

 
 

CASIDRO

 
 

Voluntar la Biblioteca Naţională

 
Programul Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 

legături

 
 

proiecte europene

 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!
Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2023 Biblioteca Naţională a României