caută:   
 
 

voluntariat în bn

 
Căutăm voluntari care să ne ajute să organizăm activități adiacente programelor și proiectelor noastre curente și care să contribuie la îmbunătățirea imaginii Bibliotecii Naționale la nivel național şi internațional. 

Pentru ce ați alege să fiți voluntari la Biblioteca Națională a României?

  • Veți înțelege ce este o bibliotecă națională;
  • Veți dobândi experiență într-o organizație complexă;
  • Veți înțelege care este drumul cărții de la editor până la cititor;
  • Veți lucra într-un mediu dinamic, stimulativ pentru dezvoltarea personală;
  • Veți cunoaște „partea nevăzutăˮ a bibliotecii, acele activități care își pun amprenta asupra dezvoltării intelectuale, asupra capacității de regăsire și de valorificare a informației.

Stagiile de voluntariat se desfășoară în conditiile generale ale Legii nr. 78/2014 privind reglementarea activităţii de voluntariat în România. 

Principalul avantaj al desfășurării unei activități de voluntariat este menționat în Art. 10, alin. (2) al acestei legi: Activitatea de voluntariat se consideră experienţă profesională şi/sau în specialitate, în funcţie de tipul activităţii, dacă aceasta este realizată în domeniul studiilor absolvite.

Urmăriți pagina noastră web și informați-vă despre apelurile noastre periodice pentru recrutare de voluntari.„Voluntar la Biblioteca Naţională”, 6 noiembrie – 31 decembrie 2017
În urma analizei dosarelor, au fost admiși următorii candidați: 

- Corciu Iliuță-Alexandru
- Dobrin Ovidiu Valeriu

A fost respins următorul candidat:
-  Levent Kadâr
Motivul respingerii: Dosar incomplet – lipsă adeverință medicală emisă de medicul de familie care să ateste starea de sănătate a candidatului


Anunț - Programul „Voluntar la Biblioteca Naţională" - 06 noiembrie - 31 decembrie 2017
Biblioteca Națională a României caută voluntari (studenți / masteranzi / doctoranzi) pentru un stagiu de voluntariat desfăşurat la Sala American Corner, în conditiile generale ale Legii nr. 78/2014 privind reglementarea activităţii de voluntariat în România.
Stagiul de voluntariat va implica organizarea unor activități educative în cadrul săptămânii Școala Altfel, precum și a unor activități prilejuite de sărbătorile de iarnă.
Programul se va desfăşura  în perioada 06 noiembrie – 31 decembrie 2017, la sediul instituţiei din Bd. Unirii, nr. 22, sector 3, București.


„Voluntar la Biblioteca Naţională”, 10 august – 31 decembrie 2017. Rezultatul selecției candidaților
Lista voluntarilor admişi în cadrul programului de voluntariat al Bibliotecii Naţionale a României pentru perioada 10 august – 31 decembrie 2017:

1. Elena Bavaleta


Anunţ - Programul „Voluntar la Biblioteca Naţională” - 20 august - 31 decembrie 2017
Biblioteca Națională a României caută voluntari pentru un stagiu ce va avea în vedere realizarea versiunii engleze a paginii web www.bibnat.ro, în conditiile generale ale Legii nr. 78/2014 privind reglementarea activităţii de voluntariat în România.
Programul se va desfăşura  în perioada 20 august  – 31 decembrie 2017.
„Voluntar la Biblioteca Naţională”, 20 iulie – 20 octombrie 2017. Rezultatul selecției candidaților

Lista voluntarilor admişi în cadrul programului de voluntariat al Bibliotecii Naţionale a României pentru perioada 20 iulie – 20 octombrie 2017:

1. Popoescu Nicolae
2. Tudor Andreea Iuliana
3. Grama Andreea Elena
4. Stan Maria GabrielaApel de stagii în Programul „Voluntar la Biblioteca Naţională”, 20 iulie - 20 octombrie 2017

Biblioteca Națională a României caută voluntari pentru un stagiu ce va avea în vedere activități de scanare și accesibilizare a documentelor digitale, în conditiile generale ale Legii nr. 78/2014 privind reglementarea activităţii de voluntariat în România.
Programul se va desfăşura  în perioada 20 iulie – 20 octombrie 2017, la sediul instituţiei din Bd. Unirii, nr. 22, sector 3, București. 


„Voluntar la Biblioteca Naţională”, 03-31 iulie 2017. Rezultatul selecției candidaților
Lista voluntarilor admişi în cadrul programului de voluntariat al Bibliotecii Naţionale a României pentru perioada 3-31 iulie 2017:

1. Ana-Teodora Lucuţă
2. Miruna-Ioana Guţu


Apel de stagii în Programul „Voluntar la Biblioteca Naţională”, 03-31 iulie 2017
Biblioteca Națională a României caută voluntari (elevi de liceu) pentru un stagiu de voluntariat în cadrul activităţilor de vară desfăşurate la Sala American Corner, în conditiile generale ale Legii nr. 78/2014 privind reglementarea activităţii de voluntariat în România.

