caută:   
 
 

evenimente în parteneriat

 
Future of Higher Education – Bologna Process Researchers' Conference. Viitorul învățământului superior. (24-26 noiembrie 2014)


Ministerul Educației Naționale, împreună cu Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI), cu sprijinul Președinției Italiene a Uniunii Europene și în parteneriat cu Republica Armenia, organizează în perioada 24-26 noiembrie 2014, la Biblioteca Națională a României (sălile M. Eliade și M. Vulcănescu – parter și S. Mehedinți – demisol) și la Ministerul Culturii (Aula – et. 1), cea de-a doua ediție a Conferinței Internaționale a Cercetătorilor – Future of Higher Education – Bologna Process Researchers’ Conference FOHE-BPRC 2014.

Deschiderea oficială a conferinței va avea loc luni, 24 noiembrie 2014, ora 15.00, în Aulă. Vor susține alocuțiuni domnul Remus Pricopie, Ministrul Educației Naționale, Diego Brasioli, Ambasadorul Italiei în România, Armen Ashotyan, Ministrul Educației și Științei din Armenia (țară care deține Secretariatul Procesului Bologna și care este organizatoarea următoarei Conferințe Ministeriale a Procesului Bologna) și Dzulkifli Abdul Razak, Președintele Asociației Internaționale a Universităților, care vor vorbi despre rolul cercetării în realizarea politicilor publice. 


Ultima Conferință Ministerială a Procesului Bologna a fost organizată de România, la București, în aprilie 2012. România a deținut Secretariatul Procesului Bologna timp de doi ani,  în perioada 2010-2012.

A doua ediție a conferinței cercetătorilor, din 24-26 noiembrie 2014, va reuni la București peste 200 de participanți din 30 de țări, atât cercetători, profesori de top, studenți doctoranzi, experți ai Procesului Bologna, cât și experți în domeniul politicilor educaționale. 

Pe parcursul celor trei zile vor fi prezentate peste 60 de articole academice pe nouă teme relevante pentru dezbaterile internaționale privind viitorul învățământului superior: Internaționalizarea educației, Finanțare și Guvernanță, Excelența și diversificarea misiunii instituțiilor de învățământ superior, Predare, învățare și participarea studenților, Dimensiunea socială a educației și echitatea, Educație, Cercetare și Inovare, Asigurarea Calității, Impactul Procesului Bologna în Spațiul European al Învățământului Superior și în plan global, Politici publice fundamentate în învățământul superior: analiza, impactul și raportarea datelor. 

Rezultatele conferinței vor fi publicate în două volume de o editură de renume internațional, în regim open source, pentru facilitate accesului decidenților la studii care să ajute la fundamentarea politicilor publice. Volumele rezultate în urma ediției anterioare a evenimentului, desfășurate la București în anul 2011, au fost printre cele mai vândute  publicații ale editurii Springer, în anul 2014.

“Scopul conferinței este de a da voce cercetătorilor în cadrul Procesul Bologna și, mai larg, al celor ce se apleacă asupra învățământului superior și a cercetării, și de a transmite un mesaj direct către decidenții politici în cadrul Conferinței Ministeriale și a Forumului Procesului Bologna  ce se vor desfășura în luna mai 2015. Totodată, se dorește lansarea unui dialog între cercetători și decidenții politici privind noile tendințe la nivel global, cât și asupra viitorului Spațiului European al Învățământului Superior (EHEA) la nivel particular” – spun organizatorii.

Printre participanții la conferință, membri în Comitetul Științific și în Consiliul Editorial, se numără cercetători și experți în învățământul superior, cercetare și inovare din instituții de renume, precum: Institutul Educației din Londra (IOE), Universitatea Central Europeană din Budapesta (CEU), Asociația Europeană a Universităților (EUA), Asociația Internațională a Universităților (IAU), Banca Mondială, Academia Globală de Artă și Știință (WAAS), Ministerului Educației, Învățământului Superior și Cercetării din Italia, Consiliul Europei, UEFISCDI, Asociația pentru Studii în Internaționalizarea Educației (SAGE), Institutul Finlandez de Cercetare Educațională (FIER), Universitatea Harvard și Universitatea din Luxemburg.

În cadrul conferinței, luni, 24 noiembrie 2014, între orele 16.00-18.00, va avea loc întâlnirea bilaterală între ministrul român al educației, domnul Remus Pricopie, și ministrul armean al educației, domnul Armen Ashotyan (Sala M. Vulcănescu, parter).

Mai multe detalii privind agenda evenimentului și lucrările prezentate în cadrul conferinței le puteți găsi consultând pagina oficială a evenimentului: www.fohe-bprc.forhe.ro.

Persoane de contact:
Ligia Deca – Coordonator Bologna Process Researchers’ Conference, UEFISCDI                            
;   tel.: +40746.102.370                                                    

Cristina Ramona Fiț – UEFISCDI
; tel.: +40742.898.974

cataloage/baze de date

 
 

BIBLIOstand

 

 

Biblioteca Naţională Digitală

 
 


Digitizări recente
 Browser recomandat
Internet Explorer
 

Programul bibliotecii

 
Spații libere pentru lectură
luni - vineri: 08:00-20:00
sâmbătă: 09:00-18:00

Birou Înscrieri
luni, miercuri, vineri: 10:00-17:50
marți, joi: 12:00-19:50

Săli de lectură deschise:

- Sala de științe filologice Mihai Eminescu (etaj I, Corp C): 
luni, miercuri, vineri : 10:00-17:50 / marți, joi : 12:00-19:50

- Sala de copii și tineret Ionel Teodoreanu (etaj I, corp A):
luni, miercuri, vineri: 10:00-17:50 / marți, joi : 12:00-19:50

Sala Ludoteca Apolodor din Labrador (etaj mezanin):
luni, miercuri, vineri: 11.00-13.00 / marți, joi: 12.00-14.00

- Centrul de Resurse și Informare American Corner București (etaj 1, corp E):
luni, vineri: 8:30-16:30; marți, miercuri, joi: 10:00-18:00 (inclusiv împrumut la domiciliu)

- Sala multimedia George Enescu (etaj 6, corp A):
luni - vineri: 09:00-17:00

- Sala de presă Gr. Asachi (etaj 2, corp E):
Programare la adresa comunicarea.colectiilor@bibnat.ro.

- Sala de colecții speciale Alexandre Saint-Georges (etaj 5, corp A):
luni-vineri: 09:00-17:00
 

Instrumente pentru editori

 
 

CASIDRO

 
 

Voluntar la Biblioteca Naţională

 
Programul Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 

legături

 
 

proiecte europene

 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!
Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2023 Biblioteca Naţională a României