caută:   
 
 

evenimente actuale

 
 
ARS SCRIBENDI ARTIFICIALITER : Capodopere din perioada de leagăn a tiparului
ARS SCRIBENDI ARTIFICIALITER : Capodopere din perioada de leagăn a tiparului

Loc: Expoziție virtuală

Data: din 17 decembrie 2020

 
Estetica romantică în miniaturile pentru pian ale lui Fryderyk Chopin
Estetica romantică în miniaturile pentru pian ale lui Fryderyk Chopin

Loc: Expoziție virtuală

Data: din 14 octombrie 2020

 
 
Îmbinarea simfonismului cu expresivitatea în muzica de balet a lui P. I. Ceaikovski: 180 de ani de la naşterea compozitorului
Îmbinarea simfonismului cu expresivitatea în muzica de balet a lui P. I. Ceaikovski: 180 de ani de la naşterea compozitorului

Loc: Expoziţie virtuală de partituri și fotografii din colecțiile BNaR, realizată cu ocazia împlinirii a 180 de ani de la naşterea compozitorului Piotr Ilici Ceaikovski.

Data: din 14 aprilie 2020

 
 
 

achiziţii recente

 
Horia C.MATEI, Silviu NEGUȚ, Ion NICOLAE. Enciclopedia statelor lumii
Horia C.MATEI, Silviu NEGUȚ, Ion NICOLAE. Enciclopedia statelor lumii / statistici mondiale: Adrian Kanovici. Ed. a 16-a. Bucureşti: Meronia, 2020. 864 p.: 398 hărţi, ilustrații color ale tuturor drapelelor și capitalelor statelor de pe glob.
09.10.2020
 
Mária PAKUCS-WILCOCKS. Sibiul veacului al XVI-lea: rânduirea unui oraş transilvănean
Mária PAKUCS-WILCOCKS. Sibiul veacului al XVI-lea: rânduirea unui oraş transilvănean / ilustraţia copertei: Radu Oltean, reconstituire a Pieței Huet din Sibiu la anul 1520. Bucureşti: Humanitas, 2018. XVI, 270 p.: facs., il. color. (Istorie. Societate & civilizaţie)
13.08.2020
 
Arhimandrit Paisie TEODORESCU. Reşedinţa Patriarhală. Istorie şi artă
Arhimandrit Paisie TEODORESCU. Reşedinţa Patriarhală. Istorie şi artă / cuv. înainte: Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Bucureşti: Editura Basilica, 2018. 542 p.: fotogr. color. (Cota V 24.387)
11.08.2020
 

expoziţie virtuală

 
Codex Aureus
Codex Aureus Cel mai faimos manuscris medieval occidental anluminat din colecţia bibliotecii şi totodată din România este un fragment de evangheliar latin pe pergament din anul 810. (MS II.1).
31.10.2008
 

casidro

 

Biblioteca Uniunii Arhitecţilor din RomâniaTip biblioteca Biblioteci Specializate
Website https://www.uniuneaarhitectilor.ro/biblioteca
Cod ISIL -
Director Adriana Tănăsescu, Ileana Tureanu - Preşedinte
Persoana de contact Olimpia Sultana
Anul infiintarii 1952
Istoric Uniunea Arhitecţilor din Romania este o asociație profesională de creatori, apolitică, independentă, cu personalitate juridică, de drept privat fără scop lucrativ, care desfășoară o activitate de utilitate publică pe durată nelimitată, dispunând de buget si patrimoniu propriu si având sediul central în Bucureşti, sector 1, str. Demetru Dobrescu, nr. 5. Uniunea Arhitecţilor din Romania este urmașa de drept, moștenitoarea morală, patrimonială şi continuatoarea tradiţiilor Societății Arhitecţilor Romani fondată în anul 1891, reconfirmată prin Decretul-Lege nr. 127, din 27 aprilie 1990 privind unele măsuri referitoare la activitatea Uniunii Arhitecţilor din Romania şi a asociațiilor teritoriale ale arhitecților.

1952, noiembrie, 13 – În baza articolului VII din Hotărârea Comitetului Central al PMR și Consiliului de Miniștri al RPR (HCM nr. 2447/ 1952), „cu privire la construcția și reconstrucția orașelor și organizarea activității în domeniul arhitecturii” a fost organizată UNIUNEA ARHITECŢILOR din Republica Populară Română, „ținând seama de necesitatea unei organizaţii de creație a arhitecților. Totodată o publicație nouă, ARHITECTURA RPR, își începe apariția ca „organ al Uniunii Arhitecților din RPR și al Comitetului de Stat pentru Arhitectură și Construcții (CSAC) al Consiliului de Miniștri”. Aceasta va apărea într-un format mare, tipărită pe o hârtie de bună calitate, dar inițial cu o grafică extrem de sobră. Uniunea Arhitecţilor din RPR devine o organizație în sistemul instituțiilor subordonate regimului comunist și este finanțată din fonduri de stat.