Programul se va desfăşura  în perioada 03-31 iulie 2017, la sediul instituţiei din Bd. Unirii, nr. 22, sector 3, București.

Acţiunile desfăsurate în cadrul stagiului vor avea rolul de a îmbogăţi agenda culturală a Bibliotecii cu activităţi culturale destinate elevilor.


„Voluntar la Biblioteca Naţională” (16 aprilie – 31 decembrie 2017). Rezultatul etapei a II-a
Lista candidaţilor admişi la Etapa a II-a - Interviul - din cadrul Programului „Voluntar la Biblioteca Naţională” pentru perioada 16 aprilie – 31 decembrie 2017

1. Eugenia Karp
2. Anca Ciocoiu
3. Angela Carabaş
4. Alexandra Nistor
5. Andreea Bianca Lupu
6. Oana Stănescu„Voluntar la Biblioteca Naţională” (16 aprilie – 31 decembrie 2017). Rezultatul etapei I
Lista candidaţilor admişi la Etapa I - Selecţia dosarelor - din cadrul Programului „Voluntar la Biblioteca Naţională” pentru perioada 16 aprilie – 31 decembrie 2017

1. Eugenia Karp
2. Anca Ciocoiu
3. Angela Carabaş
4. Alexandra Nistor
5. Andreea Bianca Lupu
6. Oana Stănescu


Programul „Voluntar la Biblioteca Naţională” (16 aprilie – 31 decembrie 2017)
Biblioteca Naţională a României lansează concursul privind participarea la un stagiu în cadrul Programului „Voluntar la Biblioteca Naţională”, în condiţiile generale ale Legii nr. 78/ 2014 privind reglementarea activităţii de voluntariat în România.

Programul se va desfăşura în perioada 16 aprilie – 31 decembrie 2017*, la sediul Bibliotecii Naţionale a României din B-dul Unirii, nr. 22, sector 3, Bucureşti.

La finalul stagiului, participanţii vor primi certificate de voluntariat în care vor fi menţionate competenţele dobândite.

Înscrierea în programul „Voluntar la Biblioteca Naţională” şi depunerea dosarelor complete cu actele menţionate vor putea fi făcute în perioada 24 martie – 3 aprilie 2017, între orele 9.00-16.00, la sediul Bibliotecii Naţionale a României din Bd. Unirii, nr. 22, sector 3, Bucureşti, Corp F3, et. 1, Biroul 06 (Tabita Chiriţă – Responsabil al Programului „Voluntar la Biblioteca Naţională”). Acest calendar este valabil pentru candidații care își exprimă intenția să înceapă activitatea de voluntariat la data de 16 aprilie 2017. Pentru perioade ulterioare, vor fi stabilite alte calendare, în principiu lunar, în funcție de gradul de ocupare a posturilor vacante de voluntariat.


Programul „Voluntar la Biblioteca Naţională” (3 octombrie - 31 decembrie 2016)
Biblioteca Naţională a României continuă să caute candidați pentru un stagiu în cadrul programului „Voluntar la Biblioteca Naţională”, în condiţiile generale ale Legii nr. 78/ 2014 privind reglementarea activităţii de voluntariat în România.

Programul se va desfăşura  în perioada 3 octombrie - 31 decembrie 2016, la sediul Bibliotecii Naţionale a României din Bd. Unirii, nr. 22, sector 3, Bucureşti.

Activităţile desfăşurate în cadrul stagiului vor avea rolul de a îmbogăţi oferta produselor şi serviciilor Bibliotecii Naţionale, facilitând accesul la Bibliotecă unei categorii diversificate de utilizatori atât din ţara noastră, cât şi din străinătate.
La finalul stagiului, participanţii vor primi certificate de voluntariat în care vor fi menţionate competenţele dobândite. 
Pe toată durata participării la acest program, Biblioteca Naţională nu acoperă cheltuielile voluntarilor sau ale asociaţiilor cu transportul, cazarea, diurna, comunicaţiile, asigurările sociale sau medicale.

Înscrierea în programul „Voluntar la Biblioteca Naţională” şi depunerea dosarelor complete cu actele menţionate vor avea loc în perioada 20-27 septembrie 2016, între orele 9.00-16.00, la sediul Bibliotecii Naţionale a României din Bd. Unirii, nr. 22, sector 3, Bucureşti, Serviciul Dezvoltare instituţională, et. 1, corp G, cam. 01.

Lista voluntarilor admişi în cadrul programului de voluntariat al Bibliotecii Naţiomale a României pentru perioada 3 octombrie - 31 decembrie 2016:

1. Cursaru Anian Cristian
2. Andreescu Gabriela-Mihaela
3. Nuţă Corina Mihaela
4. Sandu Ioan
5. Grosu Ruxandra Raluca
6. Stănescu Oana
7. Buiumaci Cezar PetreApel de participare la programul „Voluntar la Biblioteca Naţională”
Biblioteca Naţională a României continuă să caute persoane interesate de un stagiu în cadrul programului „Voluntar la Biblioteca Naţională”, în condiţiile generale ale Legii nr. 78/ 2014 privind reglementarea activităţii de voluntariat în România.

Programul se va derula  în perioada 22 august - 31 decembrie 2016, la sediul Bibliotecii Naţionale a României  din Bd. Unirii, nr. 22, sector 3, Bucureşti.

Activităţile desfăşurate în cadrul stagiului vor avea rolul de a îmbogăţi oferta de produse şi servicii ale Bibliotecii Naţionale, facilitând accesul la Bibliotecă unor categorii diversificate de utilizatori atât din ţara noastră, cât şi din străinătate.

La finalul stagiului, participanţii vor primi certificate de voluntariat în care vor fi menţionate competenţele dobândite. 

Biblioteca Naţională nu acoperă cheltuielile cu transportul, cazarea, diurna, comunicaţiile, asigurările sociale sau medicale ale voluntarilor sau ale asociaţiilor, pe durata participării la acest program.

Lista voluntarilor admişi în cadrul programului de voluntariat al Bibliotecii Naţionale a României din perioada 22 august - 31 decembrie 2016:

1. Valentin Andronache 
2. Mădălina Lefter
3. Ruxandra Filip
4. Mariana OlteanuLansare Apel pentru atragerea de voluntari la Biblioteca Națională a României (20 iulie - 31 decembrie 2016)
Biblioteca Naţională a României caută persoane interesate pentru un stagiu în cadrul programului „Voluntar la Biblioteca Naţională”, în condiţiile generale ale Legii nr. 78/2014 privind reglementarea activităţii de voluntariat în România.

Programul se va desfăşura  în perioada 20 iulie - 31 decembrie 2016, la sediul Bibliotecii Naţionale a României  din Bd. Unirii, nr. 22, sector 3, Bucureşti.

Activităţile desfăşurate în cadrul stagiului vor avea rolul de a îmbogăţi oferta produselor şi serviciilor Bibliotecii Naţionale, facilitând accesul la Bibliotecă unor categorii diversificate de utilizatori, atât din ţară, cât şi din străinătate.

Lista voluntarilor admişi în cadrul programului de voluntariat al Bibliotecii Naţiomale a României din perioada 20 iulie - 31 decembrie 2016:
1. Pătatu Maria
2. Dumitru Cristina
3. Niţescu Mihaela
4. Apostol Melania
5. Lupu Andreiana Maria
6. Bereczki Ana-Maria
7. Ștefan ȘtefancaDeschiderea programului de voluntariat: „Voluntar la Biblioteca Naţională”
Biblioteca Națională a României caută voluntari pentru un stagiu de voluntariat în cadrul programului „Voluntar la Biblioteca Naţională”, în conditiile generale ale Legii nr. 78/2014 privind reglementarea activităţii de voluntariat în România.
Programul se va desfăşura  în perioada 4 decembrie 2015 – 15 ianuarie 2016, la sediul instituţiei şi va include aproximativ 160 de ore de voluntariat.
Acţiunile desfăsurate în cadrul stagiului vor avea rolul de a îmbogăţi agenda culturală a Bibliotecii cu activităţi ocazionale destinate celor mici sau cu activităţi specifice sărbătorilor de iarnă. 

cataloage/baze de date

 
 

Instrumente pentru Editori

 
 

Biblioteca Naţională Digitală

 
 

Programul bibliotecii

 
Înscrieri cititori:
Luni, Miercuri, Vineri : 10.00 – 17.45
Marţi, Joi : 12.00 – 19.45

Accesul cititorilor în spațiile deschise:
Luni, miercuri, vineri: 08.00 – 18.00
Marţi, joi: 08.00 – 20.00
Sâmbătă: 09.00 – 17.00 

Îndrumare şi săli de lectură colecții curente (inclusiv American Corner):
Luni, Miercuri, Vineri : 10.00 – 18.00
Marţi, Joi : 12.00 – 20.00

Săli de lectură colecții speciale:
►Sala „Alexandre Saint Georges” (bibliofilie, manuscrise, fotografii, arhivă istorică etc.), etajul V: marţi – joi, între orele 10.00 – 18.00.

Sala audio-video „George Enescu” este închisă temporar, începând cu 5 iunie 2018. Documentele muzicale de colecţii speciale pot fi consultate la sala „Alexandre Saint Georges", etajul V:  marţi – joi, între orele 10.00 – 18.00.

Marți, Miercuri, Joi: 10.00 - 12.30

Centrul Național ISBN-ISSN-CIP - relații cu publicul prin telefon:
Luni - vineri: 12.00 - 16.00
 

Sunetul paginilor

 
 

CASIDRO

 
 

Voluntar la Biblioteca Naţională

 
Programul Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 

legături

 
 

proiecte europene

 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2019 Biblioteca Naţională a României