Este înființată Casa Arhitectului și biblioteca UA. Pentru sediul UA, al Casei Arhitectului și al redacției revistei Arhitectura RPR, încă de la înființare lor, autoritățile le atribuie imobilul fost al Jockey Club din Strada Episcopiei 9.

Uniunea Arhitecţilor demarează un susținut program de extindere a patrimoniului imobiliar al UAR prin achiziţionarea câtorva clădiri monument istoric sau devenite ulterior monument istoric, în vederea restaurării şi transformării lor în centre de cultură arhitecturală.

2010 – UAR cumpără imobilul din str. Jean Louis Calderon, 48, declarat ulterior monument istoric, restaurat şi transformat în Centrul de Cultură Arhitecturală al UAR – CASA ARHITECŢILOR din Bucureşti, cu săli de expoziții şi reuniuni, bibliotecă, sediu al publicațiilor UAR (Arhitectura, BIUAR, Observatorul Urban), care va deveni locul în care se desfășoară principalele evenimente culturale ale UAR.
Informatii colectii Biblioteca Uniunii Arhitecților din România este o bibliotecă specializată de drept privat cu profil de arhitectură, urbanism și domenii conexe (construcții, artă, design), fără personalitate juridică proprie, având ca autoritate tutelară Uniunea Arhitecților din România.

Desfășoară activități specifice bibliotecilor de drept public și este parte din sistemul național de biblioteci. Colecțiile însumează în prezent peste 20.000 de volume (cărți, publicații periodice, colecții speciale) și se dezvoltă permanent prin achiziții și donații.

De asemenea, biblioteca deține un fond de carte veche, străină și românească constituit cu precădere din donații dar și din cumpărături din anticariatele vremii în perioada de dinainte de 1989.
CONSULTAREA DOCUMENTELOR :
• Sala de lectură
• Împrumut la domiciliu
• Împrumut interbibliotecar

CATALOAGE :
În format electronic:– online
Catalogul electronic (OPAC – Online Public Access Catalog): http://89.121.252.162:8060/alipac
SERVICII OFERITE UTILIZATORILOR :
• Referinţe bibliografice
• Bibliografii
• Acces internet
• Acces WI-Fi gratuit
• Reproduceri, servicii copiere, scanare la cerere


Contact
Adresa Strada Jean-Louis Calderon 48, sectorul 2 București 020038
Judet Bucuresti
Telefon 021/3109194
Fax -
Email
Filiale -

Program functionare Luni - Vineri :
10:00 - 16:00, cu excepția sărbătorilor legale
Acces Categorii de utilizatori :
• Salariați UAR;
• Membrii UAR;
• Cadre didactice; Doctoranzi, studenți;
• Alte categorii de utilizatori
Documente necesare obţinerii permisului de utilizator :
• Buletinul / Cartea de identitate / Pașaportul
• Taxe : -
Pagină Facebook/Blog -

 

cataloage/baze de date

 
 

BIBLIOstand

 
Program
Luni-Vineri: 11.00-15.00
 

Biblioteca Naţională Digitală

 
 


Digitizări recente
 Browser recomandat
Internet Explorer
 

Programul bibliotecii

 
Spații libere pentru lectură
luni - vineri: 08:00-20:00
sâmbătă: 09:00-18:00

Birou Înscrieri
luni, miercuri, vineri: 10:00-18:00
marți, joi: 12:00-20:00

Sala de lectură „Mihai Eminescu” (etaj 1)
luni, miercuri, vineri: 10:00-18:00
marți, joi: 12:00-20:00

Sala de lectură „Alexandre Saint-Georges” (etaj 5)
luni - vineri: 09:00-17:00

Dragi utilizatori,
Vă anunţăm inchiderea pentru public a Arhivei Istorice din cadrul Colecţiilor Speciale în perioada 16.08.2021 – 27.08. 2021
 

Instrumente pentru editori

 
 

CASIDRO

 
 

Voluntar la Biblioteca Naţională

 
Programul Voluntar la Biblioteca Naţională” vă oferă oportunitatea de a juca un rol activ în activitatea și promovarea Bibliotecii.
 

legături

 
 

proiecte europene

 
The European Library
Căutare în 47 de biblioteci naţionale europene!
Europeana – Biblioteca digitală, muzeu şi arhivă
www.europeana.eu

Manuscriptorium – portalul manuscriselor europene
www.manuscriptorium.com
 
 
 
 
Copyright © 2021 Biblioteca Naţională a României